Helaas pindakaas toch weer opereren.

Hey, lieve lezer van Mel’s Day, Het was deze week niet echt mijn week zeg maar. Ik had een aantal belangrijke afspraken op therapie en in het ziekenhuis. Tijd dus om jullie daar in deze blog even over bij te praten.

Logopedie

Ik begon de week in het ziekenhuis in Den Bosch, hier had ik een controle gepland staan bij de logopediste om te bespreken of het faciliteren van de nek/tong spieren werkt. Stiekem wist ik al dat deze afspraak niet zou zijn wat ik er van hoopte. Want vorige week had ik de laatste afspraak bij de fysio waar gekeken werd hoe ver ik mijn mond nu open kon etc. En we zagen een flinke toename van de klachten en een flinke extra beperking van het openen van de mond. Het faciliteren werkte dus nog steeds flink averechts.

Bij de logopediste kwam wel duidelijk naar voren dat dit komt door PTSS wat ik heb van een trauma uit het verleden. Supervervelend wat ik heb zelf niet door dat ik de spieren aan span en kan het dus ook niet veranderen. Ik kon wel na 2 dingen evt. doorverwezen worden, maar de kans was minimaal dat dit iets zo opleveren. En eerlijk weer een teleurstelling daar zit ik niet op te wachten en het ziekenhuis ook niet. Dat betekent dat ik voorlopig niks aan mijn slikklachten kan doen behalve werken aan mijn trauma’s bij therapie. Daar ben ik hard mee bezig, maar dat gaat helaas niet vanzelf.

Ook is er geopperd om een lage dosis antidepressiva te gaan gebruiken, omdat dit de spieren in mijn nek kan ontspannen. Hierover ga ik begin augustus in gesprek met mijn huisarts. Het is voor mij namelijk een hele drempel en ik vind mezelf echt niet depressief.

Toch weer een operatie.

Vervolgens mocht ik vandaag weer naar het ziekenhuis maar dan in Uden. Het was tijd voor een afspraak bij mijn vaste hand chirurg. Ik heb een aantal weken spalkjes uitgeprobeerd in de hoop dat dit zou helpen. Nu helpt het wel bij de middelste gewrichten in mijn vingers. Maar de pijn en het probleem ligt ook heel erg bij de onderste koontjes en daar werken die ringen niet bij.

Omdat de pijn echt heel erg is, doordat mijn vingers heel los staan en veel te ver doorbuigen is er toch besloten dat we weer gaan opereren. Dit keer worden er twee pezen over de gewrichtjes aan de onderkant van mijn vingers getrokken en daarna vastgezet. Op deze manier blijven die twee vingers altijd een beetje meer gebogen staan. Dat zal erg wennen zijn omdat ik ze natuurlijk normaal flink overstrek. Er komen dus ook weer littekens bij. Allemaal dingen die ik eigenlijk niet graag wilde horen en niet verwacht had. Ik zat er dus best wel even doorheen.

Maar goed, we hebben, maar gelijk de koe bij de horens gevat en de afspraak zo snel mogelijk gepland. 22 juli ga ik al onder het mes. Ik word eerst verdoofd, dat laten we 30 minuten intrekken. Daarna word ik een drie kwartier geopereerd en vervolgens ga ik na de gipskamer. Dan moet ik een paar dagen gips en vervolgens krijg ik voor 6 weken een spalk over mijn vingers en moet ik verplicht rust houden met die hand. Maar wel voorzichtig mijn vingers bewegen.

‘T Is allemaal weer spannend, want het is en blijft toch een operatie, er zijn geen garanties, er kunnen dingen mis gaan. Ik ben natuurlijk al erg vaak geopereerd door deze lieve man. Maar je weet het nooit. En het komt best wel piep uit want ik moet nog alles overzetten van mijn oude blog en daar heb ik nu een maand minder de tijd voor.

Dus de komende week ga ik zoveel mogelijk inplannen aan oude blogs en interviews die ik heb binnengekregen. Maar de recepten etc. die komen pas weer over 6 weken als ik weer mijn hand mag gaan bewegen. Gelukkig is het dit keer wel links dus ik kan nog wel een beetje typen en kopiëren en plakken met rechts.

Als ik dan ben hersteld van de operatie worden de silversplints voor mijn duimen en de bovenste koontjes van mijn vingers aangevraagd en hopelijk is het dan eindelijk klaar met de problemen aan mijn hand.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Heidi schreef:

  Ook vervelend dat het je weekje niet is. En dat het niet is wat je hoopte.
  Hope komt alles wel goed.
  O, meid niks van aantrekken van die spelingsfouten. Ik zelf heb wel een leerachterstand en ik trek het me ook allemaal niet aan. Ik denk altijd, niemand is perfect op deze wereld/

 2. Sandra schreef:

  Wat vervelend dat het niet het gewenste resultaat had. Heel veel sterkte et je operatie en je herstel

 3. Tine schreef:

  Wat vervelend zeg… heel veel succes gewenst en hopelijk herstel je snel!

 4. Linda schrijft 't op schreef:

  Dat is bestwel even slikken lijkt mij. Ik wens je al het best tijdens en na de operatie

 5. Claire schreef:

  Wat ontzettend heftig. Ik hoop zo dat je na de operatie pijnvrij zult zijn! Heel veel liefde en beterschap!

 6. Wanda schreef:

  Vervelend joh dat je toch weer geopereerd moet worden. Gelukkig kun je wel vrij snel terecht zodat je niet onnodig lang in de zenuwen hoeft te zitten en ja, daarna hopelijk een spoedige herstel.

 7. Tess schreef:

  Jeetje wat een tegenslagen bij de logo. Heel veel sterkte en succes met het herstel na de operatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *