Recensie Omdat ik altijd al de jouwe was: Een Age gap romance van Emma Anna.

Hey, lieve lezer van Mel’s Day, Ik hoop deze maand weer een aantal blogs over te kunnen zetten vanuit mijn oude blog. Deze is namelijk per oktober opgezegd en het zou zonde zijn als al mijn oude recensies en recepten verloren gaan. Maar ik heb niet helemaal mijn week. Hoewel ik nog steeds wel in een goede flow zit en niet terug in mijn grijze wolk ben gekropen. Was er wel wat nieuws dat ik niet zo fijn vond, heb ik de griep. En staan er 2 spannende afspraken voor volgende week op de planning. Maat goed daarover later meer. Vandaag ga ik je eerst mijn mening geven over het boek Omdat ik altijd al de jouwe was van Emma Anna.

Recensie Omdat ik altijd al de jouwe was.

Titel: Omdat ik altijd al de jouwe was. Auteur: Emma Anna Uitgeverij: Emma Books Genre:  Age gap guardian romance Cijfer: 10

Hier gaat Omdat ik altijd al de jouwe was over.

Marly heeft sinds kort een baantje in een bar dankzij haar vriend Kelvin. Het verdient goed: ze kan er haar huur en enigszins fatsoenlijk eten mee betalen. Maar natuurlijk vindt Kelvin dat daar wel iets tegenover mag staan. Tja, wat verwachtte ze anders van een man? Een paar dagen na een vervelende gebeurtenis besluit ze, met haar ziel onder de arm, naar een gynaecologenpraktijk te gaan. En alsof het allemaal nog niet erger kan, blijkt haar arts een man te zijn.

Na een bezoek aan zijn spreekuur blijft de jonge vrouw die Marly heet door Robins hoofd spoken. Per stom toeval komt hij haar tijdens zijn dagelijkse hardlooprondje in Central Park tegen. Hij weet zeker dat Marly zich door het leven heen worstelt en wil haar onder zijn hoede nemen. Zijn aanbod valt niet in goede aarde. Begrijpelijk, natuurlijk, maar er is een reden waarom hij extra met haar begaan is. Robin blijkt echter de enige van hen tweeën te zijn die van die reden op de hoogte is…

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd bij de cover. De cover van Omdat ik altijd al de jouwe was vind ik echt heel tof! De monochrome look met de mooie tekening erop vind ik echt mooi gedaan. Daarnaast snap je waarom er voor een bankje is gekozen op de cover als je het verhaal hebt gelezen. De flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig naar het verhaal zelf.

Het is dus tijd om het verhaal zelf te gaan bespreken. En wauw, wat heeft Emma Anna weer een ontroerend en meeslepend verhaal weten neer te pennen. Ik ben echt omver geblazen door het feit dat ze weer een prachtig verhaal weet te maken met nogal heftige onderwerpen. Voor sommige mensen zal dit boek dus niet heel fijn zijn om te lezen. Maar Emma Anna heeft een trigger warning in het boek gezet wat superfijn is. Wat ik trouwens ook heel leuk vond was de Spotify list voor in het boek kun je mooi naar bij passende muziek luisteren tijdens het lezen.

De hoofdpersonages in dit boek hebben beide nogal wat meegemaakt. Het is mooi om te zien hoe ze naar elkaar toegroeien en open zijn tegen elkaar. En hoewel je wel kan vermoeden hoe het boek gaat eindigen is de weg erna toe een vol met mooie, heftige en hartverwarmende momenten. Een pad vol up’s en downs waarbij je steeds meer te weten komt over de hoofdpersonages. Wie ze zijn wat ze hebben meegemaakt en waarom ze zijn zoals ze zijn.

Doordat Emma Anna ontzettend goed is in het weergeven van de emoties van de personages word je binnen no-time het verhaal in gesleurd en daar weet ze je dus vast te houden door alle wendingen in het verhaal. Ik denk dat Omdat ik altijd al de jouwe was zeker in mijn top 3 boeken van Emma Anna komt. Ik twijfel nog een beetje op welke plek, maar dat komt vooral omdat Emma Anna elke keer weer mijn gevoelige snaar weet te raken.

Juist omdat dit boek hartverwarmend is en toch realistisch krijgt het boek van mij een mooie 10 ik kan niet anders ik ben er verliefd op en raadt iedereen aan om het te gaan lezen.

P.S Leuke sidenote in het boek gaat Marly naar een plek die Melanies heet toen ik dat las moest ik gelijk aan mezelf en al mijn baksels denken

Ben je benieuwd geworden naar de andere boeken van Emma Anna lees dan ook eens mijn recensies van Annemijn, Blijf bij mij, Kom naar huis, of De maagd van Augusta.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Ik ken de schrijfster nog niet. Aan de cover alleen al te zien, lijkt het wel een boek voor mij!

 2. Linda schrijft 't op schreef:

  Wat een mooie cover, ik ben benieuwd waarom het bankje erbij staat.

 3. Wanda schreef:

  Normaal zou ik dit boek niet zo snel gaan lezen, maar jouw enthousiaste recensie zorgt er toch voor dat ik hem op mijn lijstje ga zetten!

 4. Heidi schreef:

  Vind de boekenkast super mooi.
  Denk dat het ook een mooi verhaal is..

 5. Tessa schreef:

  De voorkant van dit boek is erg mooi. Persoonlijk spreekt dit genre mij niet echt aan

 6. Rory schreef:

  Dit klinkt als een feelgood verhaal waar ik altijd wel erg blij van word. De cover werkt daar zeker ook aan mee. Lijkt mij een leuk boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *