Recept: Loaded Fries met pulled chicken!

Hey, lieve lezer van Mel’s Day, Ja vandaag is het weer tijd voor een recept! Dit keer eigenlijk een echt recept voor de maandag. Lekker, makkelijk en snel en heel veel heb je er niet voor nodig. We gaan namelijk Loaded Fries met pulled Chicken maken. Je kunt hierbij nog een lekkere salade maken, gewoon omdat het een frisse tegen hanger is. Maar je kan ook alleen deze heerlijke loaded Fries eten.

Feitjes

Of een gevuld frietje in het Nederlands, maar dat bekt niet zo lekker. Is eigenlijk niet meer dan heerlijke krokante bruin gebakken franse frietjes met daar boven op verschillende toppings. Je kan eindeloos variëren met de toppings. Deze frietjes zijn eigenlijk over komen waaien uit Amerika daar worden ze vaak gegeten tijdens de super bowl feestjes. En het is bekend geworden omdat het een goedkope, maar vullende maaltijd is. Gezond zijn deze frietjes niet altijd, maar dat ligt natuurlijk ook een beetje aan jezelf. Want met de toppings kun je zo gek gaan als jezelf wil. Binnenkort zal ik weer een nieuwe variant maken en met jullie delen.

Maar nu is het tijd voor het recept van de

Loaded Fries met pulled Chicken.

Loaded Fries met pulled chicken!

Loaded Fries zijn momenteel erg populair. Ik vond het dan ook tijd om mijn eigen versie ervan te maken.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Equipment

 • 1 Frietpan met frituurvet
 • Oven
 • Mes
 • Snijplank

Ingrediënten
  

 • 1 Kilo Verse friet Ik gebruik meestal die uit het koelvak van de Jumbo
 • 4-6 stuks Kippendij
 • 4-6 eetlepels BBQ saus Zelf gemaakt of gekocht in de winkel
 • 2 Stuks Tomaten
 • 4 stuks Lente ui
 • 200 gram geraspte kaas Ik neem oude of een mix van Mozarrela en cheddar

Instructies
 

 • Breng de frituurpan op temperatuur.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Kook de kippendij in een pan met kokend water gaar.
 • Bak ondertussen de frietjes goudbruin en knapperig.
 • Pluk (Trek) de kippendijtjes. Zodat het dunne sliertjes worden.
 • Meng de kippendij met de BBQ saus.
 • Laat de frietjes uitlekken en doe deze in een ovenschaal.
 • Verdeel het kippendij mengsel erover en bestrooi met de geraspte kaas.
 • Schuif de ovenschaal in de oven en laat de kaas smelten.
 • Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en de tomaten in blokjes.
 • Als de kaas gesmolten is, haal je de schaal uit de oven bestrooit het met de tomaat en lente-uitjes. Serveer het bij bijv. een borrelplank of als avond maaltijd. Evt. een bakje Mayonaise erbij of wat extra BBQ saus voor de liefhebber.

Notities

Heb je dit recept gemaakt laat dan een comment achter. Ook als je vragen hebt stel ze gerust. 

Smakelijk,

Liefs, Melanie

P.s maak ook eens deze superlekkere pizza rolletjes.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept