Recensie Puur Emma van Esther Stui

Hey, lieve lezer van Mel’s Day, naast mijn eigen blog beheer ik nog een sociale media samen met een aantal superleuke vrouwen. Op deze sociale media doen we superhard ons best om het Nederlandstalige boek te promoten. Ikleesnederlands wordt goed ontvangen. En omdat we dit met een aantal vrouwen doen vraagt het ook niet te veel van me. Het lezen van boeken van Nederlandse auteurs vind ik erg belangrijk. Want we gaan met zijn allen al veel meer over op het Engels en dat vind ik jammer want Nederlands is een prachtige taal. Dus ik probeer zeker 1 Nederlandstalig boek te lezen in de maand. Maar vaak zijn het er wel meer. Puur Emma van Esther Stui stond al even in mijn boekenkast. Maar eindelijk had ik tijd om deze te gaan lezen.

Recensie Puur Emma

Titel: Puur Emma Auteur: Esther Stui Uitgever: Selfpubber Genre: Feelgood Cijfer: 7,5

Hier gaat Puur Emma over.

Emma heeft een stoer beroep in de haven van Vlissingen. In de liefde en relaties gelooft ze niet. Nou ja, de liefde voor haar oma en haar vrienden Sam en Suzanne zijn daarop een uitzondering. In haar vakantie krijgt ze een leuke klus aangeboden: een grote, luxe en sportieve Audi naar zijn eigenaar in Zweden brengen. Het brengt haar naar het prachtige boslandschap van Småland. De ontmoeting met de eigenaar, een waanzinnig goed gelukt mannelijk exemplaar met de naam Marcus, zorgt bij Emma voor een hartslag van zeker honderdtwintig. Het weer is die avond erg slecht en Marcus biedt Emma een slaapplaats aan. Zij accepteert deze, de volgende dag gaat ze tenslotte toch weer naar huis…

Bewaar op pinterest.

Dit vind ik van het boek.

Tijd om het te gaan hebben over het boek zelf. Ik begin met de cover. Deze vond ik in eerste instantie niet zo heel erg mooi. Maar nadat ik het boek gelezen had snapte ik de cover helemaal en past deze supergoed bij het verhaal. De titel Gewoon puur Emma vind ik prachtig. Het zegt alles, maar toch ook helemaal niks.

Puur Emma is een van de eerste boeken van Esther Stui en dat merk je wel een beetje! Als je een van de latere boeken van Esther Stui leest dan merk je dat ze enorm is gegroeid in haar schrijfstijl. Waar Puur Emma echt nog heel vertellend is geschreven en daardoor niet altijd even vlot weg leest. Zijn haar latere boeken meer vertellend.

Maar waar Esther altijd goed in is dat is een leuk verhaal bedenken. In het geval van puur Emma vind ik het supertof dat Esther heeft gekozen voor eigenlijk een best stoer vrouwelijk hoofdpersonage. Want Emma kan erg goed autorijden. Maar naast haar stoere kantje heeft Emma ook een zorgzame kant. Hoewel je zoals bij elke feelgood wel weet waar het verhaal zal gaan eindigen is de weg erna toe niet zo duidelijk.

Emma maakt van alles mee met Marcus en doordat Esther de personages een goede persoonlijkheid weet mee te geven kun je wel enorm met ze meeleven. Puur Emma is een prachtig liefdes verhaal wat hier en daar nog wat rauw is. Ik weet zeker dat als Esther dit boek nu had geschreven het perfect was geweest.

Het zijn dus echt maar kleine minpuntjes waardoor dit boek een 7,5 krijgt. Oooh en als je van Zweden houdt dan moet je dit boek zeker lezen. Want ik ben nog nooit in Zweden geweest en nu ik dit verhaal gelezen heb wil ik er zo snel mogelijk naartoe.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *