Recept voor Het Gossi verzin en win hapje: Bladerdeeg hapje met gehakt en pittige mayo

Hey Lieve lezers van Mel’s Day, al jaren organiseert Gossimijne een verzin en winactie. Hierbij kun je een gerechtje indienen dat jij graag op de kaart van Gossi wil zien. Tegenwoordig hoef je alleen het gerecht te noemen, maar tot een jaar of 1,5 geleden moest je jouw recept insturen. Ik stuurde mijn recept voor een bladerdeeg hapje met gehakt en pittige mayo in. Nooit had ik verwacht dat ik zou winnen. Maar ik won en mijn hapje stond een half jaar lang op de kaart van Gossi en ik kreeg bonnen om in elke Gossi een keer te gaan eten.

Superleuk dus om mijn recept voor een heerlijk Bladerdeeg hapje met gehakt en pittige mayo, nu ook met jullie te delen.

Het was superleuk om zelf te gaan eten bij Gossimijne en dan mensen te zien smullen van het hapje dat jij bedacht hebt. Zelf heb ik hem natuurlijk ook elke keer genomen in dat half jaar dat die op de kaart heeft gestaan.

Bladerdeeg hapje met Sriracha mayonaise

Bladerdeeg hapje met gehakt en pittige mayo

Met dit Bladerdeeg hapje won ik de Gossimijne Verzin en winactie. Door het winnen van deze actie heeft mijn hapje een half jaar op de kaart gestaan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

 • 5 Plakjes Bladerdeeg
 • 1 Stuk Ei
 • 300 gram Rundergehakt
 • 1.5 Eetlepel Amerikaanse burger kruiden Heb je deze kruiden niet in huis meng dan chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout door elkaar en gebruik dit
 • 1 Handje Zwarte sesam zaadjes
 • 2,5 eetlepel Mayonaise
 • 1/2 tot 1 eetlepel Sriracha

Instructies
 

 • Snijd de bladerdeeg plakjes doormidden.
 • Meng het gehakt met de Amerikaanse burger kruiden of het kruidenmengsel.
 • Draai van het kruidenmengsel 10 gehaktballetjes.
 • Nu ga je de hapjes maken, leg een balletje gehakt op een plakje bladerdeeg en rol het op. Duw het uiteinde een beetje aan.
 • Leg de hapjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
 • Kluts een eitje en smeer een beetje van het ei mengsel over de gehakthapjes.
 • Strooi over de bladerdeeghapjes een beetje sesamzaadjes.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Bak de bladerdeeg hapjes in ongeveer 20 min (De tijd kan per oven verschillen dus ik zeg altijd hou het vanaf 15 minuten in de gaten. Soms zijn ze wat eerder klaar en soms moeten ze 5 minuten langer.
 • Meng ondertussen de mayonaise met de Sriracha tot een sausje

Notities

Heb je nog vragen over het recept stel ze gerust in een comment. 
Trefwoord Amuse, Borrelhapje

Heb jij dit Bladerdeeg hapje met gehakt en pittige mayo gemaakt? Laat me dan zeker in een comment weten hoe het gesmaakt heeft! Meer zin in een hapje met vis. Maak dan eens een lekker toastje met een Simpele Tonijnsalade.

Heel veel liefs, Melanie

Hou je net als mij van borrelplanken en borrelhapjes. Word dan lid van de borrelhapjes en planken facebookgroep.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Jouvence schreef:

  Wat ontzettend tof dat jouw recept zo lang op de menukaart heeft gestaan! Ik ga ze een keer proberen.

 2. Heidi schreef:

  Ziet er echt heerlijk uit. Ik zelf maak niet zo veel gerechten klaar met bladerdeeg.

 3. Ava schreef:

  Wat leuk dat je daarmee gewonnen hebt en je gerecht op de menukaart kwam te staan. Het klinkt als een lekker hapje en ook een beetje pittig. Ik ga het maken met vegetarisch gehakt, want dat lijkt me net zo lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept