Recensie Drägan Duma Een onbreekbare band: Een fantasie boek van Patty van Delft

Hey, lieve lezer van Mel’s Day, Een onbreekbare band is het vierde deel in de Drägan Duma serie van Patty van Delft. Toch is dit het eerste boek dat ik ooit las van Patty van Delft. Gelukkig kan dat ook prima, want dit deel kun je makkelijk als Stand alone lezen. In mijn recensie hieronder vertel ik je wat ik van het boek vindt.

Recensie Een onbreekbare band

Titel: Drägan Duma 4 – Een Onbreekbare Band Auteur: Patty van Delft Aantal pagina’s: 451 Uitgever : Celtica Publishing Cijfer: 10

Hier gaat Een onbreekbare band over.  

Uit de as van onze vernietigde levens zullen wij herrijzen, sterker dan ooit tevoren… De draken zijn gevlucht uit de Buitenwereld. Helaas wordt hun nieuwe wereld verscheurd door strijd met de Morbiden en uit wanhoop gaan ze een verbond aan met de mens om gezamenlijk de vijand het hoofd te bieden. De avontuurlijke Feniksa Drakena groeit met haar twee broers op in Slot Silverfang.

Haar familie behoort tot de machtigste ter wereld en zij wordt vanaf haar geboorte voorbereid om als vrouwe over het Slot en de bijbehorende landerijen te heersen. Ze kan zich echter slechts met moeite in haar rol schikken. Hunkerend naar vrijheid zet ze zich af tegen haar ouders. Dan wordt Feniksa uitgekozen om zich te verbinden met Danaleth, een groene draak, en ze grijpt haar kans op ontsnapping naar de Drägannymarai met beide handen aan. Maar ook drakenridders hebben verantwoordelijkheden en plichten. En wanneer deze botsen met de loyaliteit aan haar familie, komt zij voor een haast onmogelijke keuze te staan…

Wat ik van het boek vindt.

Zoals altijd begin ik natuurlijk bij de cover van het boek! Is deze cover niet prachtig? Ik kan er niks aan doen. Ik hou echt enorm van die getekende fantasie covers en de drakenkop op dit boek is gewoon echt geweldig. De titel van het boek vind ik ook echt helemaal prima en de flaptekst maakte me natuurlijk nieuwsgier.

Dit was mijn eerste kennismaking met Patty van Delft. Ik had al veel over haar boeken gehoord en was dan ook erg nieuwsgierig geworden. Maar toch was ik stiekem ook een beetje bang om de boeken van Patty te gaan lezen. Omdat ik een grote fan ben van Draken en Drakenboeken zoals de Talon Saga van Julie Kagawa. Tja, de kans dat het dan tegen valt, is natuurlijk groot. Maar wat heeft Patty mij verbaasd en het tegendeel bewezen. Ik vind dit boek misschien zelfs nog wel een tikje beter dan de Talon Saga.

Drägan Duma 4 – Een Onbreekbare Band is dan wel het laatste deel voor nu in de serie. Maar het speelt zich dus 300 jaar voor de andere boeken af. Daardoor is het boek makkelijk als stand alone te lezen. Dus als je een beetje twijfelt over de serie kun je altijd eerst dit boek nog lezen.  Misschien zou ik stiekem wel wensen dat ik een drakenrijder was. Waarschijnlijk beschrijft deze zin precies waarom: “Een band, gemaakt in het heetst van de strijd, zal alles weerstaan, verbonden voor altijd.” ~ p110. De band gemaakt tussen de drakenridder en zijn of haar draak is zo bijzonder en speciaal. Dat in mijn ogen iedereen wel een drakenridder wil zijn. Ondanks de rotklusjes zoals het wassen van de schubben. 

Maar goed terug naar het boek. Patty weet de spanning in het boek heel goed te combineren met de gevoelige kanten van de drakenrijders. Daardoor verveeld het boek nooit. Door haar manier van schrijven leef je ontzettend mee met Feniksa Drakena het hoofdpersonage van het boek. Feniksa is alles wat ze moet zijn, een beetje onzeker, superdapper en gevoelig. Ook de wisseling tussen 8 jaar daarvoor en de huidige tijd maakt het boek ontzettend boeiend. Daarnaast is de band die Feniksa heeft met sommige mede drakenridders zo mooi neergezet. Je ziet de band groeien en merkt langzaam aan dat Feniksa meer mensen gaat vertrouwen. Ja, dit boek is een knapstaaltje werk! Ik ben fan geworden.

En daarom krijgt een onbreekbare band van Patty van Delft van mij een dikke 10. Door dit mooie cijfer besloot ik om ook de andere boeken uit de serie te gaan lezen. Zij die hoort, Bondgenoten en verraders en Het zwarte kristal.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Jouvence schreef:

    Ik lees echt veel te weinig, maar fantasy vind ik altijd een erg interessant genre. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar deze boeken van Patty van Delft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *