Recept: Snelle tonijnsalade met slechts 5 ingrediënten.

Hey, lieve lezer van Mel’s Day. Op zondagmiddagen tijdens de f1 race kruipen mijn vriend en ik graag lekker op de bank. De race aan lekkere toastjes op tafel met wat salade en een lekker stukje kaas. Voor ons is dat echt de perfecte romantische zondagmiddag. Nu kun je natuurlijk makkelijk een salade in de supermarkt kopen, helemaal prima! Maar als je wat meer tijd hebt, is het lekkerder en gezonder natuurlijk om je eigen salades te maken. De komende weken zal ik dan ook wat van mijn snelle en simpele salades met jullie delen. En we beginnen met een tonijnsalade met slechts een paar ingrediënten. Deze salade kun je prima een dag van tevoren maken. Maar ook prima op de dag zelf in nog geen 5 minuten in elkaar flansen zoals ik het zou zeggen.

Zoals jullie van mij gewend zijn eerst nog even wat korte informatie voor we naar het recept zelf gaan. Wist je dat je deze tonijnsalade ongeveer 5 dagen goed kunt houden. Je bewaart hem in een afgesloten bakje in de koelkast. Let op maak je jouw mayonaise zelf wat natuurlijk lekker is, dan blijft de salade maar 3 dagen goed in de koelkast.

Heb je een restje over van de salade dan kun je deze ook prima eten op wit broodje met wat sla en komkommer er bovenop.

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen

Snelle tonijn salade met 5 ingrediënten.

Een supersnelle homemade tonijnsalade met slechts 5 ingrediënten lekker op een toastje op een broodje.
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Salade
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 2 Blikjes Tonijn in water
 • 4 Plakjes Augurk Ik gebruik die van Kesbeke
 • 1 stuk ui
 • 2 el Mayonaise
 • 1 snufje Zout en Peper
 • 1 tl Citroensap Dit is optioneel voor een beetje meer frisheid.

Instructies
 

 • Open de blikjes met tonijn en laat ze uitlekken in een vergiet.
 • Meng in een kommetje de mayonaise met de peper en zout.
 • Snijdt de plakjes augurk in kleine blokjes.
 • Snipper de ui.
 • Voeg de ui en augurk toe aan het mayonaisemengsel en roer goed door.
 • Doe vervolgens de tonijn bij het mengsel en roer nogmaals goed door.
 • Voeg evt. een beetje citroensap toe voor een extra frisse smaak.

Notities

Laat gerust een berichtje achter als je een vraag hebt of het recept uitgeprobeerd hebt. 

Smakelijk

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Heidi schreef:

  ziet er goed uit.
  Ik zelf doe er nog een gekookte eitje bij.

 2. Jouvence schreef:

  Lekker! Ik maak tonijnsalade ook het liefst zelf (blikje tonijn op water, uitje fijn gesnipperd, mayonaise, peterselie) dat blijf ik toch het lekkerst vinden.

 3. Tine schreef:

  Ik maak het vaak maar dan wel zonder de augurk en met peterselie en een gekookt eitje.

 4. Linda schrijft ' t op schreef:

  Heerlijk een borrelmiddag, helemaal inclusief een (sport) programma. Ik ga het voetbal volgen.

 5. Elsa schreef:

  Oh heerlijk tonijnsalade. Ik ben er dol op en onze Jordi ook. Bedankt voor het recept. Top!

 6. Tessa schreef:

  Nooit geweten dat het zo simpel is om tonijnsalade te maken! Ik maakte vroeger wel eens eiersalade

 7. Claire schreef:

  Dit klinkt ook heerlijk zonder de tonijn! Erg benieuwd naar geworden.

 1. juni 21, 2024

  […] Heb jij dit Bladerdeeg hapje met gehakt en pittige mayo gemaakt? Laat me dan zeker in een comment weten hoe het gesmaakt heeft! Meer zin in een hapje met vis. Maak dan eens een lekker toastje met een Simpele Tonijnsalade. […]

 2. juni 24, 2024

  […] Probeer ook eens snelle tonijnsalade met slechts 5 ingrediënten! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept