Recensie Midsommer: Feelgood boek van Esther Stui.

Hey, lieve lezer van Mel’s Day, Vandaag is het weer tijd om mijn mening over een boek met jullie te delen. Afgelopen week las ik Midsommer van Esther Stui. Dit boek is onlangs verschenen en Esther vroeg mij of ik haar boek weer wilde lezen. En tja tegen Esther kan ik geen nee zeggen. Dus zo viel het boek een paar weken geleden op mijn deurmat! Waarvoor superveel dank Esther. Op dat moment was ik nog bezig in een andere boeken serie, maar deze week had ik tijd om Midsommer te gaan lezen. En wat heb ik enorm genoten van dit boek.

foto van de cover van het boek Midsommer geschreven door Esther stui

Recensie Midsommer.

Titel: Midsommer Auteur: Esther Stui Genre: feelgood Uitgeverij: Selfpub Cijfer: 8,5

Hier gaat Midsommer over.

Wanneer Svea op haar veertigste verjaardag een kaart krijgt van haar Zweedse jeugdvrienden én ze de opdracht in de wacht sleept om het nieuwe boek van de Zweedse auteur Valdemar Cedergren te vertalen, kan dat geen toeval zijn. Ze besluit haar ongelukkige leven in Nederland voor een paar maanden de rug toe te keren, om naar het zomerhuis van haar overleden grootouders in het Zweedse Dalsland te gaan. Vertalen kan ze tenslotte overal.


Al snel na aankomst veroorzaakt ze een aanrijding op het bospad richting het zomerhuis. Sinds wanneer is daar überhaupt een zijweg? Dan beseft ze dat ze al twee jaar niet in Dalsland is geweest. De bestuurder van de andere auto stapt uit. Zijn lichtbruine haar, dat zo te zien al maanden niet is geknipt, golft over zijn schouders en hij heeft een lange, woeste baard. Hij ziet eruit als een Viking en is duidelijk net zo geschrokken als zij. Nadat hij heeft gevraagd of ze in orde is, stapt hij nors en bruusk in en rijdt weg. Die aanrijding blijkt de eerste te zijn van meerdere aanvaringen…

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om het over het boek te gaan hebben. De cover vind ik prachtig en past supergoed bij het eerste deel in de Zweden serie God Jul. In het binnenwerk zie je ook regelmatig een schets van een belangrijke plek in het boek en deze is echt prachtig. De titel is natuurlijk helemaal prima. En ook die past prima bij het eerste deel God Jul.

En dan gaan we het natuurlijk hebben over de inhoud van het boek. Het verhaal speelt zich af in Zweden en dat de auteur verstand heeft van dit land en hoe het is om daar te leven dat voel je in alles. Niet zo gek want Esther Stui woont deels zelf in Zweden. Ik vind het dan ook echt heel leuk dat ze heeft besloten om een serie te schrijven dat zich afspeelt in het land dat ze zo goed kent. Wist je trouwens dat dit de eerste serie van Esther Stui is. Hiervoor heeft ze alleen standalone boeken geschreven.

En deze serie draait niet over dezelfde personages maar over hetzelfde land. Stiekem hoop ik dat Esther nog veel meer Zweden delen gaat uitbrengen, al weet ik dat dit niet het plan is. Maar Esther weet zo ontzettend goed dit mooie land te beschrijven. Elke keer als ik iets lees wat zij heeft geschreven over Zweden word ik gelijk verliefd op het land. Dit land leent zich zo ontzettend goed voor mooie romantische verhalen.

Ik wist zelf niet zo heel veel over Midsommer en vond het leuk om in het verhaal te ontdekken waar Midsommer voor staat. En wat ze doen tijdens Midsommer. Dus naast dat Midsommer gewoon een prachtig romantisch liefdes verhaal is leer je ook nog eens van alles over een mooi land. Dit prachtige land en deze mooie feestdag zijn dus de achtergrond van dit mooie verhaal.

Daarnaast heeft Esther in deze serie hard gewerkt aan het neerzetten van mooie personages. Elk boek dat Esther schrijft wordt beter en beter. Vooral de knorrige buurman van Svea vind ik echt heel goed neergezet. Je voelt zijn frustratie soms letterlijk van je boek afspatten. Maar ook zijn liefdevolle momentjes raken je tot in je ziel. En dan heb ik het nog niet gehad over de dochter van een van de winkeleigenaren. Deze dochter is echt ontzettend lief en mijn favoriete personage in dit boek. Ja, je leest het goed niet een van de twee hoofdpersonages heeft mijn hart gestolen, maar deze ontzettend lieve kleine meid.

Het verhaal is lekker vlot geschreven. Je wil dan ook lekker door blijven lezen in het verhaal en zal het boek binnen no-time uit hebben.

Ben jij dus op zoek naar een mooi romantisch liefdes verhaal dat zich afspeelt in Zweden, dan is dit boek een superdikke aanrader voor jou.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Esther Stui schreef:

  Wauw, wat heb je jouw recensie mooi verwoord. Ik zit te glimmen van trots! Heel veel dank ❤️

 2. Tine schreef:

  Bedankt voor de tip! Lijkt me wel een leuk boek om deze zomer bij weg te dromen over het mooie Zweden.

 3. Heidi schreef:

  Zo te lezen lijk het een fijne boek.

 4. Linda schrijft ' t op schreef:

  Wat een leuk mysterieus verhaal, het lijkt me een leuk boek om te lezen.

 5. Claire schreef:

  Wat een lekker feel good boek! Leuk ook dat het in Zweden afspeelt want ik zou graag meer te weten willen komen over dit mooie land.

 6. Tessa schreef:

  Leuk om te lezen dat dit feelgood boek zich in Zweden afspeelt, weer eens wat anders

 7. Jouvence schreef:

  Klinkt als een mysterieus/spannend verhaal, ik ben niet zo van de romans, maar deze lijkt me toch nog wel interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *