Hoe ik mijn zelfvertrouwen weer vond na een moeilijke tijd.

Hey, lieve lezer van Mel’s Day Zelfvertrouwen is het belangrijkste dat er is. Een stralend uiterlijk begint bij een gelukkig innerlijk. De afgelopen 2 jaar poste ik weinig foto’s van mezelf. Ik zat in een flinke dip, ik had/heb elke dag veel pijn door mijn HMS. En had de strijd met mijn positieve mindset verloren.

Kreeg een hekel aan de kilo’s die er door al mijn blessures en klachten bijkwamen. Mijn haar werd flink dunner door alle medicatie en ik kon gewoon niet meer van mezelf houden. Ik voelde me niet alleen niet meer mooi, maar ook waardeloos omdat ik niet kon werken. Bloggen bijna niet meer ging en ik niet snapte hoe mensen mij uberhoudt nog leuk konden vinden.

Een maand of drie geleden kon ik eindelijk in therapie. En dat heeft me zoveel gebracht. Ik leer weer van mezelf houden, Ik kan weer lachen, Ik straal langzaam aan weer. En hoewel ik nog steeds veel te zwaar ben kan ik me eigen weer mooi vinden. Want als ik naar mijn foto’s kijk zie ik een stralende vrolijke vrouw. De positieve vrouw die ik altijd was en die ik weer wil zijn.

Natuurlijk heb ik nog steeds ups en downs, maar ik ben weer op de goede weg en dat is superbelangrijk. Ik durf weer kleur te dragen zoals deze prachtige jurk van Tantilly. Maar bovenal begin ik langzaam aan weer te geloven dat alles mogelijk is als ik maar in mezelf geloof. Daarnaast geloof ik dat ik mijn angsten kan overwinnen en binnen 9 jaar in Japan ben geweest. Langzaam aan kom ik weer meer onder de mensen, ik zeg vaker ja, als ik ergens wordt uitgenodigd. Ik durf weer spontane dingen te ondernemen zoals gewoon ergens lekker een hapje te eten.

Maar het allerbelangrijkste is dat ik weer geloof dat ik er mag zijn! Dat mensen mijn gewoon leuk kunnen vinden ook al heb ik nog angsten en ben ik wat te dik.

Stiekem ben ik reuze benieuwd wat jij er aan doet om zelfvertrouwen te krijgen?

Tips voor meer zelfvertrouwen.

 • Trek kleren aan die jouw zelfvertrouwen geven, waar jij gelukkig in bent. Voor mij zijn dat kleren met mooie vrolijke kleuren.
 • affirmaties over zelfliefde. Affirmaties zijn zeer waardevol, een aantal van de affirmaties die ik zelf regelmatig zeg zijn de volgende. Ik verdien het allerbeste, Ik word omringd door liefde en geluk, ik ben goed genoeg, Ik ben zelfverzekerd, en ik bereik wat ik wil bereiken, Ik ben het waard om in mezelf te investeren. Deze Affirmaties zeg ik in de ochtend en in de avond tegen mezelf.
 • Doe wat je leuk vindt. Dit is voor mij een van de belangrijkste, ik liet me vaak door mijn gezondheid tegen houden om te doen wat ik leuk vind. Tegenwoordig doseer ik de dingen die ik leuk vind, zodat de pijn handelbaar is en ik toch leuke dingen kan doen. Ooh geloof me, dit gaat ook nog vaak mis hoor. Maar het laat me wel meer leuke dingen doen en een dagje extra pijn neem ik dan op de koop toe.
 • Ik gebruik een aantal invul boekjes waar ik in bij hou, bijvoorbeeld waar ik blij van wordt. Denk aan het 6 minuten dagboek, Het beste zelfhulp boek en Waarom ik van je hou. Dat laatste boekje laat je juist door andere invullen waarin ze eerlijk en positief moeten zijn. Er staan echt hele interessante vragen in.
 • Geef eens een complimentje aan iemand anders, maar durf een compliment ook te accepteren en zeg gewoon dankjewel!

Hopelijk heb ik jullie een aantal tips gegeven om meer zelfvertrouwen te krijgen. En weet dat ook al zit je misschien nu op een grijze wolk de zon weer gaat schijnen!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Renata Feyen schreef:

  Goed dat je jezelf weer graag kan zien. Ik heb me ook lang waardeloos gevoeld door mijn vele gewrichtsproblemen en praten met de pijnpsychologe heeft me ook veel geholpen

 2. Rory schreef:

  Jeetje Melanie, je bent door een diep dal gegaan. Ik hoop dat je jezelf stapje voor stapje weer beter gaat voelen. Toevallig lees ik nu in een boek over spiritualiteit en manifestatie, waarvan ik denk dat je dat ook mooi gaat vinden: De SHAB Methode. Is alleen maar een tip (die je niet op hoeft te volgen, ik bedoel het goed). De jurk is mooi! en staat je goed. Liefs!

 3. Malou schreef:

  Wat fijn dat het nu wat beter met je gaat. Die jurk staat je trouwens prachtig!

 4. Tessa schreef:

  Wat een mooi en eerlijk artikel heb je geschreven over zelfvertrouwen.

 5. Kijkje in huis en tuin schreef:

  Soms kom je er inderdaad zelf niet uit, wat goed dat je kon starten met therapie. Dat kan het leven zo veel mooier maken. Je outfit staat je top

 6. Sandra schreef:

  Wat fijn dat je op goede weg bent na een moeilijke tijd. Je ziet er trouwens stralend uit in die mooie jurk!

 7. Claire schreef:

  Lieverd, je bent prachtig! En zo inspirerend! De jurk staat je prachtig! Mooie kleur en prachtige print.

 8. nicole orriens schreef:

  Wat fijn dat je jezelf hebt hervonden en weer vertrouwen in jezelf kunt voelen. Dat is een groot geschenk.

 9. Elsa schreef:

  Wat een mooie lach heb je ☻ Knap dat jij durft te vertellen over je zelfvertrouwen. Ik denk dat bijna iedereen een moment heft, dat het niet meer vanzelf gaat. Natuurlijk een meer als de andere. Fijn om te lezen dat het de goede kant op gaat ♥

 10. Jouvence schreef:

  Wat goed dat je hulp hebt gezocht en weer zelfvertrouwen hebt gevonden. Ik vind de Tantilly jurk je prachtig staan!

 1. juni 26, 2024

  […] Vond je dit interessant lees dan ook eens mijn blog Hoe ik mijn zelfvertrouwen weer vond na een moeilijke periode. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *