Recensie Blijf bij mij: Een New Adult van Emma Anna

Hey, lieve lezer van Mel’s Day, afgelopen week was niet helemaal mijn week. Ik heb helaas veel pijn overgehouden aan de kleine aanrijding en doe vooral mijn best om door de pijn heen te bewegen. Ik heb een brace om me enkel en pols en fiets voor de vocht in mijn knie op de hometrainer. Helaas is mijn nek er het ergste aan toe dus ik heb veel pijn in mijn nek, schouder hoofd gebied hiervoor heb ik fysio-oefeningen en fysio dus hopelijk wordt dat snel weer minder. Dit zorgt er wel voor dat ik lekker wat kan lezen. Deze week las ik meerdere boeken uit. Het eerste boek waarvan ik de recensie met jullie ga delen is Blijf bij mij.

Recensie Blijf bij mij.

Titel: Blijf bij mij Auteur: Emma Anna Uitgeverij: EmmaBooks Genre: New Adult Cijfer: 9,5

Hier gaat Blijf bij mij over.

Hoewel Hannah’s hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken.

Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo? Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om mijn mening over dit boek met jullie te gaan delen. De cover is gewoon prima en zowel de cover als de titel passen perfect bij het eerste deel Kom naar huis. Dus met de buitenkant van dit boek zit het wel goed.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Waar ik deel 1 al steengoed vond, is deel 2 voor mij nog net een beetje mooier. Hm dat klinkt misschien raar omdat ik deel 1 echt zo ontzettend goed vond. Maar in dit deel viel echt alles op zijn plek. Hannah is echt een geweldig personage, ik kon supergoed met haar meeleven. Ze was strijdvaardig lief en zo ontzettend zorgzaam. Hoewel ze zelf meerdere malen gekwetst is, wil ze toch vooruit en verder in het leven. Ze wil er iets geweldigs van maken en dat vond ik zo mooi om te lezen.

In dit deel krijgt Luc ook echt een stem, vind ik. Je hoort en ziet hem meer en hij laat niet meer zo erg over zich heen lopen. Je ziet dat Luc enorm is gegroeid. Ook krijgen we in dit deel meer inzicht in Luc zijn ziekte en zijn achtergrond. Ik vond het bijna niet mogelijk om nog meer een band met deze personages te krijgen. Maar ik weet nu al dat ik deze personages enorm ga missen.

Het neerzetten van goede personages is ook wel echt de kracht van Emma Anna. In welk genre ze ook schrijft, haar personages hebben altijd zoveel ziel en karakter. De meeste van haar personages hebben wel een enorm rugzakje, maar daar zit echt de kracht in. Emma Anna haar verhalen draaien echt om de personages en niet zo zeer om de omgeving. Ik vind het echt een bijzondere gave als je op zo’n manier kan schrijven.

Soms vraag ik me echt af hoe ze elke keer weer zulke mooie personages weet te bedenken. Ik heb nog nooit een boek gelezen van haar dat ik niet tof vond. Ik kan dan ook niet anders dan ook dit boek weer een dikke voldoende te geven.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *