YouTube Series over Mensen Helpen, Connectie Maken en Vertrouwen

Hey, lieve lezer van Mel’s Day, iets waar ik enorm mee struggle is dat de wereld zo veel harder lijkt dan toen ik jong was. Vroeger had ik het idee dat iedereen voor elkaar klaarstond, een vreemde begroete je op straat, en als er iemand hulp nodig had stond je paraat. We hadden echte connecties met onze buren, vrienden en bouwde vaak zelfs een band op met vreemde. Nu ben ik vaak wantrouwend, bedoelen mensen het wel goed, als ik iemand groet kijken ze me raar aan, en zie ik mensen vooral op hun mobieltjes kijken en niet meer gezellig in gesprek met elkaar. Nu heb ik een superlieve buurvrouw waar ik wel die band mee heb opgebouwd, maar verder vind ik de maatschappij steeds wantrouwender en meer ver ikken is dat een woord? Heb jij nog vertrouwen in het goede van de mens, dat vraag ik me dus oprecht af.

Series op YouTube die draaien om mensen helpen, connectie maken en vertrouwen hebben in andere mensen.

Sinds ik ziek ben, heb ik Netflix, videoland etc wel uitgespeeld. Ik keek wel wat youtube, maar veel vloggers waren het net niet voor mij. Tot ik op kanalen terechtkwam die veel bezig waren met het helpen van mensen en het kijken naar hoe goed van vertrouwen mensen nog waren. Deze kanalen zijn vooral in het Engels veel te vinden. Ik zal een aantal van mijn favorieten hieronder met jullie delen. Dan krijgen jullie een idee van wat ik bedoel.

Rudan Brothers – Deze groep broers en hun vrienden vervangen gratis daken en dakgoten van oude huizen in hun gemeenschap. Ze bellen bij mensen aan met de vraag of ze dat mogen doen. Het is geweldig om te zien hoe deze jongens zich belangeloos inzetten voor andere in hun gemeenschap.

Discover Connection – Dit is opgestart door een jonge die de connectie miste met mensen. Hij vond het lastig om een verbinding te maken met mensen en is daarom dit kanaal gestart. Hij doet allerlei experimenten om nieuwe vrienden te ontdekken zoals vragen of die voor vreemde in hun huis mag komen koken, Of dat die bij vreemde mag douchen etc.

Yes Theory – Deze groep jonge jongens laten dromen van verschillende mensen uitkomen. Vaak zonder dat ze wisten dat ze die droom hadden, ze vragen bijvoorbeeld vreemde mee op vakantie. Bij hun gaat het over ja zeggen. Wat gebeurt er als je wat vaker ja zegt op een avontuur.

Seek Discomfort – Een beetje hetzelfde als bovenstaande concepten. Alleen iets meer gericht op healing, het durven nemen van een stap, ga eens uit je comfortzone etc.

Dat waren mijn tips voor nu. Maar kom jij nu zo’n kanaal tegen en denk je die moet Mel’s Day ook zien laat het me dan zeker weten.

Aan het denken gezet.

Maar goed deze kanalen hebben mij dus echt aan het denken gezet. En sterker nog stiekem veranderen ze beetje voor beetje mijn leven. Want door bepaalde dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt waar ik niet vaak over praat, ben ik mezelf onderweg kwijtgeraakt. Want ik was het meisje dat altijd iedereen vertrouwde, ik was het meisje dat altijd andere wilde helpen. Daarnaast hield ik er van om contact te hebben met mensen. Maar de laatste jaren werd ik door mijn verleden steeds meer een verlegen teruggetrokken persoon die niet meer durfde te leven.

Door het bekijken van deze kanalen leer ik weer steeds meer dat je soms gewoon een sprong moet wagen. Want een angst kun je niet overwinnen als je hem niet aangaat. Dus ik kan mijn angsten alleen overwinnen door weer te gaan leven. Door wat vaker ja te zeggen als iemand me bijvoorbeeld mee vraagt voor een lunch. Of gezellig ja zeggen als mijn moeder spontaan vraagt of ik wil blijven eten.

Gewoon vrolijk tegen iedereen goedemiddag roepen op straat. Want ik maak er ook zo vaak iemands dag goed mee. Of dat oude vrouwtje bij de dokter helpen met aanmelden etc. Een connectie opbouwen met andere en niet meer alleen maar bang zijn voor mijn onzekerheden.

Want is het 9 van de 10 keer niet gewoon beter om te vertrouwen en niet meer alleen te wantrouwen?

Dus hopelijk heb ik jou met deze post ook een beetje gemotiveerd om weer wat meer in je medemens te vertrouwen, eens wat vaker iets voor een ander te doen en kritisch naar jezelf te kijken.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. nicole orriens schreef:

  Als je het journaal hoort dan klinkt de wereld inderdaad moeilijk en pijnlijk. Maar er is gelukkig ook veel goeds zoals de zorg die mensen hebben om bijvoorbeeld het vogelnest in Amersfoort. Ik denk graag aan het boek De meeste mensen deugen.

 2. Linda schrijft 't op schreef:

  Ik vind hetbook jammer dat veel mensen in de straat elkaar niet groeten, daarom wil ik buiten de Randstad gaan wonen.

 3. Tine schreef:

  Als je de wereld bekijkt zou je er soms de hoop op verliezen, maar ik probeer toch altijd positief te denken.

 4. Elsa schreef:

  Ola Melanie, wat je zegt is precies wat ik denk. De mensen worden steeds egoïstischer en de telefoon bepaald hun leven. Iedereen vindt dat ze iets moeten zeggen maar als iemand iets terugzegt kunnen ze er niet tegen. pffff..

  Ik ben fan van YouTube. Ik kijk altijd reizen en foodbloggers, maar ik ga een kijkje nemen naar jouw tips. Leuk dat mensen nog zo zijn. Top!

 5. Anna schreef:

  Slecht nieuws en sensatie verkopen, daarom is dat zo goed als alles wat de media ons voorschotelt. Dat maakt het nóg makkelijker om net vertrouwen in de mensheid kwijt te raken; volgens mij is het ook een van de redenen dat veel mensen zich wantrouwend tegen elkaar opstellen.
  Maar ik denk toch dat het gros van de mensen wel degelijk liever vriendelijk en vertrouwenswaardig is dan vervelend en agressief. In mijn ervaring is het zo dat als je mensen vriendelijk bejegent, dat je negen van de tien keer een positief respons krijgt. Het is alleen jammer dat zoveel mensen dit niet (meer) in de praktijk durven brengen.
  Ik kan trouwens iedereen het boek “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman aanraden. Daar werd ik zelf heel erg blij van!

 6. Amina schreef:

  Blijf maar lekker jezelf Melanie! Soms baal ik er ook van dat ik geen lach terug krijg of een begroeting, maar ik blijf het doen. Anders verlies ik wie ik ben en dat wil ik niet. Mooi artikel! xxx

 7. Jouvence schreef:

  Als je het nieuws voorbij ziet komen vraag ik me soms wel af waar het heen moet in de toekomst. Ik begroet ook nog steeds iedereen op straat met een lach, woon in een dorp dus hier is het vrij normaal dat dat gebeurt. Ik probeer wel altijd het goede in een ander te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *