Belofte maakt schuld van Gillian King

Hey, lieve lezers van Mel’s Day, Vorig jaar mocht ik meelezen met de World of Romance Boekenlounge van 2023. Samen met een aantal andere leuke lezers gaan we dit jaar 6 romantische boeken lezen. In de eerste maand kregen we al een paar tips over welk boek we gingen lezen en toen viel het boek op de deurmat! Het was geworden Belofte maakt schuld van Gillian King. En dat vond ik supertof, want ik ben helemaal fan van Gillian King haar schrijfstijl. Helaas heb ik niet elke maand mee kunnen lezen vanwege mijn ziekte. Maar hè, dat is verleden tijd, inmiddels zijn we weer lekker aan het bloggen en lezen.

Recensie Belofte maakt schuld.

Titel: Belofte maakt schuld Auteur: Gillian King Uitgeverij: Harper Collins Genre: Feelgood Cijfer: 10

Hier gaat Belofte maakt schuld over.

Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks.

Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Dit vind ik van het boek.

Tijd om het over het boek zelf te gaan hebben! En zoals altijd begin ik bij de cover. De cover van Belofte maakt schuld vind ik prachtig. Ik ben namelijk gek op de kleur paars en daarnaast vind ik het idee van het silhouet heel tof! De titel is veel belovend en de flaptekst maakte me nieuwsgierig. Al met al dus een prima jasje voor dit verhaal.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Gillian King heeft echt een hele fijne schrijfstijl, Lekker vlot, niet te moeilijke woorden of lange zinnen. Een manier van schrijven waardoor je gelijk een verhaal in wordt gesleurd. Daarnaast vind ik het fijn dat Gillian in haar boeken moeilijke of belangrijke onderwerpen niet uit de weg gaat. Zoals bijvoorbeeld in dit boek waarbij ze aandacht besteed aan iets wat niet vaak in de media komt en mensen misschien weinig over weten. Ik ga niet verklappen wat, want dan verklap ik teveel van de plot.

Hoewel het een feelgood is en je eigenlijk het einde wel redelijk kan raden weet Gillian er altijd toch weer net een andere wending aan te geven. Er gebeuren altijd wel dingen die je niet verwacht en dat maakt dat Belofte maakt schuld net dat beetje meer is dan een standaard feelgood.

De personages in dit verhaal zijn echt supergoed neergezet. Er waren momenten dat ik Jamie het hoofdpersonage echt kon haten en op andere momenten smolt mijn hart voor hem. Hetzelfde had ik eigenlijk met zijn manager. In Sem herkent iedereen wel een echte puber en Hannah is gewoon superleuk zoals ze is.

Het boek neemt je o.a. mee naar een prachtige cottage waar je alleen al van de omschrijving verliefd op raakt.

Al met al is dit dus echt in mijn ogen een zo goed als perfecte feelgood en daarom krijgt dit boek van mij een 10

Heel veel liefs, Melanie

Op zoek naar meer feelgood boeken lees dan ook eens. Kus me, Kerstmis.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *