Kus me, Kerstmis van Rosemary Hart en Mara Li

Hey, lieve lezers van Mel’s Day, Emma Anna en Rosemary Hart hadden een week of 2 geleden een leuk oproepje op Instagram. Ze zochten ieder 10 lezers voor een recensie van hun boeken. Van Emma Anna heb ik natuurlijk al heel veel boeken gelezen. Van Rosemary Hart had ik nog niks gelezen. Dus ik dacht: ik laat me verrassen door een van haar boeken. Ik gaf de keuze aan haar en plaatste de opmerking erbij kerst mag gerust ook! Want ik had gezien dat ze ook een kerstboek had. En je raadt het al deze kerstgek mocht Kus me, Kerstmis van Rosemary Hart gaan lezen. En zo krijgen jullie dus een recensie van een kerstboek in mei.

Recensie Kus me, Kerstmis

Titel: Kus me, Kerstmis Auteurs: Rosemary Hart en Mara Li Genre: Feelgood Cijfer: 7,5

Hier gaat Kus me, Kerstmis over.

Holly hield altijd van kerst, dé tijd van het jaar waarop er magie in de lucht hing. Maar die liefde komt abrupt tot een eind wanneer ze door haar grote liefde wordt gedumpt. Op kerstavond. Terwijl ze net zwanger is.

Drie jaar later is Holly een gestreste, alleenstaande moeder die haar droom van een witte kerst in de prullenbak heeft gegooid, net als haar geloof in ware liefde.

Om nóg een nare Kerstmis te ontduiken, boekt ze voor zichzelf en haar zoontje een verblijf in een authentiek Iers kasteel. Langzaam begint Holly daar haar kerstkriebels weer terug te krijgen. En dat zijn niet de enige kriebels die groeien…

Dit vind ik van het boek.

Oké tijd om het over het boek zelf te gaan hebben. Zoals altijd begin ik met de cover en die geeft je gelijk een lekker kerst gevoel en dat is superfijn! Dat past ook goed bij het verhaal zelf, net zoals de titel enorm goed bij het boek past. Ik ben echt een van de grootste kerstgekken die er bestaat, denk ik. Dus als ik dit boek in de boekenhandel zou zijn liggen of op bijvoorbeeld in mijn Kobo-abonnement tegen zou komen dan zou ik het zeker weten kopen.

Dan is het tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Laat ik gelijk met de deur in huis vallen. Ik vind de opzet van het verhaal superleuk. Het is echt de perfecte opzet voor een fijne feelgood. Een mooie omgeving, leuke personages en natuurlijk een mooi liefdesverhaal. Hoewel ik veel van de personages ontzettend leuk vind zoals bijvoorbeeld de zus van de kasteelheer en het zoontje van Holly. Mis ik net dat beetje meer diepgang. De personages hadden iets verder uitgewerkt mogen worden.

Nu las ik gewoon een heerlijk verhaal, maar als die personages net iets meer waren uitgewerkt dan had ik me echt laten meeslepen door hun personages. Eigenlijk geld dat ook wel een beetje voor het verhaal zelf, het blijft allemaal een klein beetje vlak. Maar toch heeft de auteur wel een fijne schrijfstijl en is het verhaal zelf wel goed doordacht. Dus ik zou zeker nog eens een boek oppakken van deze auteurs. Want het is een heerlijk boek om in de kerstperiode te lezen.

Het boek krijgt dan ook gewoon een mooie 7,5 van mij. Dus hou jij van een fijn kerstverhaal dat lekker weg leest, dan raad ik je dit boek zeker wel aan.

Liefs, Melanie

Op zoek naar nog meer leuke feelgood boeken lees dan ook eens Flessenpost van Chantal Claassen.

 *** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Linda schrijft 't op schreef:

  Wat heerlijk een feelgood boek, dat leest lekker makkelijk weg.

 2. Evendelen.be schreef:

  Dit is een boek dat ik eerder op reis of zo zal lezen omdat deze toch lekker luchtig lezen of als leuke tussendoor. Is eens iets anders dan de spannende thrillers die ik meestal lees.

 3. Claire schreef:

  Ik krijg spontaan zin in de kerst! Fijn zo’n feel good verhaal.

 4. Tess schreef:

  Zo te lezen is dit het perfecte boek om even tussen door te lezen

 5. Malou schreef:

  Ik denk dat dit wel een geschikt boek zou zijn voor mij, het klinkt erg leuk!

 1. mei 27, 2024

  […] Op zoek naar meer feelgood boeken lees dan ook eens. Kus me, Kerstmis. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *