Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg

Hey, lieve lezers van Mel’s Day, Als er een boekenserie niet mag ontbreken op mijn nieuwe blog dan is het de geweldige fantasie serie van Valentijn Ringelberg. Waarvan Voorbij het Wederwoud bestaat het eerste deel is. Valentijn heeft altijd een speciaal plekje gehad in mijn hart. Dit klinkt stom want ik kende hem alleen van het online contact dat we hadden over boeken, schrijven en het leven. Ik genoot van de momenten dat die trots vertelde over zijn verhalen, of over zijn knappe vent. Maar alweer meer als een jaar geleden schrok ik enorm toen ik op Facebook zat te scrollen. Mijn bevriende auteur Valentijn Ringelberg was er niet meer. Zomaar opeens kon ik niet meer met hem over zijn boeken kletsen.

Hij had net een nieuwe boekenwinkel geopend voor de queer gemeenschap samen met zijn partner en verloofde Thomas. Als je in Alkmaar bent raad ik je dan ook zeker aan om deze bijzondere boekenwinkel te bezoeken. De Queer boekenkast geboren uit liefde. Toen Valentijn stierf was hij nog druk bezig met het laatste deel in zijn serie. Dit boek heeft Thomas afgemaakt en uitgegeven. De komende weken vind je hier al mijn recensies van deze serie terug. En als afsluiting van de serie ga ik dan eindelijk het laatste deel lezen. Iets wat ik tot nu toe steeds heb uitgesteld.

Recensie Voorbij het Wederwoud

Titel: Voorbij het Wederwoud Auteur: Valentijn Ringelberg Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult / Fantasy Cijfer: 7,5

Hier gaat Voorbij het Wederwoud over.

Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje.

Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs.

Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.

Dit vind ik van het boek:

Laat ik zoals altijd beginnen bij de cover, want die vind ik echt geweldig. Ook de kaart in het boek is supermooi. De titel vind ik prima gekozen.

Dan het verhaal zelf. Valentijn heeft met Voorbij het Wederwoud een mooi boek weten neer te zetten. Deze debuterende auteur kon nog wel eens een grote naam in de schrijverswereld gaan worden. Het verhaal is op een mooie vlotte manier versteld. Daarnaast is het Wederwoud waarin het verhaal zich afspeelt enorm mooi neergezet. Ik waande me echt in een sprookjesachtig en fantasievol woud.

De personages zijn leuk, maar missen hier en daar een beetje diepgang waardoor je sommige personages niet echt hebt leren kennen. Ergens snap ik dit wel, want Voorbij het Wederwoud is slechts een boek in een serie waar nog veel meer boeken van komen. Ik ga er dus vanuit dat we de achtergrond van deze personages in de andere boeken nog gaan leren kennen. Maar door het gebrek aan deze informatie bouw je met sommige personages ook niet echt een band op.

Hoofdpersonage Phaun is wel ontzettend goed neergezet. Je merkt dat ze een reis maakt waarbij ze zichzelf steeds blijft ontwikkelen en meer en meer ontdekt over het Wederwoud en haar bewoners. Het begin had van mij ook wel iets vlotter gemogen, er werd veel ingegaan op Phaun en Céli, maar naar een tijdje had ik zoiets van ja, nu weet ik het wel. Voor mij begint het verhaal pas echt als Phaun aan haar tocht begint.

Ik denk dan ook dat Voorbij het Wederwoud een aantal hele goede punten heeft en een paar kleine verbeterpuntjes. Het verhaal is magisch, de wereld boeiend, en ik ben nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Als Valentijn op deze manier verder blijft schrijven kan dit nog wel eens een hele populaire serie worden. Een goed begin is natuurlijk het halve werk. En die cliffhanger jeetje Valentijn wat heb je me aan gedaan. Hoe kun je nu eindigen met zo een cliffhanger. Ik hoop dat je al hard aan het vervolg aan het werken bent, want ik ben niet zo heel geduldig.

Voor nu krijgt voorbij het Wederwoud een mooie 7,5. Ik kan niet wachten om je te zien ontwikkelen als auteur.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *