De week van Mel’s Day

Hey, lieve lezers van Mel’s Day, er is weer een week voorbij gevlogen. Ook deze week helaas nog niet zoveel gedaan als ik zou willen, maar hé ik wil deze week blogs toch gewoon gaan maken. Niet elk leven hoeft namelijk elke dag fantastisch te zijn. Dit is gewoon een prima weerspiegeling van hoe mijn weken er meestal uit zien.

Woensdag 8 mei.

Oké tijd om weer een poging te gaan wagen voor een week vlog. Afgelopen weken maakte ik niet zoveel mee. Ik had namelijk een vervelend virus opgelopen waar ik niet doorheen kwam. Afgelopen week kreeg ik antibiotica van de huisarts. Degene die mij al langer volgde op mijn oude blog. Die weten dat Antibiotica mijn ergste nachtmerrie is, omdat ik voor de meeste allergisch ben. Maar goed ze hebben testen gedaan bij de allergoloog en Amoxicilline zou goed moeten gaan. Het hoesten als een zeehond is een stuk minder, maar ik heb wel volop vervelende bijwerkingen.

Vandaag zou ik eigenlijk samen met Martijn een nachtje naar Deventer gaan. Helaas hebben we dit moeten verzetten. Niet omdat ik nog zo ziek ben. Maar Martijn heeft helaas een rib of spier gekneusd of gescheurd en hier behoorlijk wat pijn aan. Maar we maken er toch een fijne dag van. Zo haalde we lekkere broodjes bij de bakker, verse vis bij de visboer en een lekker stukje vlees bij de slager.

Ook gingen we in de middag even naar Alpacafarm Vorstenbosch want daar is de eerste baby alpaca geboren en die moeten we natuurlijk even gaan bewonderen.

Donderdag 9 mei.

Vandaag is het heerlijk weer. Het zonnetje schijnt en daar worden we allemaal vrolijk van toch. Martijn heeft helaas nog steeds erg veel last van zijn ribben, dus werk ik lekker wat aan mijn blog. We willen er wel heel even uit en Martijn wilde nog wat nieuwe T-shirts dus tijd om naar het dorp te gaan. Maar tja Hemelvaartdag en alle winkels zijn blijkbaar dicht. Nou ja, de Action en het Kruidvat zijn open, dus lopen we daar even naar binnen. Ik kocht een gouden kandelaar voor een kaars en dat was het.

Eigenlijk wilde ik brood bakken vandaag, maar ze hadden geen verse gist in de supermarkt. Nu heb ik het online bij de Jumbo besteld. Die komen morgen bezorgen, dus hopelijk kan ik morgen lekker vers brood gaan bakken.

Vrijdag 10 mei

Vandaag doen we een nieuwe poging om een paar T-shirts voor man lief te vinden. Hij haalt meestal gewoon een paar shirts bij de Takko want die zijn altijd goed! Dus we parkeerde onze auto om het dorp door te lopen naar de Takko. Hoewel we vooral voor manlief gingen zag ik zelf ook een aantal leuke dingen hangen. Dus bepakt en bezakt met wat shirts en voor mij 2 broeken en een hemdje op naar de pashokjes! De broeken zaten echt heel erg fijn en ik moest ook echt wat korte broeken hebben. Door het weinige, maar zeer slechte eten heb ik momenteel niet echt het postuur wat ik zou willen. Dus kleding passen maakt me erg onzeker. Maar gelukkig ben ik blij met wat ik heb gekocht.

Daarnaast heb ik mezelf beloofd om me elke dag toch een beetje leuk aan te kleden en weer wat vaker make-up op te doen. Want uit een dalletje klimmen betekent ook beter voor jezelf zorgen. Na de Takko wilde ik nog even naar Woon! Ik wilde namelijk heel erg graag een mooie vaas voor op onze tafel bij de bank met een paar nep takken erin. Maar helaas vond ik de keer niks wat echt goed erbij zou passen

Toen we bijna bij de auto waren kwamen we langs de ijssalon. Martijn wilde graag een ijsje, dus besloten we om die nog even een te bestellen en op een bankje op te eten. Ik had een bolletje kokos en Martijn had Kokoschocolade en aardbei. Het ijsje was heerlijk. Terwijl we zaten te genieten in het zonnetje met ons ijsje zagen we een bloemenwinkel waar we nog nooit geweest waren. Hier hadden ze wel een vaas die perfect bij mijn bank paste dus die gelijk gekocht met een paar mooie takken erin. Veel geld, maar als het goed is gaat het weer superlang mee.

Zaterdag 11 mei

Vandaag schijnt het zonnetje heerlijk dus besluiten we om lekker in de tuin te gaan zitten met ons ontbijtje! En heel eerlijk we hebben er uiteindelijk bijna de hele dag gezeten. Mijn zus kwam even gezellig met mijn nichtje. En in de middag hebben we wat vlees op de kolen BBQ gelegd want we waren vergeten te lunchen. Dit was dus onze lunch en diner in een. En tja, net zoals bij vele zat ik in een hyperfocus door het nieuws over Joost Klein. Tja, dat is wel een beetje het nadeel van mijn autisme dat ik echt iets te veel met iets bezig kan zijn.

In de avond toch af en toe, maar even een stukje van het songfestival gekeken in de hoop dat er toch wat landen een statement zouden maken. Maar helaas bleven die uit. Nu is het afwachten of die schuldig is en waaraan. Maar voor mij is iemand pas schuldig als die schuldig is bevonden. Ik ben wel een beetje klaar met die hele cancel cultuur waarbij mensen veroordeeld worden voor duidelijk is wat er echt is gebeurd.

Zondag 12 mei

Wederom ontbeten we buiten in het zonnetje, daarna zijn we een klein stukje gaan wandelen. En toen snel naar binnen gevlucht in verband met De Pollen. Ik heb nog steeds veel last van mijn luchtwegen en prikkels. Verder heb ik lekker met Martijn op de bank gehangen en een leuke film gekeken. En heb ik even aan mijn blog zitten werken. O en in bad las ik nog het leuke jeugdboek Mama Heks van Kaat de Kock.

Maandag 13 mei

De ochtend begon met een bezoekje aan de huisarts. Want we zijn nog steeds niet van het slijm en het hoesten af. Het is waarschijnlijk een combinatie van hooikoorts en een luchtweg infectie. Dus nu heb ik nieuwe medicatie gehad voor mijn hooikoorts omdat de Cetrizine niet werkt. Laten we hopen dat het werkt.

Daarna zijn we even snel bij de Intratuin een plantje gaan kopen want mijn tante is vandaag jarig. Vervolgens zijn we daar dus even op de koffie gegaan en daarbij hadden we lekker een stukje aardbeien taart genomen. We hebben even gezellig zitten kletsen en dat was fijn.

In de middag moest Martijn werken en heb ik mijn kledingkast opgeruimd en de winter en zomerkleding weer omgeruild. Dus mijn kast is ready voor het mooie weer.

Dinsdag 14 mei

Vandaag heb ik helemaal niks gedaan. Nou ja, ik heb naar mijn beeldscherm en tv gestaard, maar echt binnen kwam er niks.
Helaas viel het nieuwe hooikoorts medicijn niet zo lekker. Veel maagklachten, mega moe, maar boven al mega veel last van mijn Burning Mounth waar ik eerder al over vertelde. En om het af te toppen werd het hoesten juist erger. Dus vandaag was een dag van volhouden en hopen dat die snel weer over zou zijn.

Liefs, Melanie

 *** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Malou schreef:

  Wat balen van die hooikoortsmedicatie… Wel erg leuk om te lezen wat je allemaal gedaan hebt!

 2. Claire schreef:

  Wat een fijne week! Een bezoek aan Alpacafarm Vorstenbosch staat ook nog op ons wensenlijstje!

 3. Irene schreef:

  Dat klinkt toch echt als een leuke en gezellige week! Ook fijn dat je een tuin hebt waarin je kunt relaxen en bbq’en.

 4. Elsa da silva schreef:

  Ola Melanie, de hoes en slijm komt mij ook erg bekend voor. Ik ben ook heel ziek geweest met dezelfde symptomen. Het heeft lang geduurd voor ik mij beter voelde. Beterschap!

 5. christha schreef:

  Dat vlees ziet er goed uit, heeft vast heerlijk gesmaakt. Het klinkt als een ontspannen week, Hopelijk gaat je nieuwe medicatie werken. 🙂

 6. Jouvence schreef:

  Fijn dat het hoesten wat minder is, wel vervelend dat je er een hoop bijwerkingen van krijgt! Ik heb het Songfestival ook gekeken in de hoop dat anderen een statement zouden maken, maar helaas.

 7. Sandra schreef:

  Hopelijk voel je je ondertussen al wat beter en doet de medicatie zijn werk. Die alpacafarm heb ik even opgeslagen, want dat lijkt me een leuk idee om met mijn kleinzoontje naartoe te gaan. Dank je wel voor de tip!

 8. Eat Live Travel schreef:

  Leuk om over je week te lezen. Vervelend dat het hoesten niet echt beter wordt door de pollen en je niet goed op het medicijn reageert. De alpacafarm klinkt heel erg leuk en ook fijn dat je bent geslaagd voor in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *