Recensie Gewist: een young adult geschreven door Teri Terry

Hey, lieve lezers van Mel’s Day, alweer zo’n 5 jaar geleden las ik Gewist van Teri Terry. Een supertof boek sterker nog een supertoffe serie. Deze boeken werden uitgegeven door Imagine Ya-books een nieuwe uitgeverij. Helaas hebben ze uiteindelijk niet heel veel boeken uitgegeven en zijn ze verdwenen. Super zonde want de boeken die ze hebben uitgegeven zijn enorm tof. Gewist is momenteel dan ook nergens meer in het Nederlands te koop. In het Engels kun je de boeken van Teri Terry nog wel kopen.

Recensie Gewist van Teri Terry.

Titel: Gewist Auteur: Teri Terry Uitgever: Imagine Ya-Books Genre: Young Adult – Fantasie Cijfer: 9,5

Hier gaat Gewist over.

Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren. Ze is Gewist. Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?

Dit vind ik van het boek.

Gewist is een prachtig dystopisch verhaal van Teri Terry, een Amerikaanse auteur. Het verhaal speelt zich af in en rondom Londen. Jongeren die een strafbaar feit hebben gepleegd krijgen de kans op een nieuw leven. Hun leven wordt gewist waardoor ze totaal geen idee meer hebben wie ze waren. Ze krijgen een Levo om die meet zeg, maar de gemoedstoestand van de persoon als ze te boos of verdrietig worden dan gaat de levo trillen. Word het te laag dan krijgt de persoon die hem draagt een black-out.

Kyla is zo’n gewiste, ze komt in een nieuw gezin terecht met een moeder, vader en zus Amy. Ze moest heel erg wennen aan haar nieuwe omgeving en voelde zich anders dan anderen gewiste. Ze is ook veel slimmer als de meeste gewiste en hunkert ernaar om meer over haar verleden te weten te komen.

Kyla bouwt een mooie vriendschap op met Ben en samen komen ze er steeds meer achter wat er speelt? Waarom verdwijnen er zoveel jongere en andere mensen en waar gaan deze naartoe? Wat wil ART bereiken met hun aanvallen op het ziekenhuis etc. Ik wil natuurlijk niet te veel verklappen.

Gewist kruipt onder je huid en laat je niet meer gaan als je eenmaal aan het boek begint kun je hem haast niet meer wegleggen. Het verhaal wordt mooi opgebouwd en het einde gaat in een sneltrein vaart aan je voorbij. Het enige wat van mij wel wat minder had gemogen was het herhalen van de levo stand. Dit werd naar mijn idee iets te vaak gedaan. Al met al kan ik niet wachten om in deel 2 te gaan beginnen en is dit een van de beste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen.

Heel veel liefs, Melanie

 *** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Claire schreef:

    Wat een bijzonder boek! Zo te lezen ook een super intrigerend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *