Mama heks van Kaat de Kock

Hey, lieve lezers van Mel’s Day, Kinder en jeugdboeken, ik ben er gek op. Hoewel ik geen kleine kinderen meer heb om ze aan voor te lezen. Want mijn zoon is inmiddels alweer 21, lees ik ze nog steeds graag. De verhalen zijn vaak lekker fantasie vol en jeugdboeken hebben ook vaak toffe covers of leuke illustraties. Een jeugdboek dat al een tijdje op mijn plank lag om te gaan lezen is Mama Heks van Kaat de Kock. Maar door mijn ziek zijn van de afgelopen jaren was dat er nog niet van gekomen. Maar momenteel ben ik bezig om de boeken die zijn blijven liggen te lezen 🙂 Maar er zijn nog zoveel boeken die ik wil lezen Help! Welk boek staat al heel lang op jou nog te lezen lijstje.

Recensie mama Heks

Titel: Mama Heks Auteur: Kaat de Kock, Uitgeverij: Hamley Books Genre: Jeugdboek Cijfer: 7,5

Hier gaat Mama Heks over.

Als Stella op een nacht wakker wordt en een zwarte kat op haar bezem voorbij ziet vliegen, denkt ze nog dat het een gekke droom is. Maar als ze wat later wormen in haar lunchbox vindt en blijkt dat haar mama hun broodtrommels heeft omgewisseld, beseft ze dat er iets heel vreemds aan de hand is.
Maar zou het echt waar kunnen zijn dat haar mama een heks is? En zij dus ook? Want heksen bestaan niet, toch? Nou, misschien toch wel, alleen mag niemand dat weten. Want heksen zijn lang geleden verbannen uit de mensenwereld en als iemand ontdekt dat Stella en haar mama heksen zijn, zijn ze in groot gevaar. Gelukkig krijgen ze al snel hulp. En nog wel van iemand die al lang geleden gestorven is…

Dit vind ik van het boek.

Kinder en jeugd boeken moet je natuurlijk toch iets anders beoordelen dan een boek voor volwassenen. Maar zoals altijd begin ik gewoon bij de cover. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de cover niet zo heel mooi vindt. Hij is ook niet lelijk, maar door alleen het gebruik van zwart en blauw zie ik hem kinderen niet zo snel oppakken. Ik had het leuker gevonden als er wat kleur te zien zou zijn zoals de boekjes van Hamley het katje. De titel vind ik wel heel erg leuk!

Het verhaal zelf zit goed in elkaar en past perfect bij kinderen vanaf 7 jaar. Er is gebruik gemaakt van korte zinnen en niet te moeilijke woorden. Het boek is ook niet te lang en het verhaal zelf leest makkelijk weg. Er is een duidelijk begin en einde en de personages in het boek zijn superleuk. Het stukje met de verwisselde broodtrommels vond ik erg leuk, maar ook het moment waarop Stelle iemand voor het eerst ziet en de kleine grapjes en momentjes met humor die in het boek gebeuren houden het leuk en luchtig.

Ik denk dat de jongere lezers hier enorm van gaan genieten. Mijn boek gaat door naar een school zodat nog heel veel kindjes daar het boek kunnen gaan lezen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Mama Heks heb ik gekregen van uitgeverij Hamley Books, dit beïnvloed mijn mening niet.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Claire schreef:

    De cover is inderdaad niet zo aantrekkelijk maar de titel wel. Fijn ook die korte zinnen! Kan mij voorstellen dat dat echt top is voor kids.

  1. mei 16, 2024

    […] gekeken. En heb ik even aan mijn blog zitten werken. O en in bad las ik nog het leuke jeugdboek Mama Heks van Kaat de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *