Fulia de laatste tocht van Joost Uitdehaag.

Hey lieve lezers van Mel’s day, 4 dagen geleden liet ik jullie kennis maken met Fulia. Ik plaatste toen een recensie online van Fulia Scherven van het verbond. Inmiddels is het tijd voor mijn leeservaring van het vervolg deel. Fulia De laatste tocht is het tweede en gelijk ook het slotdeel in de Fulia serie. Het eerste deel gaf ik een dikke 10 of dat ook geldt voor dit deel kun je hieronder lezen.

Recensie Fulia de laatste tocht.

Titel: Fulia de laatste tocht auteur: Joost Uitdehaag Uitgever: Nimisa Publishing House Aantal sterren: 8

Hier gaat Fulia de laatste tocht over

Nadat ze vertrokken is uit de Landen, wordt Fulia met haar leger ingesloten door de hordes van de oerdemon Achlais Mentron. Op de heuvel van Raura vecht ze een verschrikkelijke slag uit. Aangeslagen trekt ze met de overlevenden de bergen in, op zoek naar het mythische Fort Agiana, het verborgen negende lid van het Verbond. Maar naarmate ze langer onderweg is, wordt er door steeds meer mensen getwijfeld aan het nut van de tocht en ontstaan er heftige ruzies in haar vriendenkring. En zo, terwijl ze steeds dichter bij haar doel komt en Fulia steeds meer te weten komt over de ware aarde van de demon, lijkt herstel van het Verbond verder weg dan ooit.

En dit vond ik van het boek:

Fulia de laatste tocht, is het zinderende vervolg op deel 1 scherven van het verbond. Hier schreef ik al eerder een recensie over. Het boek begint gelijk goed, we blikken even terug naar het eerste deel maar daarna gaat de strijd met de Mirax gelijk weer verder. Waar Fulia in deel 1 veel vrienden verzamelde, is dit het deel waarin ze veel vrienden in de strijd verliest. Waar Fulia er in het begin van het boek nog erg veel moeite mee heeft om de mensen los te laten en afscheid te nemen. Word ze hier al snel harder en sterker in.

Voor mij speelt het brengen van offers een belangrijke rol in dit boek. Het boek loopt lekker door en is erg onvoorspelbaar. Soms heeft het boek ook een beetje humor ondanks de woeste strijd die woedt en daar hou ik wel van. Echt veel op of aan te merken heb ik niet aan het verhaal, het leest gewoon goed weg. Maar deel 1 vond ik toch net iets beter als deel 2 en daarom krijgt dit deel van mij een mooie 8

Benieuwd naar nog meer toffe fantasie boeken lees dan ook Fulia Scherven van het verbond het eerste deel in deze serie of Inktzwart van Patty van Delft.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. mei 14, 2024

    […] Genoten van Valtada lees dan ook eens mijn recensie van Fulia De laatste tocht. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *