Bondgenoten en verraders van Patty van Delft

Hallo, lieve lezers van Mel’s Day, Yes lezen, lezen en lezen, het is een super leesmaand. Ik heb weer een boek van Patty van Delft uit. Dit keer het tweede boek in de Drägan Duma serie Bondgenoten en verraders. Eerder las ik al Zij die hoort van Patty van Delft. Dus wees gewaarschuwd als je de recensie zo gaat lezen dat er spoilers in kunnen staan. Ik probeer deze altijd te vermijden, maar bij een tweede of derde deel van een boek is dat altijd wat lastig. Maar goed laten we gauw beginnen.

Recensie Bondgenoten en verraders.

Titel: Bondgenoten en verraders Auteur: Patty van Delft Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Fantasie / Young adult Cijfer: 9

Hier gaat Bondgenoten en verraders over.

De strijd om vrijheid komt het verraad van binnen…
Na de laatste afgeslagen aanval van de Morbiden is hun meester furieus. Nieuwe plannen om de macht over te nemen worden gesmeed.
Met de overstap naar Drägan Duma is Jill ontsnapt aan haar roerige bestaan op aarde. Ze durft weer voorzichtig te genieten van het leven, maar al snel breken er duistere tijden aan op deze parallelle wereld.
Jill lijkt aangewezen om de leidster van Dragon Stone op te volgen, maar is zij wel Zij Die Hoort, zoals beschreven in de profetieën? Een Wijze van Het Woud vertelt haar over een verrader tussen de mensen die zij net geleerd heeft te vertrouwen. Wie in haar omgeving spant er samen met de vijand?
De strijd tegen de Soulsnatcher en zijn Morbiden barst in alle hevigheid los en onwaarschijnlijke bondgenootschappen moeten worden gesloten om deze oorlog te kunnen overleven.
In het tweede deel van Patty van Delfts spannende trilogie Drägan Duma volgen gebeurtenissen elkaar razendsnel op. Verlies, moed, verdriet en haar moeilijke relatie met Skylar veranderen het examenjaar van de zestienjarige Jill in een chaotische achtbaan van belevenissen.

Dit vind ik van het boek.

Tja, over de cover hoef ik eigenlijk niet veel meer te zeggen, ook deze past weer supergoed bij de andere Drägan Duma boeken van Patty. Ik vind het oog van de draak echt geweldig. De titel past uitstekend bij het verhaal. En de flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Ik denk dat dit tot nu toe mijn favoriete deel is uit deze serie. Ik las natuurlijk eerder al deel 1 en de stand alone. Beide goede verhalen, maar dit verhaal is gewoon steengoed, het bevat namelijk alles wat een fantasie roman (Ya) moet hebben. Er is een liefdesrelatie die zich ontwikkeld met ups en downs. Vriendschappen die onder druk komen te staan. Er is een verrader, maar wie o wie is dat. Dan heb je nog draken, spanning en avontuur.

Het personage van Jill vind ik echt supertof. Jill is een doorzetter, ze is sterk een tikje eigenwijs en onzeker maar bovenal een vechter. Ze leert steeds beter met haar krachten om te gaan en bouwt mooie vriendschappen op. Maar in dit deel vertrouwd ze eigenlijk niemand. Want wie o wie is toch de verrader uit de profetie. Ik moet bekennen dat ik dit best wel snel door had, maar dat doet niks af aan het verhaal. Want het blijft spannend wat er gaat gebeuren en op welke manier Jill verraden gaat worden.

De band tussen draak en mens vind ik in alle Drägan Duma boeken superfijn. Ik vind het ook leuk dat de gedachtes van de draak dik gedrukt zijn. En je het niet alleen vanuit de mens hoort. Verder wil ik eigenlijk niet te veel over dit boek zeggen omdat ik bang ben dat ik anders te veel ga verklappen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. mei 22, 2024

    […] Duma serie. Toch wel een van de favoriete series in mijn boekenkast. Eerder las ik in deze serie al Bondgenoten en verraders en Zij die hoort. Maar goed laat ik niet te lang uitweiden over van alles en nog wat en gewoon […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *