Ontsluierd van Bakker en Godijn

Hey, lieve lezers van Mel’s Day, vandaag is het tijd om een leeservaring met jullie te delen. Dit keer over het boek Ontsluierd van Alice Bakker en Elly Wassenaar (Godijn). Ontsluierd is een roman een genre dat ik niet heel vaak lees, ik lees namelijk meer feelgood. Maar een prachtige roman kan me zeker bekoren. Ik was dan ook superbenieuwd naar dit boek. Vooral omdat het door 2 dames is geschreven en ik benieuwd was of je dan ook echt twee schrijfstijlen zou krijgen. Of dat de schrijfstijlen mooi samen zouden blenden.

Recensie Ontsluierd.

Titel: Ontsluierd Auteur: Alice Bakker en Elly Godijn, Uitgeverij: Godijn Publishing Genre: Roman Cijfer: 9

Hier gaat Ontsluierd over.

Na een ongemakkelijk weerzien, na vijfentwintig jaar, gaan de zussen Angela en Emma op zoek naar de geheimen uit hun verleden. Het pad van de confrontatie verloopt hobbelig, het zijn niet alleen de spoken van vroeger die hen lijken te achtervolgen. Emma wil het snel afronden, zodat ze terug kan naar haar geliefde Zweden waar haar man en dochter Tyra op haar wachten. Daar hoort ze thuis, denkt ze. Angela worstelt met zichzelf. Nu haar zus terug is in haar leven komt ze erachter dat haar stabiele leventje kwetsbaar is als glas.

Dit vind ik van het boek.

De cover van Ontsluierd vind ik echt prachtig zo mooi sereen. Ja, die hoort wel bij mijn favorieten van dit jaar. De titel vind ik ook mooi en lekker kort daar hou ik van.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Bakker en Godijn hun schrijfstijlen passen perfect bij elkaar en dat merk je in Ontsluierd. Het boek wordt namelijk verteld vanuit beide dames. Sommige hoofdstukken is Angela aan het woord en andere hoofdstukken is Emma aan het woord. Zelf vind ik het fijn dat het boek vanuit beide dames wordt verteld. Op die manier krijg je toch een beter beeld bij de gedachten van beide personages en dat zorgt er ook voor dat je met beide zussen ontzettend goed mee kunt leven.

Het verhaal van de zussen zit boordevol geheimen, want wat hebben hun ouders te verbergen? Maar niet alleen hun ouders wie van hun vrienden en partners kunnen ze eigenlijk vertrouwen en wie niet? Dat is eigenlijk het grote vraagstuk in dit verhaal. Emma en Angela twijfelen op een bepaald punt zelfs aan elkaar. Niet zo gek natuurlijk, want de zussen hebben elkaar jaren niet gezien en allebei hun jeugd totaal anders beleeft.

De thema’s van verraad, hoop, liefde, vriendschap en boosheid komen regelmatig aanbod in dit verhaal. De liefde wordt afgewisseld met spannende stukjes, het heeft een beetje het midden tussen een roman en een psychologische thriller.

Aan het einde van het boek blijf je achter met toch nog een hoop vragen! Maar wees niet getreurd, want in 2022 komt er een vervolg op dit verhaal en zullen de vragen vast beantwoord worden.

Heel veel liefs. Melanie

Op zoek naar nog meer fijn leesvoer lees dan het korte verhaal Portaal geschreven door Johan Klein Haneveld.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *