Broodje met paling en zalm

Hé, lieve lezers van Mel’s Day. Vorige week deelde ik met jullie het recept voor Zonnebloempit broodjes. Nu kochten we gisteren bij de viswinkel heerlijke verse paling. Ja, ik weet het paling is niet goedkoop, maar zo ontzettend lekker. Dus kochten we twee stukjes precies genoeg voor op 2 tot 4 broodjes. En toen moest ik denken aan dit recept voor een broodje met paling en zalm.

Ik ben echt gek op vis en het is lekker zacht. Alleen even op de graatjes passen met mijn slikklachten, maar in gerookte zalm en paling zitten er gelukkig meestal geen. Dit broodje is echt een aanrader voor bijvoorbeeld een wat luxere lunch op zondag. Of wat dacht je van een zeevruchten brunch met bijvoorbeeld Sushi cupcakes erbij.

Goed tijd om naar het recept voor het broodje met paling en zalm te gaan.

Wat heb je nodig voor 2 broodjes paling met zalm.

 • 2 Zonnebloempit broodjes zie recept. (Een ander broodje mag natuurlijk ook)
 • 4 el Belgische citroen mayonaise
 • 2 theelepels pittige mosterd
 • 100 gram paling gefileerd. (Haal deze ongeveer 30 minuten van tevoren uit de koelkast)
 • 150 gram gerookte zalm
 • 2 handjes rucola
 • Een paar kappertjes
 • halve komkommer

Zo maak je het broodje.

 • Warm de broodjes even op in de oven (180 graden 5 minuten) Heb je ze vers gebakken dan hoeft dit natuurlijk niet.
 • Meng de citroen mayonaise met de mosterd.
 • Snijd de paling in stukjes van ongeveer 7 cm lang.
 • Smeer de broodjes in met de mosterd – citroen mayonaise.
 • Leg daarboven op een handje rucola.
 • Daarboven op leg je dan een paar plakjes gerookte zalm en een paar stukjes van de paling.
 • Snijd de komkommer in plakjes en leg ongeveer 3-4 stukjes op het broodje.
 • top dit af met een paar druppeltjes van de mayonaise en een paar kappertjes!

Eet smakelijk,

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou me een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. nicole orriens schreef:

  Dit lijkt me een lekker lunchgerecht! Dankjewel voor het recept. Het is een stuk beter dan mijn boterham met kaas in ieder geval.

 2. Sandra schreef:

  Dat lijkt me enorm lekker en ga ik zeker eens proberen. Gerookte zalm koop ik vaak, gerookte paling eigenlijk nooit

 3. Claire schreef:

  Ik ga je recept doorsturen naar mijn nichtje. Die is dol op paling en zalm.

 4. Tessa schreef:

  Ik sla dit broodje over: ik hou nl niet van vis

 1. mei 14, 2024

  […] Geen zin een tosti maak dan eens een broodje met Paling en zalm. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *