Fulia Scherven van het verbond van Joost Uitdehaag

Hey, lieve lezers van Mel’s Day, vandaag is het weer tijd voor een boekrecensie. Het was de afgelopen week wat stiller op mijn blog. En jup ook de weekvlogs lopen even niet zo lekker. Maar ik kamp nog steeds met een virus. Inmiddels heb ik antibiotica gekregen naast mijn puffers en het hoesten is gelukkig een stuk minder. Vandaag zouden we eigenlijk naar Deventer te gaan. Maar manlief heeft een rib gekneusd en dat doet nogal veel pijn. Dus hebben we wat lekkers gehaald bij de bakker en de visboer en blijven we lekker thuis. Lekker veel tijd om te lezen dus en nog wat verder op te knappen. En natuurlijk een aantal blogs te schrijven. Vandaag is dat dus de recensie van Fulia Scherven van het verbond.

Recensie Fulia Scherven van het verbond.

Titel: Fulia – De scherven van het verbond, Auteur: Joost Uitdehaag, Uitgever: Nimisa Publishing House, Genre: Fantasie, Cijfer: 9

Hier gaat Fulia Scherven van het verbond over.

Het Verbond dat alle Landen samenbindt, is uiteengevallen. Hordes mirrax dwalen moordend door het Orwold en hebben talloze nederzettingen en burchten vernietigd. In de uithoeken van de Landen wacht een grote stroom vluchtelingen gelaten op de ondergang. Ook Annys, de gravin van Gander, vlucht. Zij wordt samen met haar pasgeboren dochter Fulia opgenomen in het dorp Sayleche en leidt daar jarenlang een onopvallend bestaan.

Fulia weet weinig van de geschiedenis van haar moeder. Dat verandert wanneer ze een ridder ontmoet die haar de legende vertelt van een vergeten lid van het Verbond, het verborgen Fort Agiana. Wanneer Fulia het dorp moet verlaten, begeleidt de ridder haar naar het klooster van Nivantes. Daar wordt duidelijk wat voorafging aan het ineenstorten van de Landen en welke rol haar moeder daarin speelde. Tegen de wil van haar omgeving in, begint Fulia aan een gevaarlijke tocht om het Verbond te herstellen.

Dit vind ik van het boek.

Wauw, in een woord geweldig! Maar goed jullie zijn wel meer gewend van mij dan een simpel woordje, dus laat ik er wat verder op in gaan. Het duurde even voor ik aan het boek kon beginnen want ik had nog een aantal boeken die ik eerst uit mocht lezen. Maar elke keer staarde fulia me vanaf de kast aan met haar prachtige cover en dacht ik nu moet ik hem toch echt eens gaan lezen. En toen was de dag daar dat ik de mooie glimmende cover open mocht slaan en begon te lezen. Ik had al een tijdje geen fantasie boek gelezen en was dan ook benieuwd of het genre me aan zou spreken vanaf de allereerste bladzijde besefte ik dat het nog steeds een van mijn favoriete genre is.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan.

We maken in het begin kennis met Fylia en haar moeder Annys, Op dat moment weten we nog niet dat Annys een gravin is en een lid van het verbond. Later in het Verhaal wordt er steeds meer duidelijk over wat het verbond inhoudt en welke rol de moeder van Fulia hierin heeft gespeeld. Ook leren we steeds meer over de Mirrax de gezworen vijand van het verbond. Fulia leert steeds meer over waar ze vandaan komt en welke rol zij kan gaan vervullen om misschien het verbond weer samen te gaan brengen.

Het boek is op een manier geschreven dat je als lezer jezelf totaal kan verliezen in de fantasie wereld die Joost heeft geschapen. De een vind het misschien wat te veel omschreven, maar ik vind dat juist oog voor detail en juist door deze goede omschrijvingen werd de wereld zo echt. Ik denk dat het een kwestie van smaak is of je daar wel of niet van houdt, maar schrijf technische is het gewoon precies goed. Op de manier waarop Joost verteld over het verbond en de Historie hiervan kun je merken dat hij zich hier goed in heeft verdiept en niet zomaar iets op papier heeft gezet. Het boek eindigt met een open einde wat logisch is, omdat er ook Fulia deel 2 is. Daar ga ik nu dus maar snel in beginnen, want ik ben reuze benieuwd hoe het verhaal gaat aflopen.

Heel veel liefs, Melanie

Hou je van fantasie boeken lees dan ook eens Puur wit van Patty van Delft.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. mei 12, 2024

    […] naar nog meer toffe fantasie boeken lees dan ook Fulia Scherven van het verbond het eerste deel in deze serie of Inktzwart van Patty van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *