Inktzwart van Patty van Delft

Hey lieve lezers van Mel’s Day, deze week is het wel een beetje Patty van Delft week. Met nog drie boeken te gaan denk ik dat het iets meer wordt dan een week. Want tja dat stomme virus wil me lichaam nog niet uit. Maar goed eerder deelde ik al de recensie van Terras Altas Puur Wit met jullie. Dit is dus het eerste deel in de Terras Altas serie. Vandaag is het tijd om mijn mening over Terras Altas Inktzwart met jullie te delen.

Recensie Inktzwart.

Titel: Inktzwart Auteur: Patty van Delft Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Fantasie/steampunk Cijfer: 10

Hier gaat Inktzwart over.

Een avontuur waar innerlijke kracht, loyaliteit en doorzettingsvermogen op de proef worden gesteld en prioriteiten meer dan eens verschuiven. Je hebt altijd een keuze… Na haar avonturen in het ruige Laagland is Lily eindelijk weer thuis. Herenigd met haar geliefde Espen vertrekt ze naar het kasteel van Huize Vuori. Daar beseft ze al snel dat haar oude leven in het Hoogland voorbij is. Met haar belofte om voor de Laaglanders te spioneren tegen het Regime staat ze regelmatig voor lastige keuzes. De Raad van Bosdal stuurt River op een missie om de volkeren van het Laagland op te roepen samen te strijden voor gelijkheid. Alleen zo maken zij een kans tegen het machtige leger dat Terras Altas regeert.

In het Hoogland duikt steeds vaker een groep op die zichzelf ‘De Vrijheidsstrijders’ noemt en met geweld in opstand komt tegen de overheid. De verscherpte beveiliging van het Regime brengt Lily intussen steeds dieper in de problemen. Terwijl tegenslag, geheimen en verraad continue op de loer liggen, vechten Lily en River ieder voor een verenigd Terras Altas.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover de cover van Terras Altas Inktzwart past perfect bij puur wit. De titel past perfect bij het verhaal en de achterflaptekst maakt nieuwsgierig. Alleen moet ik toch bekennen dat deze cover niet bij mijn favorieten hoor. Waarom geen idee ik zou hem gewoon niet zo snel oppakken in de boekenwinkel.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan en daar heeft Patty van Delft mij echt weer omver geblazen. Als het gaat om Fantasie en Steampunk dan behoort Patty toch echt wel bij de top. Terras Altas Inktzwart zit zo ontzettend goed in elkaar. Het verhaal is opbouwend spannend en zit vol plottwisten die je niet ziet aankomen. Ik ben dan ook super bang om veel te veel te spoileren omdat ik zo genoten heb van dit verhaal.

Inktzwart word eigenlijk verteld van twee kanten. Aan de ene kant heb je Lily die weer in het Hoogland is en daar van alles mee maakt. Aan de andere kant heb je River en zijn team die een tocht maken langs verschillende dorpen in het laagland en daar van alles mee maken. Dit alles werkt toe naar een enorm spannend plot en aan het einde van het boek blijf je weer achter met vragen en smacht je na het derde deel in deze serie.

Daarnaast geeft patty van delft met de mobs en andere techniek het perfecte steampunk tintje aan dit boek. Want het is niet teveel voor de mensen die niet bekend zijn met steampunk en ook weet niet te weinig voor de mensen die bekend zijn met steampunk. Hoewel het verhaal bijna filmisch is verteld is er nog genoeg ruimte voor de lezer om zijn eigen ideetjes aan de wereld te geven. ( Even tussen jou en mij deze serie zou het echt enorm goed doen als film of tv serie)

De personages heeft Patty van Delft in deel 1 al mooi vormgegeven en in dit tweede deel leren we ze nog beter kennen. Maar doordat je ze al best wel goed kent van deel 1 leef je natuurlijk nog makkelijker met ze mee. Het is super leuk om Espen beter te leren kennen in dit verhaal en om wat meer te weten te komen van wat de hooglanders nu eigenlijk allemaal uitspoken.

Tja jullie raden het vast al het is lang geleden maar ik kan echt niet anders dan Inktzwart een wel verdiende tien te geven.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *