Een week uit mijn leven Krabpaal pimpen, ziek zijn en lekker koken

Hey lieve lezers van Mel’s Day, nou na 2 weken eindelijk weer een nieuwe week uit mijn leven. Inmiddels ben ik alweer ruim 3 weken ziek en er wel een beetje klaar mee. Elke keer als ik denk dat het wat beter gaat dan vlamt het weer op. Dinsdag ben ik nog naar de dokter geweest en gelukkig is het echt een griep en geen long ontstekking. Maar nu moeten we nog ontdekken hoe ik er weer vanaf kom. het probleem is dat ik niet zo goed tegen medicatie kan. Dus voor nu hopen we dat de puffer, neusspray en de hoestsiroop gaan helpen.

Donderdag 25 april

Vandaag is Martijn vrij want hij gaat voor het eerst staken. Onderweg terug naar huis van het staken heeft die vast wat balken gekocht voor onze fruitstruiken in de tuin. En later kwam het touw binnen dat ik besteld had. Ik had namelijk touw besteld omdat onze krabpaal voor de katten nogal versleten was. Nou ja het stuk waar ze aan krabben dan. De stof was nog helemaal prima en ik ben natuurlijk helemaal voor herbruik van spullen en vind weggooien maar zonde. Dus het oude touw van de paal gehaald en het nieuwe touw erom heen vast gemaakt.

Echter hadden we ons wel enorm verkeken op hoeveel tijd dit zou gaan kosten. Want uiteindelijk zijn we er ruim een uur mee bezig geweest en zat de lijm overal. Maar het resultaat mag er zeker zijn. Daarna was ik weer helemaal op. Het hoesten en de benauwdheid eist best wel zijn tol.

In de avond maakte ik een lekkere pasta carbonara voor ons. Niet het meest verstandige om te eten maar het is lekker zacht en dat is zeker met mijn keelpijn nu wel heel erg fijn. En ik las verder in het boek Zij de hoort van Patty van Delft. Ik heb deze serie al ooit gelezen maar had enorm veel zin om deze te gaan herlezen.

Vrijdag 26 april

Vandaag had ik wat moeite om uit bed te komen. Het hoesten begint er echt in te hakken. Maar goed vandaag voel ik me wel weer iets fitter als gisteren dus we hopen dat we aan de betere hand zijn. Na het opstaan heb ik een lekkere bak havermout met blauwe bessen en aardbeien voor Martijn en mij gemaakt. Ik wil namelijk echt proberen om wat gezonder te eten ook al moet ik zacht voedsel eten.

Daarna ben ik even achter de computer gekropen. Ook al is de concentratie nog ver te zoeken is heb ik toch even lekker aan mijn blog kunnen werken. Heerlijk met een muziekje op. Bekertje ijskoude slimpie erbij voor de keel en even gewoon lekker bezig zijn. Heerlijk.

Toen was het tijd om even naar boven te gaan. Ik ben drie weken geleden begonnen aan mijn boekenkamer maar dat kwam stil te liggen door het ziek zijn. Dus nu probeer ik elke dag een beetje te doen. Zo ook vandaag.

Zaterdag 27 april.

Slapen ik wil slapen alleen maar slapen. Maar dat lukte helaas alleen tussen 1 en 3 uur in de nacht. De rest van de nacht heb ik alleen maar lopen hoesten en hoesten en hoesten tot kokkens aan toe. Deze hoest is echt niet meer te doen. Ik gebruikte hoestsiroop mijn puffer, neusspray, keelsnoepjes, dronk water en nog meer ijskoud water maar over ging het niet.

Dus rond 13.00 toch maar even naar de hap gebeld en gelukkig konden we al snel terecht. Het hoesten was idd extreem maar mijn longen klonken schoon en het lijkt meer in mijn hoge luchtwegen te zitten. Dus heb ik een ontstekingsremmende puffer erbij gekregen in de hoop dat deze mijn hoest wat gaat kalmeren. Ik kocht verder een nieuw hoestdrankje en dronk thee met gember en citroen. Deze prikte enorm in mijn keel maar het schijnt allemaal te helpen.

Sinds de middag is mijn hoest iets gezakt maar ik heb me vooral alleen maar moe, zwak ziek en misselijk gevoelt. Dus geen koningsdag voor ons maar een dag op de bank.

Laat ik de dag afsluiten met leuk nieuws! Donderdag komt onze nieuwe bank binnen! zo zo blij mee.

Zondag 28 april.

Yes het lijkt erop dat ik langzaam aan iets fitter weer word. Oke me keel is echt heel pijnlijk er zit nog een berg snot tussen mijn neus en keel maar het hoesten valt best mee. Vanacht had ik nog wel een ontzettende hoest bij en moest ik puffen. Maar het is half 5 nu ik dit typ en ik heb nog niet hoeven puffen. Wel neusspray en hoestdrank maar als dit zo doorzet dan komt het allemaal goed.

Vandaag is echt een beetje een luierdag we kwamen pas rond 11 uur uit bed en het bad. Verder keken we vooral domme series op tv kookte we wat en hingen we wat. Een echte ouderwetse relaxte zondag. Morgen moet ik weer naar de handterapie want er moeten nieuwe splints gemaakt worden. Deze splints zijn om te kijken of ze genoeg helpen anders moeten we iets anders bedenken. De splints moeten er voor zorgen dat mijn vingers niet meer extreem overstrekken.

Verder boekte we vandaag een nachtje weg! Super veel zin in gewoon even lekker iets leuks voor onszelf. Dus er komen leuke dingen aan maar eerst nog even verder opknappen.

Maandag 29 april

Wat een heerlijk weer was het vandaag. Het zonnetje dat zo begint te schijnen vind ik toch wel heerlijk hoor. Het nadeel door de pollen vlamt mijn hooikoorts enorm op. Maar hé we kijken lekker naar de positieve kant.

Vandaag moest ik naar de handtherapeut en kreeg ik nieuwe spalken voor mijn hand aangemeten. Dit zijn nog test splints zodat ze later in silversplints gemaakt kunnen worden als ze werken. Het was een lange afspraak van ongeveer een uurtje maar tot nu toe zitten de splints heerlijk. Verder heb ik het vandaag nog rustig aan gedaan. Want mijn verkoudheid is nog steeds niet over.

Dinsdag 30 april

Vandaag voel ik me iets beter. In de nacht heb ik weer flink wakker gelegen en liggen hoesten. Maar overdag gaat het prima. Dus ben ik begonnen aan de keuken. Deze kon wel een grote poetsbeurt gebruiken. Lekker de raampjes zeemen (Een klus waar ik niet echt de kracht in me handen voor heb. Maar hé het ziet er beter uit dan daarvoor) de vensterbank etc een sopje. In de avond met martijn de tafel eruit gehaald. Deze eettafel vonden we eigenlijk te groot in onze nieuwe keuken. Donderdag wordt er een nieuwe kleinere tafel bezorgt samen met de nieuwe bank spannend!

We bestelde sushi bij de Sushi Boom jup onze favoriete sushitent en verder deden we niet veel meer.

Woensdag 1 mei

Vandaag was een druk dagje. Ik draaide 2 wasjes hing die lekker buiten op en vouwde ze in de avond ook weer op zodat het in de kast kon. De banken moesten de woonkamer uit want morgen komt de nieuwe bank spannend. Ik stofzuigde en dweilde de keuken. De woonkamer moet ik morgen vroeg nog doen. Ik maakte en tray bake met kip en een soort van appeltaart (Ik kwam er te laat achter dat ik mijn taartvorm weg had gegooit omdat de anti aanbak laag weg gooide) Jup echt waar welkom in het leven met add.

Ik ontving een super leuk verassings pakketje van auteur Patty van Delft. Daarbij zat een super lief kaartje. Wat is het soms toch fijn zo’n gebaar van iemand als alles even tegen lijkt te zitten. Er zat o.a een prachtig draken kleurboek in. Dus daar heb ik gelijk wat in zitten kleuren. In de avond nog wat tv gekeken en dat was het.

Het lijkt erop dat ik langzaam aan weer iets fitter wordt. Maar ik durf nog niet te hard te roepen want daar ging het de vorige keer mis.

Nou ik zou zeggen tot volgende week! Waarin je o.a onze nieuwe bank gaat zien.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Roelie schreef:

  Zo leuk om te lezen met wat je doet en hoe het gaat. Hoop je gauw weer een keer op een meeting te zien.
  Lieve groetjes roelie

 2. Claire schreef:

  Je bent regelmatig in mijn gedachten. Ik hoop zo dat je gezondheid beter wordt! Prachtige foto’s in ieder geval! En de krabpaal is super leuk geworden!

 3. Eat Live Travel schreef:

  Wat vervelend dat je zo’n ontzettende last van hoesten had. Hopelijk neemt het gauw af. Ben ook heel benieuwd naar de nieuwe bank. Altijd leuk een nieuw meubel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *