Beste Dolce Gusto Chocolademelk Smaken test

Hallo, lieve lezers van Mel’s Day, chocolademelk testen voor de Dolce Gusto, zo begon het. Het koffiezetapparaat was ons minst gebruikte apparaat in de keuken. Ik drink zelf geen koffie en mijn vriend drinkt vooral koffie op het werk. Het is dan ook vrij zeldzaam dat wij thuis koffie zetten. We hadden gewoon een simpele senseo helemaal prima voor die paar keer dat die gebruikt werd. Maar toen gingen we een midweekje weg en daar zouden ze een dolce gusto apparaat hebben. Dus ik kocht allerlei pads en toen bleek het een nespresso apparaat te zijn met kleine cupjes. Daar zat ik dan met al mijn grote pads chocolademelk en koffie.

Tja, raar maar waar toen besloten mijn vriend en ik om dan maar eens een Dolce Gusta apparaat aan te schaffen. Want een lekkere warme chocolademelk op zijn tijd vind ik wel heel erg fijn. Dus zo gezegd, zo gedaan het apparaat werd gekocht en het testen begon. Al snel waren zowel mijn partner als ik verslaafd aan het Dolce Gusto apparaat. De chocolademelk is zo lekker en de koffie een hele verbetering in vergelijking met de senseo. Ook het opwarmen gaat veel sneller dus een bakkie is zo gezet.

Maar toen de chocolademelk in de winkel op was kwam ik op de site Kaffekapslen terecht. Ik was helemaal verbaasd door het ruime en zeer betaalbare assortiment. De koffie en chocolademelk wordt drie maal per week naar nederland gebracht vanuit Denemarken. Op maandag bestelde ik een berg koffie en chocolademelk en op dinsdag had ik het al in huis. Helemaal super. Tja, en nu had ik zoveel verschillende chocolademelk soorten om te testen dat ik maar besloten heb mijn ervaringen over de verschillende soorten met jullie te delen.

Chocolademelk testen voor de Dolce Gusto

Oké daar gaan we dan tijd om alle verschillende soorten die ik heb geprobeerd met jullie te gaan bespreken. De prijzen die vermeld staan bij de producten zijn de prijzen zoals ze waren op 17-4-24.

Chocolade Kokosnoot – Dolce Vita 16 stuks voor 3,39

Dit is de eerste chocolademelk waar ik nieuwsgierig naar was. Ik ben gek op kokos dus dit kan niet mis gaan toch. Deze chocoladepad zet je op 3-4 bar. Ik heb gekozen voor 3 bar, maar hij was sterk genoeg dus 4 bar kan denk ik ook. al vrij snel rook ik de heerlijke kokosgeur, maar ik vond de kokos niet overheersend. De chocolademelk proefde je ook goed en was heerlijk romig.

Over deze smaak en pad ben ik enorm te spreken deze krijgt dan ook een 10 van mij.

Bounty 8 stuks voor 4,29

Ik was bij de bounty vooral benieuwd of de smaak echt veel beter zou zijn dan bij de iets goedkopere variant van hier boven. Wat me gelijk opviel, is dat je deze chocolademelk op 6 bar zet. Je hebt dus een lekkere grote mok vol. Maar voor mij is dit ook wel erg veel ik vind de kleine senseo kopjes eigenlijk precies goed.

De kokossmaak is in deze pad iets sterker dan bij de voorgaande pad, maar hij was wel een stukje minder romig en ik vond de chocoladesmaak van de andere net wat lekkerder. Ik denk dat het bij deze 2 vooral je persoonlijke voorkeur is.

Deze smaak krijgt van mij een prima 8, maar is zeker niet mijn favoriet.

Nescafé Nesquik 16 pads voor 5,19

Dit is de Nesquick zoals vele van ons die zullen herkennen uit hun kindertijd. Het wordt aangeraden om deze pad te zetten op 5 bar. Persoonlijk zet ik hem op 4 bar en zelfs dan vind ik hem een beetje slap. Het chocolade poeder zakt vrij snel naar onderen dus je moet goed roeren voor je hem opdrinkt. Persoonlijk is dit een van de chocolademelk pads die ik echt het geld niet waard vind. Ik vind deze waterig en flauw van smaak.

De Nescafe Nesquick krijgt dan ook niet meer dan een 2 van me.

Twix 8 pads voor 4,29

De twix chocolademelk is misschien wel mijn favoriet, hij is echt superromig en heeft een klein vleugje caramel. Ook deze pad zet je op 5 bar. De caramel overheerst niet en dat vind ik prettig, want dan wordt het al snel zo megazoet.

Yes deze krijgt ook een dikke 10 van mij.

Snickers 8 pads voor 4,29

Je ziet dat de twix, bounty en snickers allemaal dezelfde prijs hebben. De eerste twee vond ik dus erg lekker. Dus ik had me helemaal verheugd op deze snickers chocolademelk. Hij rook ook gelijk heerlijk naar pinda’s en ik dacht yes dit is het. Tot ik mijn eerste slok nam. Deze chocolade melk heeft een sterke rokerige smaak een beetje koffieachtig bijna. En dat vind ik dus echt niet lekker. Mijn partner vond deze wel heerlijk.

Maar dit is mijn test lijstje en ik kan niks anders dan deze snickers chocolademelk een 1 geven. Nee, dit is echt mijn ding niet.

Chocolademelk – MaxiCiock – Dolce Vita 16 pads voor 3,19

Deze behoort zeker tot mijn favorieten smaken. Dit is echt een diepe donkere pure smaak. Een beetje een espresso onder de chocolade melk zeg maar. Hij wordt dan ook gezet op 3 bar. Het is geen megaromige chocolademelk. Deze chocolademelk is perfect naar het eten als je net als ik geen koffiedrinker bent.

Ook deze krijgt een dikke 10 van me.

Orange Chocolate – Senso Nocturno 16 pads voor 3,29

Oké, ik val gelijk met de deur in huis deze was echt vies! Ik had gehoopt dat deze zou smaken na die lekkere sinasappel chocolaatjes weetje wel in de vorm van zo’n half maantje. Maar het begon gelijk al bij de geur die was zo chemisch het stonk echt. Toen ik de eerste slok nam, proefde het net zo chemisch. Verder durfde niemand in huis het aan om deze te gaan proefen dus dat zegt, denk ik wel genoeg.

Nope dit is het niet een dikke vette 1

Maltesers 8 pads voor 4,29

Hier kan ik kort en krachtig over zijn Prima chocolademelk die precies naar een malteser smaakt lekker romig dus gewoon dikke prima. Maar als ik dan kijk naar de chocolademelken hier boven dan is die wel iets duurder. Dat was tenminste mijn eerste gedachten. Maar de meeste soorten met 16 cups zet je op 3 bar en de maltesers, bounty etc. zet je op 5-6 bar. Dus je hebt veel meer chocolademelk met een cupje!

De maltesers krijgen een mooie 9

Chocolademelk testen, dit is mijn favoriet Bugs’ Chocolate – Looney Tunes 10 pads voor 4,09

Ik sluit deze ronde chocolademelk testen af met mijn favoriet de Bugs Bunny cups. Deze cups zijn prijs technisch het voordeligst, je krijgt namelijk 10 cups op 5-6 bar voor net iets meer als 4 euro. Maar daarnaast is deze chocolademelk gewoon lekker romig, heeft een goede melk chocolade smaak. Een zijdezachte chocolademelk die je op elk moment van de dag kan drinken.

Een dikke 10 dus.

Nu vertelde ik al dat ze nog veel meer chocolemelk smaken hebben op deze website. Dus ik ben benieuwd welke chocolademelk ik de volgende keer voor jullie moet gaan testen. Ik heb sowieso nog de kerstsmaak met gember liggen. In totaal zijn er zo’n 40 chocoladesmaken, dus een tweede artikel komt er zeker nog aan.

Op zoek naar iets lekkers voor bij de chocolademelk maak dan eens mijn chocolade cake met walnoten.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

6 reacties

 1. Kijkje in huis en tuin schreef:

  Dat klinkt als zeer lekker, mijn voorkeur zou uitgaan naar de smaak bounty.

 2. nicole orriens schreef:

  Wat zijn er bijzondere smaken zeg! Zoals snickers en maltesers. Ik vind dat wel heel leuk. Leuk om te testen ook.

 3. Wanda schreef:

  Wat een hoop smaken joh… ik ben zelf gek op chocola maar chocolademelk vind ik dan weer wat minder.

 4. Tess schreef:

  Wow dat zijn onwijs veel smaken chocolade melk. Ik drink altijd op mijn werk een beker chocolade melk

 5. Corrina schreef:

  Oeps wat een smaakjes
  Leuk zo’n test
  De smaak met bounty lijkt me heerlijk wel erg zoet denk ik

 6. Claire schreef:

  Wat een heerlijke test! Jammer dat we geen Dolce Gusto apparaat meer hebben, anders had ik zeker alle nummer 10’s geprobeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *