Graf Stemmen van Bjorn van den Eynde

Hey lieve lezers van Mel’s Day, zo nu en dan lees ik ook wel eens jeugdboeken. Gewoon omdat ik het leuk vindt om het Nederlandstalige boek te promoten ook onder de jeugd. Een van mijn favorieten Jeugboeken auteurs is Bjorn van den Eynde. Hij schrijft super spannende jeugdthrillers. Zijn serie heet Team Mortis. Vandaag gaan we het hebben over Graf stemmen het 13de deel in de Team Mortis serie.

Recensie Team Mortis Graf Stemmen

Titel: Team Mortis – Graf Stemmen Auteur: Bjorn van den Eynde – Uitgeverij: Pelckmans uitgeverij Genre: Young Adult Cijfer: 10

Hier gaat Graf Stemmen over.

De Duitse Feija Hildebrand (17) wordt levend begraven. Haar vriend Bernd Geisler (19) krijgt slechts een handvol minuten de tijd om haar leven te redden, tot op een ouderwetse langspeelplaat het nummer Mack the Knife is uitgespeeld en Feija’s lucht wordt afgesneden. Ze maakt geen kans. Het aankomende theatertalent was echter niet onbesproken. Er wordt gefluisterd dat Feija lid was van een bende die aan een hele rits ontvoeringen en moordzaken wordt gelinkt. Was het meisje een willekeurig slachtoffer of wilde iemand wraak nemen? Tienerspionne Erika Storm wordt samen met Team Mortis op de zaak gezet om de bizarre misdaden uit het verleden en de nieuwe feiten te onderzoeken. Maar de case blijkt een pak zwaarder dan Erika had verwacht. Grafstemmen van een haar wel erg bekende, gestorven Team Mortis-jongen brengen haar eigen pijnlijke verleden plots heel dichtbij.

Dit vind ik van het boek.

Oké ik begin zoals altijd met de cover! De covers van deze boeken zijn een beetje speciaal. Mijn partner echt geen lezer is namelijk helemaal verliefd op de covers van deze boeken. Als ik een Team Mortis boek binnen krijgt zegt hij altijd hé dat is van die serie met die toffe covers. Dus dat compliment mogen jullie alvast in je zak steken. En ik moet bekennen dat ik het helemaal met hem eens ben. En ik vind het ook super tof dat de covers van alle team mortis boeken zo goed bij elkaar passen. (Stiekem hoop ik dat de oudere delen ook nog in een mooie hardcover versie komen want die vind ik mooier dan de oudere paperbacks)

De titel is ook weer geniaal gevonden. Alle titels passen zo ontzettend goed bij de verhalen. De flaptekst wist me gelijk weer nieuwsgierig te maken dus ja met de buitenkant van Graf Stemmen zit het ook weer helemaal goed. Dan gaan we naar het verhaal zelf! Als tip geef ik je vast mee dat je Graf Stemmen het beste kunt lezen nadat je de andere 12 boeken hebt gelezen want anders mis je wel een beetje achtergrond informatie. In dit deel komen namelijk ook wat oudere personages voor.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan.

Het verhaal van Graf Stemmen het 13 de deel alweer is echt weer een pareltje! Bjorn van den Eynde weet je namelijk gelijk al in de eerste hoofdstukken op het puntje van je stoel te krijgen. Het verhaal begint gelijk lekker spannend met een gruwelijke moord.

Na deze moord komen Erika en haar team natuurlijk weer in actie om de moorden op te lossen. Het verhaal dat volgt is bloedstollend het leest lekker vlot weg heeft flink wat diepgang heeft spannende momenten en mooie plottwisten. Omdat we Erika en haar team inmiddels al aardig goed kennen is het niet moeilijk om met deze teamleden mee te leven. Maar je zult ook al snel meegaan leven met Romy en haar kleine zusje. Heel veel kan ik hier niet over vertellen want dan verklap ik teveel.

Ik lees eigenlijk helemaal niet zo vaak hele spannende boeken met moorden erin. Maar zodra er een nieuwe Team Mortis uitkomt sta ik te springen om deze te gaan lezen. Bjorn weet me altijd te raken en mee te slepen waardoor ik me na het dichtslaan van het boek altijd weer afvraag waarom ik niet vaker spannende boeken lees.

Team Mortis Graf stemmen is echt het boek voor jou!

Als je houdt van spannende boeken met gruwelijke moorden. Waarin het verhaal goed word opgebouwd en je op het puntje van je stoel houdt tot het einde. Alleen het einde van dit deel vind ik best gemeen Bjorn! Want nu wil ik heel snel een team Mortis deel 14 omdat ik wil weten of het zo is of niet. Dit boek krijgt dan ook een dikke vette 10 van mij en die heb ik dit jaar nog niet heel veel gegeven.

Liefs, Melanie

Als je Team Mortis Graf Stemmen tof vondt dan is Upgrade van Lara Reims misschien ook wel wat voor jou.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *