Zij die hoort van Patty van Delft

Hey lieve lezers van Mel’s Day, dan ben je eindelijk uit een dal geklommen en word je weer ziek! Maar we blijven positief na gisteren mijn longen uit mijn lijf te hebben gehoest. Zo erg dat ik op de hap belande is het hoesten vandaag met mijn nieuwe puffer echt een stuk minder. We hebben nog wel een fikse keelontstekking. En tja dat is niet zo fijn met mijn angsten. Maar zal ik jullie eens wat vertellen ondanks dat ik al ruim 2 weken keelpijn heb en flink aan het hoesten ben heb ik nog geen paniek aanval gehad hoe goed is dat! Ik ben echt super trots op mezelf. Maar goed de afgelopen dagen zat ik dus vooral rustig op de bank of een stoel en las ik mooie boeken. Waaronder Zij die hoort van Patty van Delft. Jup deze serie heb ik al gelezen.

Maar ik was mijn boekenkast aan het opruimen zag deze staan en wilde de serie gewoon heel graag achter elkaar door opnieuw lezen. Dus nu ben ik bezig in deel 2. Wel leuk want ik heb net de andere serie van Patty afgerond daarvan komen er deze week ook nog 2 recensies online. Ik denk dat het Patty van Delft week is als het gaat om recensies. Maar goed laten we gauw beginnen aan de Recensie van Zij die hoort.

Recensie Zij die hoort.

Titel: Zij die hoort. Deel 1 van de Drägan Duma serie Auteur: Patty van Delft Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Fantasie Cijfer: 10

Hier gaat Zij die hoort over.

Bloed tegen de autoruit… De nachten van Jill worden geteisterd door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit gekend. In de nacht van haar zestiende verjaardag ziet ze buiten de schim van een draak. Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden. Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägannymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen. Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma? 

Dit vind ik van het boek.

Laten we het over de cover van het boek hebben. Deze vind ik echt geniaal het draken oog met daarin een rijder is natuurlijk helemaal top, het past perfect bij het verhaal. De titel vind ik ook echt super goed gevonden. Door de flaptekst werd ik gelijk nieuwsgierig en de zin “Bloed tegen de autoruit” galmt al dagen na in mijn hoofd.

Wauw wat een geweldig verhaal heeft Patty van Delft neergezet. Als we het hebben over Nederlandstalige fantasie auteurs dan is Patty zeker een van mijn favorieten. Ik vind dat de Nederlandstalige fantasie vaak echt ondergewardeerd wordt. Ik denk dat iedereen die nu helemaal weg is van Fourth Wing deze serie van Patty ook zou verslinden. Alleen is het voor een Nederlandstalige auteur moeilijker om net zo bekend te worden.

Dus geloof me maar op mijn blauw groene ogen. Als je van verhalen houdt met fantasie elementen draken en een beetje romantiek dan is Drägan Duma de serie voor jou om te lezen.

Maar goed ik dwaal af laten we het over het verhaal gaan hebben uit dit eerste deel. In deel 1 maken we natuurlijk voor het eerst kennis met Jill. Op dit moment woont Jill in de gewone wereld en werkt ze in een boekhandel. Niet vermoedend dat ze later een belangerijke rol zal gaan spelen als Drägannymare. Het is leuk om Jill te leren kennen en meegenomen te worden in haar gevoelens en gedachten.

In Drägan Duma ontwikkeld Jill zich in een razend tempo en maakt ze verschillende vrienden. Een aantal van die vrienden hebben ook binnen no time mijn hard veroverd en zeker Rune heeft een speciaal plekje. Ook gebeuren er een aantal dingen waar Jill eigenlijk steeds wel een rol in speelt. Is dit toeval? Of zit hier toch een reden achter. Dat ga je allemaal ontdekken in dit eerste deel van de serie. Je maakt kennis met de draken, de wereld, de vijanden en de oude taal. Het verhaal is vlot geschreven zit vol spanning maar ook vol met ontroerende momenten.

Je wordt vanaf de eerste blz mee het verhaal in gesleurd en vervolgens kun je het boek niet meer neerleggen. Jup dit boek krijgt een dikke vette 10!

Houdt je meer van een dytopisch verhaal check dan eens Upgrade van Lara Reims.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Renata Feyen schreef:

  Misschien is deze er eentje om aan mijn nichtje aan te raden. Die is gek op draken als sinds ze kind was

 2. Jouvence schreef:

  Ik hou van fantasy genre, dus dit boek lijkt me ook wel wat (zeker na het lezen van deze review).

 3. Claire schreef:

  Wauw die cover is inderdaad oogverblindend mooi! Super benieuwd geworden naar het boek! Dankjewel voor de tip!

 4. Eat Live Travel schreef:

  I love fantasie. Altijd fijn om een nieuw boek op het lijstje te kunnen zetten. Vind de cover ook enorm gaaf!

 5. Tessa schreef:

  Sommige boeken lees ik ook meer dan 1 x. Vooral de boeken van Jonas JOnasson

 6. Wanda schreef:

  Grappig dat je een serie weer helemaal opnieuw gaat lezen! Ik doe dat nooit, terwijl er genoeg boeken zijn die zo mooi zijn dat het jammer is als het bij 1 keer lezen blijft. Een film kijk je tenslotte vaak ook wel vaker, dus waarom een boek niet vaker lezen?

  • admin schreef:

   Ik doe het niet zo vaak maar met sommige series wel. Harry potter heb ik zeker 4x gelezen en 4x gekeken haha twilight het zelfde. De godinnen serie heb ik ook meerdere keren gelezen en deze serie nu dan voor de tweede keer. Maar ik laat er wel altijd een paar jaar tussen anders staat het nog zo fris in me geheugen

 7. Corrina schreef:

  Ik ben niet zo lezer
  Ben wel erg creatief en ben daar druk mee
  Ik neem mij vaak voor een boek te gaan lezen
  Maar heb er nog geen geduld voor

  • admin schreef:

   Creatief zijn is ook ontzettend leuk! Misschien is een luisterboek iets voor je. Kun je lekker luisteren tijdens het creatief bezig zijn

 8. Amina schreef:

  Looooove de beschrijving van dit boek. Met deze zin “In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan” had je me. Ik heb het boek zojuist besteld bij Bol. Thanks voor de tip!

 1. mei 5, 2024

  […] je liever een wat langer fantasie boek check dan eens Zij die hoort of […]

 2. mei 11, 2024

  […] uit. Dit keer het tweede boek in de Drägan Duma serie Bondgenoten en verraders. Eerder las ik al Zij die hoort van Patty van Delft. Dus wees gewaarschuwd als je de recensie zo gaat lezen dat er spoilers in […]

 3. mei 22, 2024

  […] de favoriete series in mijn boekenkast. Eerder las ik in deze serie al Bondgenoten en verraders en Zij die hoort. Maar goed laat ik niet te lang uitweiden over van alles en nog wat en gewoon lekker naar de […]

 4. juni 15, 2024

  […] een dikke 10. Door dit mooie cijfer besloot ik om ook de andere boeken uit de serie te gaan lezen. Zij die hoort, Bondgenoten en verraders en Het zwarte […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *