Glutenvrije Blini’s met zalm en avocado

Hey, lieve lezers van Mel’s Day, sinds dat ik een klein meisje ben, heb ik al veel last van mijn buik. Na veel ziekenhuis bezoekjes zijn we er achter gekomen dat ik niet zo goed tegen gluten kan. Dat is dan ook een van de redenen dat ik regelmatig gerechten zonder gluten maak. Nu ben ik er gelukkig niet echt allergisch voor, maar dus wel heel gevoelig. In het recept van vandaag vermijden we de gluten ook. We maken vandaag namelijk Glutenvrije Blini’s met zalm en avocado.

Toen ik dit recept oorspronkelijk schreef gebruikte ik de glutenvrije pannenkoekenmix van Panash. Helaas zijn hun mixen niet meer 100% glutenvrij. Dus heb ik het recept een beetje aangepast zodat het wel weer glutenvrij is.

Wat is een blini

blini’s zijn afkomstig uit oost Europa. Je hebt verschillende varianten. In Rusland is een blini bijvoorbeeld een boekweit pannenkoekje. Maar hier in Nederland worden blini’s meestal van Tarwebloem gemaakt en hebben ze ongeveer de grootte van een poffertje. Het zijn kleine hartige pannenkoekjes. Vaak wordt de blini gecombineerd met kaviaar en vervolgens als luxe borrelhapje geserveerd. Maar je kan eigenlijk van alles op een blini doen.

Glutenvrije Blini’s met avocado en zalm

Een blini is het perfecte hapje voor op elk feest. Het zijn zo gezegde amuses waarbij je in een hap alles van het gerechtje proeft. Voor deze Blini's gebruike ik avocado en zalm, maar je kan ze natuurlijk met van alles en nog wat bedekken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 18 stuks

Ingrediënten
  

 • 1 stuk ei
 • 1 eetlepel Olie Om in te bakken
 • 125 milliliter melk
 • 1 tl zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 100 Gram Glutenvrije pannenkoekenmix

Ingrediënten topping

 • 200 gram Gerookte zalm
 • 1 stuk Avocado
 • 1 stuk Citroen
 • 2 eetlepels Verse bieslook fijngesneden
 • 1 eetlepel Mayonaise
 • 1 Stuk Rode ui
 • 1 Snufje Zout en peper

Instructies
 

 • Meet 125 ml melk af. 
 • Scheidt een eitje en doe het eiwit in een vet vrije kom. 
 •  Het eigeel kun je bij de melk in de maatbeker doen. Weeg 100 gram meel af in een andere kom.
 • Mix met een mixer het eiwit net zolang tot je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwit niet naar beneden valt.
 • In de andere kom mix je de Melk, het zout, bakpoeder en de melk met het ei even snel door elkaar. 
 • Spatel vervolgens voorzichtig het eiwit door het mengsel heen zodat het lekker luchtig blijft. 
 • Verhit een koekenpan met een beetje olie erin. Bak hierin de blini’s 1 blini is een eetlepel beslag, ik bak er 4 tegelijk in een pan.
 • Je draait de blini’s om zodra je bubbeltjes ziet verschijnen in het beslag. Zorg dat de blini’s aan beide kanten goudbruin gebakken zijn.

Zo maak je de topping.

 • Snijd de avocado in kleine stukjes.
 • Pureer deze samen met de eetlepel mayonaise een beetje peper en zout en een beetje citroensap naar smaak. 
 • Snijd een rode ui in kleine blokjes. Knip de bieslook in kleine spreitjes.

Zo maak je de glutenvrije blini's met zalm en avocado af.

 • Leg de blini’s op een bord. Besmeer ze met een beetje avocado. Leg er een stukje zalm op. Bestrooi met de rode ui en de bieslook.

Notities

Eet smakelijk! Heb je nog vragen stel ze gerust. 
Trefwoord Amuse, Borrelhapje, glutenvrij

Geen zin in een Blini met avocado en zalm probeer dan eens mijn sushi cupcakes.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Jouvence schreef:

  Oh dit ziet er weer heerlijk uit! Ik vier zondag mijn verjaardag en deze lijken me wel erg lekker om dan te maken.

 2. Kijkje in huis en tuin schreef:

  Wat raar dat de pannenkoekenmix is veranderd en nietvmeer glutenvrij is.

 3. Rory schreef:

  Heerlijk, avocado, rode ui en bieslook vind ik al zo heerlijk. Maar gerookte zalm ook. Ik heb het een paar dagen geleden (en gisteren een restje) gegeten in een zelfgemaakte soep met doperwten, courgette en aardappels. Dit recept ziet er weer heerlijk uit en fijn dat het glutenvrij is want daar maak je ook veel mensen blij mee denk ik.

 4. Corrina schreef:

  Oeps ik had geen idee wat blinis zijn
  Maar wat een leuk recept
  Ik ga het eens proberen

 5. Ziet er lekker uit! Ga ik ook eens proberen!

 6. Tessa schreef:

  Op de zalm (ik eet geen vis) na lijkt me dit een lekker recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept