Mijn grootste droom. Een reis naar Japan

Hey lieve lezers van Mel’s day, een van de meest gestelde vragen naast hoe gaat het met je? Is toch wel wat is jouw grootste droom. Helemaal niet zo’n rare vraag want ik ben opgegroeid met het idee dat als je geen dromen meer hebt je ook niks meer hebt om voor te leven. De ene droom blijft bij een droom misschien wel een wens terwijl de andere droom uitkomt.Mijn grootste droom nu is een reis naar Japan.

Maar een van de de dromen die ik altijd had was een fijn thuis met een lieve man. En dat heb ik gevonden. Ik ben inmiddels ruim 13 jaar samen met de liefde van mijn leven. Samen hebben we een heerlijk huis dat we nog elke dag meer omtoveren in ons eigen paleis. Inmiddels na ruim 6 jaar zijn het vooral nog kleine dingetjes die we willen doen in huis. Verder is het zo goed als af.

Maar de laatste tijd durf ik langzaam aan weer een beetje aan een aantal van mijn grote dromen te denken. Door het vele ziek zijn en mijn angsten durfde ik lange tijd niet te dromen. Maar hé ik merk dat ik weer een stuk vrolijker ben nu ik langzaam aan weer een beetje durf te dromen.

Mijn aller grootste droom is een reis maken naar Japan.

Sowieso staat reizen hoog op mijn lijstje met dromen. Martijn en ik willen graag nog wat meer van de wereld zien. Beide hebben we nog niet echt veel tripjes in het buitenland gemaakt. En beide hebben we zeker nog wel een aantal landen op ons lijstje staan die we graag willen bezoeken. Maar als het dan gaat om mijn aller grootste droom dan is dat toch zeker wel 2 weken door Japan reizen.

Waar mijn facinatie voor Japan vandaan komt durf ik eigenlijk niet zo goed te zeggen. Ik vind de mensen altijd zo vriendelijk en beleefd. Het land zelf lijkt me prachtig met de verschillende tempels en natuurgebieden. Maar ook de vele kleine eettentjes met typisch Japans eten lijken me super leuk om te bezoeken. Degene die mij al langer volgen weten dat ik een grote passie heb voor koken en me graag verdiep in een andere keuken. Ik zou dan ook heel graag een kookworkshop in Japan volgen.

Mijn partner houdt dan weer niet zo van koken maar wel van Gamen en in Japan kun je als gamer natuurlijk ook genoeg ontdekken.

Tot slot heb je in japan ook een aantal hele mooie pretparken zoals een harry potter wereld. Ook deze zou ik heel graag gaan bezoeken.

Wat is er voor nodig om deze droom uit te laten komen?

Tja hier zullen veel mensen op de eerste plaats zeggen geld! Natuurlijk genoeg geld is voor elke droom belangrijk. Maar als ik deze droom wil uit laten komen zal ik vooral geestelijk behoorlijk wat moeten overwinnen. Want ten eerste heb ik enorme vliegangst. Een reisje van 3 uurtjes vergt al mega veel van mij mentaal dus laat staan een langere reis. Daarnaast moet mijn gezondheid ook echt een stuk verbeteren. Want ik moet er niet aan denken om ergens in Japan in het ziekenhuis te komen liggen. Natuurlijk dat kan altijd gebeuren maar je wil het toch liever voorkomen.

Mijn stappen plan om dit doel te bereiken.

1 Is toch wel de therapie die ik momenteel volg voor mijn angst en agorafobie. Ik hoop met deze therapie flinke stappen te maken. Waardoor mijn hoogtevrees, stikangst, pleinvrees en vliegangst minder worden en ik beter leer deze onder controle te houden. Daarbij hoort ook het afbouwen van mijn relax medicatie.

2 Bepaalde dingen uit het verleden nu echt verwerken en een plekje geven. Dit klinkt makkelijk maar mijn leven is nogal een rollercoaster geweest. En het ene is nou eenmaal wat maker te verwerken als het andere.

3 Als ik dan zover ben wil ik naar Italie vliegen een van de landen die we ook graag willen bezoeken samen met mijn zoon en mijn partner. En daar wat rondtouren.

4 Als dat allemaal goed gaat wil ik wat kilo’s afvallen (Ja dan pas want je kan niet op alles tegelijk focussen) en hopelijk wat meer conditie weer opbouwen. Gezonder gaan eten en hopelijk ook weer wat anders dan alleen zacht makkelijk eetbaar voedsel eten.

5 En dan een iets lange vlucht maken dan naar Italie en als die ook goed gaat dan is het tijd om de mega lange vlucht naar Japan te gaan maken.

Dus voor nu lijkt Japan nog super ver weg. Maar wie weet lukt het me wel om dit allemaal te bereiken en mijn droom reis te maken. Het liefst voor mijn 50ste dus dan heb ik nog 9 jaar om er naar toe te werken.

Opzoek naar een leuke plek dichterbij huis! Ga dan eens naar Brugge en logeer in het Velotel.

De prachtige foto’s bij deze blog mocht ik gebruiken van Anika Redhed. Anika reist zelf erg graag en vertelt daar van alles over in haar prachtige boeken. Daarnaast verkoopt ze super toffe reisdagboeken waarin je alles over je eigen avonturen kan schrijven. Als ik deze reis naar Japan kan gaan maken dan schaf ik zeker het reisdagboek voor Japan aan.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Evendelen.be schreef:

  Een kennis van mij heeft een studenten uitwisselproject achter de rug van 4 maanden in Japan. Wij konden dit avontuur volledig volgen met tal van foto’s, films die ze gemaakt heeft en verslagen. Het was echt ontzettend interessant om dit te volgen.

  • admin schreef:

   Oooh wat leuk! Zo’n uitwisseling meevolgen is super leuk. Toen ik jong was ging een van mijn vriendinnetjes een half jaar naar Amerika dat was ook super leuk om te volgen.

 2. nicole orriens schreef:

  Mijn jongste zoon heeft dezelfde droom en gaat in juni twee weken op vakantie naar Japan. Ik ben heel benieuwd naar zijn ervaringen. Het lijkt me een mooi land.

 3. Kijkje in huis en tuin schreef:

  Die droomreis zou ik ook wel willen maken, mijn man reist alleen niet graag met vliegtuig.

 4. Tess schreef:

  Japan is een land dat ik ook ooit graag eens zou willen bezoeken. De hoge kosten houden mij ook tegen

 5. Claire schreef:

  Oe jaaaa! Je droom is herkenbaar. Ik zou er ook dolgraag heen willen gaan. Mooi dat je je droom zo vorm hebt gegeven in doelen. Het gaat je vast lukken, alle vertrouwen in!

  Zullen we afspreken dat we elkaar een kaartje sturen zodra we er geweest zijn?

 6. Corrina schreef:

  Melanie allereerst het is mooi dat je schrijft met passie
  En hoe het grammaticaal in elkaar steekt dat lijkt mij niet belangrijk
  Ik lees met plezier je blog
  Ik hou van reizen naar Japan trekt mij niet
  Dank voor jou verhaal

 7. Mirjam schreef:

  Wij hebben een paar jaar geleden besloten in principe niet meer te vliegen voor vakanties. Uitzonderingen gebruiken we voor speciale reizen. Ieder gezinslid mag een bucketlist bestemming noemen en mijn zoon van 9 noemde Japan. Hopelijk als hij en zijn zusje wat groter zijn, kunnen we dit van ons lijstje afstrepen.

  • admin schreef:

   Wat een goed besluit ik ben nu 40 en heb 2x in mijn leven gevlogen. Dus tot nu toe valt dat allemaal wel mee. Ik ben ook niet voor onnodig vliegen landen als spanje frankrijk etc kunnen makkelijk met de auto. Maar ik wil wel eerst zeker weten dat ene korte vlucht lukt voor ik een lange maak 🙂

 8. Eat Live Travel schreef:

  Japan lijkt mij ook heel erg mooi. Wat fijn voor je dat je nu weer meer durft te dromen. Ik denk dat het ook super goed is dat je jouw doel in kleine stapjes opbouwt en ik hoop dat de therapie je verder helpt met je angsten, het lijk mij zo zwaar….

 9. Eva schreef:

  Wat een mooie droom. Japan lijkt me ook heel mooi om eens te bezoeken. Zoals je het omschrijft, denk ik dat je droom vast werkelijkheid wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *