Broodje met Geitenkaas en spek

Hey lieve lezers van Mel’s Day, vandaag is het weer tijd om een lekker recept met jullie te delen. Dit keer een makkelijk en snel recept. Namelijk een lekker broodje met Geitenkaas en Spek. En zeg nou zelf geitenkaas en spek dat is altijd een perfecte combinatie. Stiekem ben ik wel benieuwd met welk broodje jullie graag lunchen. Laat je het me weten in een comment?

Een paar leuke feitjes over geitenkaas.

Wist je dat de kleine half harde geitenkaasjes van zo’n 500 gram al binnen 10 tot 14 dagen rijp is? In vergelijking met kaas van koeienmelk is dit echt super snel want een jong belegen kaasje moet al 6 tot 10 weken rijpen. En voor een oude kaas is de rijpingstijd 11 tot 15 maanden. Dat is nogal een verschil he. De smaak van geitenkaas is dan ook veel zachter dan bijvoorbeeld een oude kaas.

Hoe maak je een broodje Geitenkaas en spek?

Ingrediënten voor 2 broodjes

 • 1 pakje zachte geitenkaas (Ik heb altijd die van de jumbo)
 • 4 plakjes ontbijtspek
 • 2 theelepeltjes honing
 • wat rucola sla ongeveer 2 handjes
 • 2 afbak broodjes naar keuze.

Zo maak je de broodjes met geitenkaas en spek.

 • Verwarm de oven voor om de broodjes af te bakken.
 • Bak de broodjes volgens de aangegeven tijd maar haal ze er 2 minuten eerder uit.
 • Snijd de broodjes open en leg op elk broodje drie schijfjes zachte geitenkaas.
 • Doe de broodjes nog ongeveer 2 minuten terug in de oven. Om de kaas nog iets zachter te laten worden kun je ook even de grill aanzetten.
 • Ondertussen bak je de ontbijtspek in de pan hou je van krokant bak je ze wat langer hou je van wat zachtere ontbijtspek zoals ik bak je ze wat korter.
 • Haal de broodjes uit de oven en leg de ontbijtspek erop.
 • Besprenkel het broodje met ongeveer 1 theelepel honing per broodje.
 • Leg vervolgens de rucola sla erop.
 • En eet smakelijk.

Ik vind dit broodje echt heerlijk om te eten. En het je hebt het makkelijk en snel gemaakt en dat vind ik altijd fijn. Er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere recepten met geitenkaas te bedenken! Ook heel veel Vega recepten zoals deze Hartige taart met geitenkaas, venkel en puntparika.

Geen zin in geitenkaas maak dan eens mijn sushi cupcakes!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *