Er even tussen uit Velotel Brugge

Hey lieve lezers van Mel’s Day, al een poosje wilde mijn schoonmoeder graag met ons een weekendje weg. Maar waar we dan precies naar toe zouden gaan daar kwamen we niet zo 1,2,3 uit. Op een gegegeven moment opperde ik Brugge in Belgie een stad die ik graag nog eens wou bezoeken. Iedereen was het er al snel over eens Brugge zou perfect zijn. Hieronder lees je onze ervaring met Velotel Brugge.

Het boeken van Velotel Brugge

Toen we hadden besloten dat we naar Brugge wilde gaan moesten we natuurlijk ook opzoek naar een hotel. Ik wilde niet midden in het centrum zitten maar net iets erbuiten maar dichtbij genoeg. Al snel kwam ik de website van Velotel Brugge tegen. Dit hotel sprak me enorm aan. Maar toen kwam het volgende probleem. Ik heb hoogtevrees dus veel hoger dan de eerste verdieping durf ik niet te slapen. Dus boeken via de website was wat lastig.

Ik belde het hotel en werd gelijk super vriendelijk te woord gestaan. De mensen van het hotel hielpen me door de complete boeking heen. Ze zorgde voor een kamer op de eerste verdieping en een op de derde verdieping, ze boekte het ontbijt en de parkeergarage erbij (Ze hebben ook parkeerplaatsen buiten de garage waar je gratis kan parkeren) en zo stond de boeking.

De reis naar Brugge

De reis naar Brugge toe was er voor ons een met een omweg. We gingen namelijk eerst mijn schoonmoeder en schoonzus ophalen in Middelburg. Dit betekende dat we eerst ongeveer 1 uur en drie kwartier daar naar toe moesten rijden. Dat eerste stuk was met mijn ribben prima te doen. Toen hebben we lekker geluncht bij mijn schoonmoeder! Ze had een heerlijke tomatensoep gemaakt en toen moesten we nog een uur en 20 minuten naar Brugge rijden.

En daar zag ik enorm tegen op want dat betekende dat ik door de tunnel moest en tunnels en ik zijn geen vriendjes met mijn angstklachten. Maar hé voor ik het wist was ik door de tunnel heen en viel het allemaal reuze mee. Daarna was het vooral over landweggetjes richting Brugge rijden. Waar we nog midden in het centrum belande omdat we daar de tom tom op hadden laten staan oepsie! Maar naar zo’n uur en half kwamen we dan toch al snel aan bij het hotel.

En toen konden we gaan inchecken. Dit verliep ook allemaal weer super vriendelijk en snel en binnen no time konden we de koffers naar de hotel kamer brengen. Beide hotelkamers zagen er super netjes en schoon uit. Alleen op die van ons hing helaas een vieze rioollucht. Dus voor we iets gingen drinken in het restaurant van het hotel liep ik eerst even langs de balie om dit te melden. Daar werd gelijk vriendelijk gereageerd en werd er actie ondernomen.

Terwijl wij lekker wat gingen drinken gingen hun de kamer checken en al snel kwamen ze een pasje brengen van een andere kamer omdat ze het niet zo 1,2,3 konden oplossen. Prima geregeld. We hoefden niet te haasten en konden onze spullen gewoon overzetten als we weer naar de kamer gingen. ( De kamers lagen tegenover elkaar en we hadden nog niet uitgepakt dus dit was zo gepiept)

Koffie met een wafel bij het haardvuur.

We waren inmiddels een beetje gaar van de reis, en zoals je hier boven al kon lezen besloten we om voor het uitpakken van de koffers vast lekker wat te gaan drinken in het restaurant van het hotel. Bij binnekomst vonden we een heerlijk plekje bij het knisperende haardvuur met 4 relaxte stoelen. bestelde we allemaal wat drinken met iets lekkers.

Zo kozen Martijn en Chantal mijn schoonzus een heerlijke wafel met vanille ijs en chocolade saus, mijn schoonmoeder een lekker stuk appeltaart en ik een portie bitterballen. De koffie werd geserveerd met een glaasje advocaat en wat lekkers dat zag er echt uit als een feestje! De mensen van Velotel weten hoe ze hun gasten in de watten moeten leggen. Dit werd steeds duidelijker.

Even relaxen

Toen was het tijd om de koffers uit te gaan pakken en even te gaan relaxen op de kamers. Martijn en ik besloten om nog even onze benen te gaan strekken en maakte een wandeling langs de schapen die naast het hotel stonden. Een prima rondje in een mooi groen gebied. Heerlijk om een hotel te hebben met een beetje groen er om heen. Hier hadden we vanuit de hotelkamer ook zicht op.

Het diner bij restaurant o Velo in het Velotel Brugge

Bij het hotel zit dus een restaurant in genaamd o Velo hier hadden we voor de eerste dag gereserveerd om te eten. In het restaurant kun je kiezen voor het dag menu van die avond of om gewoon van de kaart te eten. Het dagmenu is inclusief een fles tafelwater. Ik koos voor een al la cart menu en nam een heerlijke Meloen met Parmaham en een stoofpotje als hoofdgerecht ik ben namelijk niet zo van de toetjes.

Martijn en zijn moeder kozen beiden voor het 3 gangen menu waarbij je de keuze had uit drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en 3 toetjes. Martijn koos een schelpje, en zijn moeder de dagsoep, beide namen ze een varkenshaasje en een lekker toetje Martijn had mousse en zijn moeder een sorbert. Mijn schoonzusje koos voor een pasta en ijsje.

Het diner was super goed verzorgt vooraf kreeg je een lekkere amuse en wat stokbrood met boter. De bediening was vlot en snel en het eten zag er allemaal even lekker uit en zo smaakte het ook. Al met al hebben we hier dus een prima diner gehad. Na het eten gingen we terug naar de kamer om nog wat tv te kijken, te badderen en daarna lekker te slapen.

Dag 2 in Brugge bij het Velotel.

Ontbijt in Velotel Brugge.

Het is tijd voor een lekker ontbijtje! Om 8.30 verzamelen we onder aan de lift en lopen we naar het restaurant voor het ontbijt buffet. Dit buffet is ook weer super geregeld er is genoeg keuze in warm, koud gezond en wat minder gezond. Zo waren er chocolade broodjes, croissantjes, harde broodjes, zachte broodjes, gewoon brood, toast etc. Maar ook yoghurt met allerlei lekkere granola en vers fruit zoals watermeloen. Natuurlijk was er ook een warme kant met pannenkoekjes, eitjes, bacon en aardappeltjes. Thee, koffie, sapjes etc kon je gewoon zelf zoveel pakken als je wilde. Mijn schoonmoeder vindt het ontbijt altijd het leukste tijdens een weekendje weg en die genoot met volle teugen.

Brugge verkennen.

Tijd om ons even op te frissen op de kamer en dan te verzamelen bij de lift om Brugge te gaan verkennen! Brugge centrum is ongeveer 10 minuten van het hotel af met de auto. Bij het inchecken waren ons 2 parkeer plekken geadviseerd en bij een van die plekken hebben we geparkeerd. Vanaf die plek loop je via de winkel straten na de grote markt waar alle terrasjes zitten. Schoonmoeders en zus wilde graag winkelen. Dus dat deden we. Winkeltje in winkeltje uit we zetten heel wat stappen op die manier. Onderweg komen we een paar prachtige gebouwen tegen.

We besluiten om op de markt te lunchen! Daar was ook het personeel weer super vriendelijk en het eten was simpel maar prima! Echt veel heb ik deze dag niet gekocht maar wel een hele fijne broek en een leuk shirtje voor de zomer. En tja zonder een doosje heerlijke bonbons kun je Brugge natuurlijk niet verlaten.

Martijn en ik hadden nog wel graag wat meer van Bruggen zelf gezien de gebouwen etc. Maar we waren met zijn vieren en de dames houden daar niet zo van. Dus besloten we om weer terug naar het hotel te gaan aan het einde van de middag.

Relaxen in het hotel

In het hotel hebben we in het restaurant weer lekker wat gedronken met een bitterbal erbij, en daarna wat gelezen op de kamer. We besloten om ook een restaurant te gaan zoeken. Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Het was dus behoorlijk lastig want de een wilde niet terug naar het centrum en de restaurantjes in de buurt van het hotel hadden vooral vis en dat lust een ander weer niet. Dus kwamen we er niet echt uit.

Maar omdat we de vorige avond zo genoten hadden in het restaurant besloten we om dan gewoon nog een keer in het hotel te gaan eten. Dit keer koos ik voor een carpaccio en een biefstukje met pepersaus en die was ook weer heerlijk!


Dag 3 weer naar huis.

Toen waren de daagjes erop uit al weer over! Tijd om te ontbijten en naar huis te gaan via Middelburg. De reis naar Middelburg verliep soepel. Maar de reis naar huis dat was een ander verhaal. Het was super druk en er stonden meerdere files. Bij de eerste file besloten we om een burger te eten bij de burger king, want het was inmiddels half twee en we hadden trek. De tweede file konden we net ontwijken maar daardoor moesten we wel een flink stuk omrijden op een weg waar ook wat opstoppingen waren.

Dus besloten we maar om gelijk mijn bril even bij mijn moeder op te pikken, en bij de boer eitjes en asperges te halen. We zagen ook drie frambozen boompjes en we besloten om die mee te nemen. Al met al waren we pas rond een uur of vier thuis!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***


Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Linda schrijft 't op schreef:

    In de file terug naar huis is niet echt leuk, toch wel veel gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *