Interieurwinkel Woon! in Veghel

Hey lieve lezers van Mel’s Day, Het is weer eens tijd om een ondernemer uit Veghel in het zonnetje te zetten. Dit keer gaan we een kijkje nemen bij interieur winkel Woon! Afgelopen week was Diana de eigenaresse zo lief om mij een kijkje te geven in haar prachtige zaak en er van alles over te vertellen. En het leuke is op het eind heeft ze ook nog een super leuke tip voor jullie.

Woon! in Veghel

Toen ik Diana vroeg hoe ze ooit op het idee voor Woon! is gekomen vertelde ze dat haar ouders een interieur zaak hadden en het haar eigenlijk met de pap lepel is ingegoten. Veel van haar familie leden werken in de woon sector. Op het moment dat ze met het idee voor Woon! speelde had ze een baan waarin ze het niet zo naar haar zin had.

15 jaar geleden begon Diana met haar winkel. Toen nog in de helft van het pand wat vroeger van haar ouders was in Heeswijk Dinther. Een jaar later verhuisde ze met haar winkel naar Veghel. Daar heeft Woon! eerst op de wiekslag gezeten in een kleiner pand. Later verhuisde het naar de Hoofdstraat 38 waar je Woon! nog steeds kan vinden! En sinds ongeveer een jaartje vind je Woon! ook als webwinkel online.

Wat Woon! bijzonder maakt

Dat is toch wel de warme sfeer in de winkel. De dames die bij Woon! werken hebben stuk voor stuk een passie voor interieur en daarnaast een flinke dosis klantvriendelijkheid. Ze hebben veel vaste klanten en nemen voor iedereen de tijd. Ze lopen net dat beetje harder om mensen met een fijn gevoel en een mooi product naar huis te laten gaan. Die gezelligheid en warmte in de winkel vinden ze heel belangrijk. Zoals Diana zegt: “als ik het niet meer leuk en gezellig zou vinden dan stopte ik er wel mee.”

Woon! is een winkel die zich richt op mooie Luxe kwaliteitsproducten. Maar heeft daarnaast altijd wel leuke producten in huis om cadeau te geven.

Meer dan een interieur winkel

Inmiddels is Woon! uitgegroeid tot meer dan een woon winkel in Veghel alleen. De dames geven ook interieur advies bij mensen thuis. Ze komen met een wagen vol spullen langs en gaan pas weer naar huis als alles er mooi en gezellig uitziet. Zelfs een nieuw behang hoort tot de mogelijkheden. Meer informatie hierover vind je natuurlijk op Woonveghel.com Daarnaast is Woon! dus sinds een jaar ook bezig met hun webshop.

De webshop

Toekomst plannen heeft Diana niet echt. Ze wil zich vooral focussen op de styling en doorgaan zoals ze zijn, met klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Als er dan toch een klein dingetje is waar Diana aan zou willen werken dan is het groeien met de webshop. En meer zichtbaarheid online creëren. Daar maken ze momenteel mooie stappen in.

Specialiteit

Een specialiteit van Woon! is toch wel de zijden bloemen. Zijden bloemen zijn een prachtig en duurzaam alternatief voor verse bloemen. Ze bieden een natuurlijke uitstraling en blijven jarenlang mooi, zonder te verwelken. Het gebruik van zijden bloemen heeft verschillende voordelen, zowel op esthetisch als op milieugebied.

Allereerst zijn zijden bloemen buitengewoon mooi. Ze worden vervaardigd met behulp van hoogwaardige zijde en andere materialen, waardoor ze er levensecht uitzien. Met de moderne technologieën en productietechnieken zijn de zijden bloemen tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van verse bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en vormen, waardoor je eindeloos kunt variëren en ze kunt aanpassen aan je interieur of evenement.

Een ander voordeel van zijden bloemen is dat ze lang meegaan. Verse bloemen verwelken binnen enkele dagen en vereisen regelmatig onderhoud, zoals water geven en de verwelkte bloemen verwijderen. Zijden bloemen hebben geen verzorging nodig en behouden hun schoonheid gedurende lange tijd. Ze zijn perfect voor mensen die graag bloemen in huis willen hebben, maar niet de tijd of het geduld hebben om ze te onderhouden.

Duurzaamheid is ook een belangrijk aspect van zijden bloemen. Traditionele bloementeelt vereist veel water, pesticiden en kunstmest, wat leidt tot aanzienlijke milieueffecten. Daarnaast moeten verse bloemen vaak worden geïmporteerd, wat resulteert in een hoge CO2-uitstoot door transport. Door te kiezen voor zijden bloemen verminder je de ecologische voetafdruk. Ze kunnen keer op keer worden hergebruikt en hebben geen negatieve impact op het milieu.

Bovendien zijn zijden bloemen hypoallergeen, wat betekent dat ze geen allergische reacties veroorzaken. Veel mensen zijn gevoelig voor pollen en kunnen allergische symptomen ervaren wanneer ze verse bloemen in huis hebben. Met zijden bloemen kun je genieten van de schoonheid van bloemen zonder je zorgen te maken over allergieën.

Het onderhouden van zijden bloemen is eenvoudig. Af en toe afstoffen met een zachte borstel of een lichte nevel van water om ze fris te houden is voldoende. Dit in tegenstelling tot verse bloemen, waarbij je regelmatig water moet verversen, de stelen moet afsnijden en de verwelkte bloemen moet verwijderen.

Woon! heeft een groot assortiment zijden bloemen, zowel in de winkel als online. Speciaal voor jullie heeft eigenaresse Diana een mooi boeket samengesteld waarbij ze jullie ook nog eens een mooie tip geeft over hoe een boeket te stijlen.

De zijden bloemen uit dit boeket vind je nu op de webshop van Woon!.

Naast de zijden bloemen is een andere hard loper in de winkel de Uyuni Led-Kaarsen. Deze prachtige kaarsen hebben een met de hand gemaakt oppervlak van échte wax en voelen hierdoor aan als echte kaarsen. De Uyuni kaarsen hebben een speciale 3D Flame waardoor ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn. De vlam flikkert zachtjes, net als een echte vlam dat doet.

Tot slot

Tot slot kan ik niks anders zeggen dan dat Woon! een prachtige winkel heeft, zowel online als offline. Een heerlijke plek om lekker rond te neuzen op zoek naar de mooiste spullen voor je interieur. Een plek waar je warm wordt ontvangen en altijd met je vragen terecht kan. Tijdens het rondkijken in de winkel vond ik zelf nog dit Vissen schaaltje. Dit schaaltje past perfect bij de kleuren in mijn huis. En stiekem kan ik niet wachten om het schaaltje ook te gebruiken voor een mooie Instagram foto.

Woon! vindt je op de hoofdstraat 38 in Veghel en online op Woonveghel.com.

Woon! is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30.

Heel veel shop plezier!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Claire schreef:

    Wanneer ik in Veghel ben ga ik zeker even langs! Wat een heerlijke kleurrijke energie! Ik wordt er helemaal vrolijk van.

  1. mei 16, 2024

    […] uit een dalletje klimmen betekent ook beter voor jezelf zorgen. Na de Takko wilde ik nog even naar Woon! Ik wilde namelijk heel erg graag een mooie vaas voor op onze tafel bij de bank met een paar nep […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *