Terras Altas Puur wit

Hey lieve lezers van Mel’s Day, deze week lees ik Terras Altas Asgrijs het derde deel in de Terras Altas serie. Maar omdat Patty van Delft deze maand 10 jaar schrijft! Vind ik het wel leuk om al haar boeken de komende tijd in het zonnetje te zetten. Dus voordat ik de recensie van Asgrijs ga plaatsen ga ik eerst de recensies van Terras Altas Puur wit en Terras Altas Inktzwart met jullie delen. En vandaag beginnen we dus met Terras altas Puur wit. Een leuk weetje toen ik dit boek voor het eerst las maakte ik van Altas met mijn dyslectie Atlas een klein foutje maar het klinkt natuurlijk heel anders.

Recensie Terras Altas Puur Wit.

Titel: Terras Altas Puur Wit Auteur: Patty van Delft Uitgeverij: Celtica Publishing Genre: Fantasie Cijfer: 10

Hier gaat Terras Altas Puur Wit over.

Elk verhaal heeft twee kanten… Sinds de Laatste Oorlog regeert het Regime over het welvarende Hoogland van Terras Altas. Een goede taakverdeling zorgt er voor vrede. Wetsovertreders worden zwaar gestraft en de grootste misdadigers wacht verbanning naar het woeste Laagland. De Hooglandse Lily bezit de vaardigheid om energie te manipuleren. Met haar rang van edele gaat zij een rooskleurige toekomst tegemoet. Vol verwachting kijkt ze uit naar de dag dat ze met Espen, erfgenaam van het machtigste Huis onder het Regime, zal trouwen.

Tijdens haar reis over het Laagland, op weg naar haar verloofde, stort haar luchtschip neer. Lily belandt op een plek waar nachtmerries haar ook overdag teisteren. Een groep Laaglanders onder leiding van River, een sinistere jongen met een vreemde kracht, neemt haar gevangen en wil haar als ruilmiddel gebruiken. Zal het Regime aan hun eisen tegemoetkomen om Lily haar vrijheid terug te geven? En is ze tot die tijd in staat te overleven tussen haar ontvoerders?

Dit vind ik van het boek.

Laat ik zoals altijd beginnen bij de cover. De uitvoering van het boek dat ik heb heeft een prachtige hardcover zoals je op de foto kunt zien. Ik vind het tof dat er gekozen is voor een puur witte cover. De cover past op die manier namelijk prima bij de titel van het boek.

Om maar met de deur in huis te vallen. Wauw Patty van Delft heeft het weer gedaan! Na Drägan Duma wat ik een ijzersterke serie vond, was ik bang dat Terras Altas puur wit zou tegenvallen. Maar wat heeft Patty dit verhaal ontzettend goed weten neer te zetten. Al vanaf de allereerste bladzijde zette Patty me met haar klauwen in het verhaal en ze liet me niet meer los totdat ik het boek uit had. Terras Altas is dan ook meeslepend en uniek ik heb nog niet veel steampunk fantasie verhalen gelezen. En al helemaal niet van Nederlandstalige auteurs.

Terras Altas puur wit is een goede mix tussen een gewoon fantasie boek, door bijv de magyr’s die erin voorkomen. Maar aan de andere kant overheerst het heerlijke steampink gevoel met alle uitvindingen en de beesten die zowel machine als beest zijn. Toch merk je dat Patty ervoor waakt dat de steampunk kant teveel de overhand neemt. Het verhaal blijft interessant en dit komt deels denk ik ook door de steengoede personages die Patty heeft weten neer te zetten.

Vooral de personages van River en Lily zitten ontzettend goed in elkaar. Lily het rijke meisje die met een hooggeplaatst persoon verloofd is, zie je in het verhaal veranderen in een sterke vrouw die haar eigen hachie kan redden. Ze maakt een mega ontwikkeling door waar ik verder niet teveel over ga vertellen. Aan de andere kant heb je dan stoere leider River die een hoop bagage met zich mee draagt, waar je in het verhaal steeds weer een glimp van mee krijgt. Doordat de personages zich snel ontwikkelen kun je ook enorm met hun meeleven. Oooh en Blue heeft mijn hart ook echt gestolen maar daar verklap ik lekker niks over.

De schrijfstijl van Patty van Delft is lekker vlit in Terras Altas puur wit. Ik had het boek dan ook binnen no time uit. Toch wist Patty genoeg mee te geven van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Het verhaal zelf was spannend goed onderbouwd en meeslepend. Het einde was totaal niet vevredigend want ik wil weten hoe het verder gaat. Maar gelukkig gaat het verhaal binnenkort weer verder in Terras Altas Inktzwart. Ik kan dan ook niet anders dan dit boek een dikke 10 geven.

Hou je van Fantasie boeken lees dan zeker ook een Ithana van Dianne Arentsen.

Heel veel liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. mei 3, 2024

    […] tja dat stomme virus wil me lichaam nog niet uit. Maar goed eerder deelde ik al de recensie van Terras Altas Puur Wit met jullie. Dit is dus het eerste deel in de Terras Altas serie. Vandaag is het tijd om mijn mening […]

  2. mei 8, 2024

    […] je van fantasie boeken lees dan ook eens Puur wit van Patty van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *