Upgrade van Lara Reims

Hallo lieve lezers van Mel’s Day, het is weer tijd voor een recensie. Dit keer van het boek Upgrade van Lara Reims. Een boek wat ik jaren geleden las toen ik net was begonnen met mijn boekenblog. De recensie heb ik nu wat gefine tuned zodat ik hem met jullie kan delen. Want ik vind het super leuk om mooie ( Nederlandstalige) boeken met jullie te delen. Dus laten we gauw naar mijn mening over Upgrade gaan.

Het boek van Lara Reims koop je natuurlijk gewoon bij je lokale boekhandel, of bij haar uitgeverij Hamley Books

Recensie Upgrade

Titel: Upgrade Auteur: Lara Reims Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 10

Hier gaat Upgrade over.

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom.

Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.

Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis.

Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.

Wat ik van het boek vindt: 

Upgrade van Lara Reims is echt een boek dat helemaal in mijn straatje past. Ik ben namelijk gek op een beetje dystopische boeken als H@ck, De mazerunner en De test. In deze boeken waan je jezelf in dystopische werelden die nu nog ver van je bed lijken maar zomaar in het echt zouden kunnen gebeuren. Dit soort verhalen zetten mij altijd aan het denken.

Maar goed laten we beginnen met de cover van het boek. De sfeer van de cover past perect bij het verhaal in het boek zelf. De titel vind ik prima en eerlijk ik hou ervan als het boek een mooie hardcover heeft, want dan blijven boeken toch net wat langer mooi.

Oké tijd om naar het verhaal zelf te gaan. In het begin maken we kennis met Remi. Remi is anders dan anderen en opzoek naar de waarheid over wie hij is. Al snel voel je een band met Remi en leef je mee met hoe hij zich moet voelen. Op Creadroom komt Remi al snel in aanraking met Emma die net als hij nieuw is op het Creadroom. Samen gaan ze op onderzoek uit want wat heeft de mysterieuze Thot allemaal te verbergen. En waarom zit er iemand achter Remi aan. Dit zijn allemaal vragen die later in het boek beantwoord gaan worden. Want dan beginnen de puzzelstukjes langzaam aan in elkaar te vallen. Tijdens hun ontdekkinstocht ontmoeten Remi en Emma verschillende mensen die hun allemaal willen helpen, en die steeds weer een klein stukje van het verhaal ontrafelen.

Wat ik fijn vind aan het boek is dat de hoofdstukken niet te lang zijn, en dat de niet hedendaagse wereld die geschapen is door Lara Reims geen ver van je bed show is. Want heel veel onderwerpen die in het boek aan bod komen zoals Genetische manipulatie, zouden in de hedendaagse wereld net zo goed waarheid kunnen worden. Daarnaast is het ook geen standaard boek geworden met jongen die anders is als andere en naar een speciale school gaat. Het boek heeft veel diepgang en een boeiende verhaal lijn. Ik kan zelfs wel stellen dat dit tot nu toe een van mijn favoriete boeken is die ik dit jaar gelezen heb. Daarom krijgt het boek van mij natuurlijk een dikke 10. En kan ik niet wachten tot het volgende deel in Oktober uit komt. Pff waarom duurt wachten altijd zolang he!

Dus als jij net als mij houdt van Dystopische young adult verhalen dan raad ik je Upgrade van Lara Reims zeker aan. Als je van fantasie verhalen houdt dan raadt ik je Ithana aan van Dianne Arentsen.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *