Ithana van Dianne Arentsen

Hey lieve lezers van Mel’s Day, vandaag is het tijd om een leeservaring met jullie te delen. We gaan het hebben over Ithana. Dit boek is geschreven door Dianne Arentsen en het eerste deel in haar geweldige Patroon serie. Ik ben van plan om deze hele serie te gaan herlezen. Tussen de verschijningsdatums van de verschillende boeken zat namelijk best wel wat tijd. En ik denk altijd dat een serie het best tot zijn recht komt als je het in een keer in zijn geheel leest. Maar goed voor ik ga beginnen met het herlezen van deze serie. Deel ik wel alvast mijn mening over het eerste deel Ithana met jullie. Deze recensie schreef ik al wat jaartjes geleden. Maar ik heb hem helemaal herschreven omdat ik nu veel meer heb geleerd op het gebied van schrijven. Zo schreef ik voorheen bijvoorbeeld zonder punten en comma’s.

Koop het boek Ithana van Dianne Arentsen in je favoriete boekhandel.

Recensie Ithana

Titel: Ithana Auteur: Dianne Arentsen Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasie Cijfer: 8

Hier gaat Ithana over.

Wat als je nergens veilig bent? Als elke beweging die je maakt in de gaten wordt gehouden? Als er een vijand is die meer over je weet dan jijzelf? Wat als je nergens veilig bent? Als elke beweging die je maakt in de gaten wordt gehouden? Als er een vijand is die meer over je weet dan jijzelf? Herinneringen van vroeger heeft Ithana niet. Ze woont in een kamp, afgescheiden van de rest van de wereld door een muur van vuur. Daar wordt ze getraind, heeft ze een dak boven haar hoofd en genoeg voedsel.

Toch gaat ze zich steeds meer een gevangene voelen. Op een glansrijk moment glipt ze er tussenuit. Onmiddellijk verschijnt er een teken op haar hand van een blauwe ijskraag, waarna ze wordt gesnapt door een kampgenoot. Hij belooft niets tegen de meester te zeggen als ze hem helpt bij zijn missie. Ze stemt toe en merkt dat iets naar haar op zoek is. Iets duisters. Een wezen dat een gevaar vormt voor heel Sondar. Chaos breekt uit en de jacht op haar wordt ingezet.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin bij de cover van het boek en deze is echt prachtig! Alle covers van de boeken van Dianne Arentsen hebben een geweldige getekende cover. Op de cover zien we ithana afgebeeld op een prachtige groen / zwarte achtergrond. De titel van het boek past prima bij het verhaal en valt lekker op door de kleur. Met het jasje van dit boek is dus niks mis.

Het boek begint met Ithana die in een kamp leeft onder haar meester. Het kamp is omringd door vuur. Ze voelt zich daar soms wel gevangen en snakt dan ook naar de buitenwereld. Op een dag ontsnapt ze uit het kamp en kan ze even proeven van de buitenwereld. Daarna krijgt van haar meester een opdracht. Deze opdracht moet ze samen met Skay gaan uitvoeren.

Al snel leren we dat Ithana op een lijst staat met de meest gezochten mensen. Maar waarom staat Ithana op deze lijst? Beetje bij beetje tijdens hun tocht om de missie te kunnen voltooien, leren we meer en meer over de achtergrond van Skay en Ithana. Ook zien we de relatie tussen deze twee personages steeds weer veranderen. Dat zorgt er voor dat de personages interessant blijven en je enorm met ze kan meeleven.

In het begin van het boek de eerste paar hoofdstukken zeg maar, had ik wat moeite om in het verhaal te komen. Dit is wel vaker zo bij fantasie boeken omdat je dan heel veel leert over de wereld en de personages. Vanaf dat de missie is gestart wordt je helemaal het verhaal mee ingesleept. En vanaf dan kun je het boek dus ook niet meer weg leggen.

Als met al heeft dit boek dus alles in zich dat een goed fantasie boek nodig heeft. Het heeft een prachtige wereld, goede sterke personages met Ithana als hoofd personage, genoeg actie en avontuur en verschillende mytische wezens. Doot al deze ingrediënten is het dan ook een prachtig verhaal geworden. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar het vervolg.

Ik zeg dus lezen dit boek. En als je daarna nog een mooi fantasie boek wil lezen is Schakelmagie misschien een tof boek voor je.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. mei 5, 2024

    […] Lees je liever een wat langer fantasie boek check dan eens Zij die hoort of Ithana. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *