Annemijn van Emma Anna

Hey lieve lezers van Mel’s Day, ik lees eigenlijk nooit als proeflezer. Maar daar heb ik twee uitzonderingen op gemaakt. Een keer voor Podiumbeest dat over pesten gaat en een keer voor Annemijn waarin autisme een rol speelt. Ik heb zelf autisme en vond het dus leuk om proef te lezen als sensetive reader voor Emma Anna. Annemijn is een prachtig verhaal geworden. Dus ik zou hem zeker een keer lezen als ik jou was.

Bestel Annemijn van Emma Anna bij je lokale boekhandel.

Recensie Annemijn.

Titel: Annemijn Auteur: Emma Anna Uitgeverij: Selfpubber Genre: Feelgood Cijfer: 9

Hier gaat Annemijn over.

“We zijn binnen een jaar getrouwd, omdat we gewoon niet zonder elkaar konden. Hij heeft een tracker op mijn telefoon gezet, zodat hij altijd weet of ik veilig ben. Hij schuift de sneeuw voor de voeten van mij en onze dochters weg, zodat we een zorgeloos leven kunnen leiden. Levi voert het hoogste woord, omdat ik nooit weet hoe. En soms weet ik niet of ik gek ben, of dat hij me tot op het bot manipuleert.”

Dit vind ik van het boek.

Zo tijd om het over Annemijn te gaan hebben. Ik begin zoals gewoonlijk met de cover van het boek. De cover van dit boek vind ik namelijk echt prachtig. Het is heel subtiel maar toch heel sprekend voor het verhaal. Daarnaast vind ik de kleuren van de cover ook echt heel erg mooi. De titel is gewoon prima en de flaptekst maakt me gelijk nieuwsgierig naar het verhaal terwijl het heel kort en bondig is.

Oké tijd om het over het verhaal zelf te gaan hebben. Ik begin met hoofdpersonage Annemijn. Annemijn heeft autisme en dat wordt in dit verhaal ook goed duidelijk. Iedereen met autisme is weer anders en dat bleek wel toen ik en een aantal andere proeflezers met autisme onze bevindingen terug stuurde want we dachten allemaal weer een beetje anders. Maar daardoor vind ik het dubbel zo knap hoe Emma Anna dit autistische personage zeer realistisch heeft weten neer te zetten. Levi het andere personage vond ik in het begin een beetje vervelend ik dacht echt gast doe ff normaal. Maar naarmate het verhaal verder gaat ben ik toch een beetje van hem gaan houden.

Emma Anna is super goed als het gaat om lezers op het verkeerde been te zetten. Het ene moment kun je super boos zijn op een personage om het andere moment weer medelijden te hebben. Als je denkt ooh deze kant gaat het op gooit Emma Anna het weer over een hele andere boeg. Deze vertellende schrijfstijl met plottwisten is typerend voor Emma. Wat ook niet kan missen in een boek geschreven door Emma Anna zijn heerlijke stomende erotische scenes. Deze ontbreken dus ook in Annemijn niet. Dus hou je niet van erotische scenes in een boek dan is Annemijn niet het boek voor jou.

Maar hou je net als mij van een beetje Erotiek, een beetje spanning een beetje romantiek en diepgang dan moet je Annemijn zeker wel lezen want dan zal Emma Anna je met dit verhaal niet teleurstellen.

Als je genoten hebt van het boek Annemijn dan vind je Doodse Stilte van Saskia Idema vast ook heel tof.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *