Ontdek Pannenkoekenhuis Hans & Grietje: Een Magische Plek in Nederland

Hallo lieve lezers van Mel’s Day, een van de meest magische plekken in Nederland om te eten is toch wel Pannenkoekenhuis Hans & Grietje. Als je kinderen hebt is dit al helemaal de place to be. Nu zijn wij als stel zonder jonge kinderen (Jup mijn zoon is al volwassen) niet direct de juiste doelgroep voor dit pannenkoekenhuis. Maar toch hebben we hier echt een heerlijke middag gehad. Tijd om jullie mee te nemen naar de magie van Pannenkoekenhuis Hans & Grietje.

Hoe kwamen wij bij Pannenkoekenhuis Hans & Grietje terecht?

Martijn en ik waren een midweekje naar landal in Hardewijk. De avond voordat we bij Hans & Grietje zijn gaan lunchen wilde we lekker uit eten gaan. Helaas viel dat etentje compleet in het water. Want nadat we 45 minuten op een terassje hadden gezeten, hadden we nog steeds geen drankje en was onze bestelling nog niet opgenomen. Dus toen hebben we uiteindelijk wat te eten gemaakt in ons huisje. We besloten om de volgende dag een bezoekje te brengen aan de Bataviawerf en daar in de buurt lekker iets te gaan lunchen.

Onderweg naar bataviastad kwamen we de borden van pannenkoekenhuis Hans & Grietje tegen. We hadden er ook al veer over gelezen online. Maar omdat het vooral bekend stond als een leuke plek voor kinderen twijfelde we een beetje of we wel moesten gaan. Maar op de terug weg naar het Landalpark hadden we stiekem toch wel erg veel zin in een lekkere pannenkoek. Dus besloten we om er toch een kijkje te gaan nemen.

De Aankomst.

Gelijk vanaf het allereerste moment dat je bij pannenkoekenhuis Hans & Grietje aankomt word je betoverd. Het pannenkoekenuis ligt in een prachtige omgeving bij het Harderbos. Het is dus omgeven door bomen. Zodra je dan de parkeerplaats bij Hans & Grietje oprijdt zie je de prachtige gebouwen op het terrein. Je waant je gelijk in een sprookjesboek.

Zo kom je langs een huisje met allemaal snoepjes erop, het huisje van Hans & Grietje. Een beetje een kasteelachtig gebouw met een glijbaan erin waar de kinderen vanaf kunnen glijden. En dan heb je natuurlijk nog het prachtige hoofdgebouw en het super grote terras. Alles ziet er echt enorm sfeervol uit.

Gelukkig was er al snel een plekje op het terras. Vanaf daar keken we onze ogen uit. Alle spelende en lachende kinderen die vol verbazing naar een zingende toverboom aan het kijken waren. Of die lekker aan het fietsenwaren over het verkeersplein. Er hing een hele fijne ontspannen sfeer en er liep ook een prachtige poes rond.

De bediening en het eten van pannenkoekenhuis Hans & Grietje.

De bediening bij hans en groetje was echt geweldig. Er liep voldoende personeelrond en alles werd super goed in de gaten gehouden. Ik denk dat we binnen 5 minuen al de menu kaart in onze handen hadden. De drankjes werden toen gelijk opgenomen en waren er binnen 5 minuten. Wat ik trouwens super slim vondt was het gaatje dat ze in de top van de flesjes maakte, hier deden ze dan een rietje door. Op die manier had je geen last van wespen die op je drankje af kwamen.

De kaart bestond uit allemaal gerechten met super leuke namen. Er was meer dan voldoende keuze en ook als je geen pannenkoeken wil eten is er wel iets wat je lekker vindt. Wij besloten om vooraf de Heksen Nacho’s te bestellen. We verwachte een klein schaaltje nacho’s zoals normaal. Een prima voorafje dus. Maar toen de schaal arriveerde bleek die een reyze formaat te hebben. De schaal lag vol met heerlijke chippie’s en allerlei toppings. Deze nacho’s was zelfs voor ons met zijn tweetjes nog veel te veel. Zeker als je ook nog een lekkere pannenkoek wil eten. Maar ze waren wel heel erg lekker.

Martijn bestelde een stroperige heksen karamel, dat is een pannenkoek met stroopwafel, slagroom en karamel. Deze was super groot zag er heerlijk uit en smaakte volgens Martijn ook enorm lekker. Ik zelf nam de Vis uit de tovervijver pannenkoek, dit is een pannenkoek met gerookte zalm, roomkaas en afgetopt met o.a rode ui en augurk. Het fijne aan dit pannenkoekenhuis was dat een glutenvrije pannenkoek geen probeleem is, ze vroegen wel of ik zelf even wilde kijken of de toppins ook glutenvrij waren. De glutenvrije pannenkoeken worden geserveerd op witte borden zodat er nooit verwarring kan ontstaan welke pannenkoeken glutenvrij zijn.

Op de foto’s komen de pannenkoeken niet helemaal tot hun recht maar ze waren echt enorm groot en smaakte fantastisch! De bedieding kwam ook regelmatig even vragen of alles naar wens was en of we nog iets wilde drinken. Helemaal top.

Hans & Grietje heeft een open keuken dus als je binnen zit of even naar binnen loopt om naar de toilet te gaan dan komen de heerlijke geuren uit de keuken je al te gemoed. Binnen is trouwens ook nog een glijbaan en dat soort dingen.

Eindconclusie en praktische informatie

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje krijgt van ons een dikke 10! Het is hier prima vertoeven ook als je geen kinderen mee hebt. Maar als je kinderen mee hebt dan gaan die helemaal uit hun dak want er is zoveel te bekijken en op allerlei plekken kunnen ze spelen.

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje is alle dagen geopend van 11.00 tot 21.00 behalve op zondag dan openen ze al om 10.00. De keukensluit om 20.00. Momenteel door de corona regels kun je een tafeltje reserveren voor 2 uur. Daarna kun je evt nog een prachtige broodkruimeltjes route wandelen van 45/60 minuten met leuke opdrachtjes.

De menukaart vind je hier. Maar daarnaast kun je ook informatie opvragen voor bedrijfsfeesten en de bakkerij.

Hier vind je Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Sternweg 2a
3898 LJ Zeewolde
T. 0320 268 294

Mocht jij nou een keer een bezoekje brengen aan dit leuke pannenkoekenhuis laat het me dan weten! Ik ben super benieuwd naar jou ervaring ermee.

Heel veel liefs, Melanie

Opzoek naar nog een leuk uitje neem dan eens een kijkje bij mijn blog over de Alpacafarm.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. kijkje in huis en tuin schreef:

  Ik heb ook een keer bij Pannenkoekenhuis Hans & Grietje gegeten, ze hebben heerlijke pannenkoeken en een goede service

 2. Sandra schreef:

  Wat een leuke plek! Spijtig dat het voor mij nogal ver is, anders ging ik er eens met mijn kleinzoontje naartoe

 3. Eat Live Travel schreef:

  Het ziet er echt onwijs leuk uit! Het is ook echt sprookjesachtig. Het eten ziet er ook heeeerlijk uit zeg. Dol op pannenkoeken.

 4. Tess schreef:

  Het is dat het te ver weg is voor mij, anders had ik hier zeker naar toe gegaan Het klinkt echt geweldig

 5. Wanda schreef:

  Ik geef de tip direct door aan een vriendin want zij is stapelgek op pannenkoeken dus dit zou echt iets voor haar zijn!

 6. Ingrid schreef:

  Hier zijn wij ook geweest. Geweldig leuk

 7. Renata Feyen schreef:

  Hoewel je zonder jonge kinderen misschien niet direct de doelgroep bent, hebben jullie toch een heerlijke middag beleefd.

 8. Wat leuk! Ik heb er weleens over gelezen, maar het is een goede reminder. Ook voor een familieuitje. Bedankt voor de reminder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *