Geknipt voor elkaar door Mienke Fijen

Hey lieve allemaal, langzaam aan lees ik weer steeds meer. Sinds ik de druk heb los gelaten van het moeten lezen krijg ik langzaam aan het plezier in lezen weer terug. Momenteel lees ik dan ook echt alleen waar ik op dit moment zin in heb. Maar ik ben mijn boekenkast aan het opruimen. Daarover vertel ik jullie later meer. Zodra mijn boekenkast is opgeruimd wil ik ook 1x in de week een boek lezen dat is blijven liggen in de periode dat ik echt niet aan lezen moest denken. Een van de eerste boeken die ik las toen ik voelde dat ik lezen weer fijn vond is Geknipt voor elkaar dat geschreven is door Mienke Fijen. Ik denk dat je wel kan stellen dat Mienke ondertussen toch wel tot mijn favoriete auteurs hoort. Maar goed wat ik van Geknipt voor elkaar vindt vertel ik je in mijn recensie hieronder.

Koop geknipt voor elkaar bij jouw lokale boekhandel.

Recensie Geknipt voor elkaar.

Titel: Geknipt voor elkaar Auteur: Mienke Fijen Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 9

Hier gaat Geknipt voor elkaar over.

Kappers Lara en Boyd zeggen hun autoritaire werkgever Jules vaarwel en beginnen een eigen kapsalon. Wanneer Jules lucht krijgt van hun plannen, stelt hij alles in het werk om roet in het eten te gooien. Op een dag ontmoet Lara Thijs, de introverte fietsenmaker van verderop in de straat, en langzaam ontstaat er iets moois tussen de twee. Waar Lara in het verleden teleurgesteld is in de liefde, heeft Thijs zo zijn eigen uitdagingen in het leven. Durven ze zich open te stellen voor elkaar?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek. Steeds meer krijg ik een liefde voor geïllustreerde covers en deze vind ik echt super schattig. De kleuren vind ik ook echt super mooi. De titel past echt perfect bij het verhaal in het boek. Dus met het jasje van dit boek zit het helemaal goed.

Dan is het tijd om naar de binnenkant van het boek te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen ik vind dit verhaal echt heerlijk. Er zit humor in maar ook diepgang. Het is voor mij iets minder emotioneel dan de 2 voorgaande boeken van Mienke maar daarom zeker niet minder. In dit boek zit meer humor en dat vind ik stiekem ook wel weer heel leuk.

De personages in dit boek vind ik super leuk neergezet. Boyd is echt heerlijk zich zelf. Boyd zou in het dagelijks leven echt een vriend van mij kunnen zijn. Dat is een type waar ik enorm goed mee overweg kan. In Lara zie ik wel een beetje van mezelf terug dus met haar meeleven in dit verhaal is niet zo heel moeilijk. Een van de wat kleinere personages maar in mijn ogen een van de mooiste in dit boek, is de broer van Lara. Je ziet hoe hij zoch zelf ontwikkeld.

De chemie tussen Thijs en Lara is niet te missen. En oooh die Jules wat een figuur is dat. Het straatje waar de kapsalon en fietsenwinkel zitten klinkt zo gezellig. Ik denk dat ik me prima zou vermaken in de kapsalon en het is dat ik net een nieuwe fiets heb gekocht maar anders zou ik die zeker bij Thijs kopen.

En nee dit boek is echt niet allemaal rozengeur en mannenschijn er komen zeker ook heftige onderwerpen aan bod maar daar wil ik gewoon niet zoveel over verklappen. Want ik vind dat ik daarmee een groot deel van het verhaal verklap. En zeg nou zelf het is toch veel leuker om het boek zelf te gaan lezen en die dingen zelf te gaan ontdekken.

Mocht je geknipt voor elkaar nou ook gelezen hebben dan ben ik reuze benieuwd naar jou favoriete personage.

Liefs Melanie

Lees je graag Feelgood boeken lees dan ook eens mijn recensie van God Jul.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Mienke Fijen schreef:

    Dankjewel voor deze prachtige recensie.

    Liefs, Mienke

  2. Jasmijn schreef:

    Wat heerlijk om te lezen dat je je echt met het boek verbonden voelen. En fijn dat je nu weer uit je lees sleur bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *