Doodse Stilte van Saskia Idema

Hallo lieve allemaal, hoewel ik overwegend feelgood boeken lees kan ik ook enorm genieten van een ander type boek. Zoals bijvoorbeeld deze iets donkerdere roman van Saskia Idema. Deze roman wist mij echt te verrassen. Waarom dat vertel ik je in de recensie hieronder.

Recensie Doodse Stilte

Titel : Doodse Stilte Auteur : Saskia Idema Genre: Roman cijfer : 9.5

Hier gaat Doodse Stilte over.

‘Goedemiddag, mevrouw,’ zegt de politieagent vriendelijk.
Het voelt alsof er een stuk beton tegen mijn borstkas wordt gedrukt. Mijn onderkaak spant zich aan. Mijn ogen schieten wagenwijd open. Ik durf bijna niet te knipperen.
De politieagent wisselt een blik met zijn partner en kijkt me dan berouwvol aan.
Ik slik.
‘Mevrouw… ik ben bang dat ik verschrikkelijk nieuws voor u heb… Mogen wij even binnenkomen?’

De man van Esmee komt op gruwelijke wijze om het leven door een auto-ongeluk, waardoor ze achterblijft met twee jonge kinderen.
In dit verhaal word je meegesleept in haar heftige en turbulente leven, waar nog veel meer aan de hand blijkt te zijn…

Dit vind ik van het boek.

Wauw dit boek is rauw, puur en zo emotioneel, dat het me vanaf de aller eerste pagina in zijn greep heeft gehouden en niet meer heeft los gelaten. In het boek leven we met Esmee die haar man verliest door een auto ongeluk. We volgen Esmee in de dagen voor de begrafenis en maken alle emoties die daarbij horen van dichtbij mee. Liefde, Verdriet, Vriendschap, Onbegrip enz.

Het mooie aan dit boek vind ik de Flashbacks die ons meenemen naar de tijd dat Leon nog leefde. Door die Flashbacks krijgen we inzage in het leven dat Esmee en Leon hadden voor het ongeval. Waardoor je ook goed kunt meeleven met het personage van Leon. Door de schrijfstijl van Idema word je echt meegesleurd in dat verdovende gevoel dat je hebt nadat je hebt gehoord dat iemand is overleden. Ik denk dat iedereen heel veel herkenning kan vinden in het verhaal dat Idema heeft geschreven.

Gaandeweg het verhaal komen we er ook achter dat, er meer aan de dood van Leon is vooraf gegaan dan we in eerste instantie dachten. Het boek is een achtbaan van emoties die je raken tot in het diepste van je hart. Als je dit boek gaat lezen zorg dan ook voor een volle doos zakdoekjes binnen hand bereik. Want die ga je zeker nodig hebben. Doodse Stilte is het debuut van Saskia Idema en ik heb zelden zo’n sterk debuut meegemaakt. Toen ik eenmaal begonnen was in het boek kon ik hem gewoon niet meer weg leggen hoe heftig ik de emoties soms ook vond.

Leuk om misschien te weten is dat ik Doodse Stilte van Saskia Idema nog niet kende. En toen ik een foto plaatste op mijn facebook, dat ik dit Doodse Stile mocht gaan lezen er gelijk allerlei super positieve reacties binnen kwamen van mijn familie en vrienden die het boek al wel hadden gelezen. Ze zeiden allemaal dat het zo’n ontzettend goed boek was. Dit lijkt me een dik compliment aan Saskia want dat betekend dat niet alleen ik er zo over denk. Persoonlijk vind ik dan ook dat iedereen die van een prachtig emotioneel verhaal houdt dit boek moet gaan lezen.

Heel veel liefs , Melanie

Ben je opzoek naar een iets luchterige feelgood lees dan eens mijn recensie van God Jul van auteur Esther Stui.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *