Recensie God Jul: Een Feelgood boek van Esther Stui

Hey, lieve allemaal, hoewel de winter ons land inmiddels al weer heeft verlaten en plaats heeft gemaakt voor de lente. Dat we hier en daar af en toe een lekker zonnetje zien en heerlijke temperatuur voelen. Vond ik het toch tijd worden om gewoon een recensie van een heerlijk lekker winters boek te plaatsen. En dan heb ik het over God Jul oftewel vrolijk kerstfeest in het Zweeds. En het leuke is binnenkort komt deel 2 van deze superfijne serie uit. Dus als je dit nu een leuk boek vindt, kun je gelijk lekker verder lezen.

Koop het boek van Esther Stui in je favoriete boekhandel.

Recensie God Jul van Eshter Stui

Titel: God Jul Auteur: Esther Stui Uitgeverij: Selfpubber Genre: Feelgood Cijfer: 9

Hier gaat God Jul over.

Een interview met de Zweedse CEO Thorvald Andersson is de opdracht waarmee journaliste Madeleine zichzelf eindelijk kan bewijzen. Ware het niet dat ze dat interview al vier maanden voor elkaar probeert te krijgen, omdat de Zweed het telkens laat afweten. Een paar dagen voor kerst heeft ze voor de derde keer een afspraak met de arrogante en altijd strak kijkende CEO, dit keer in het hoofdkantoor van Andersson AB in Stockholm. De tijd begint te dringen, want haar eindredacteur heeft het interview per se nodig voor de januari-editie van het mannenmagazine Men’s World.

In Stockholm krijgt Madeleine, op de ochtend van de afspraak, een telefoontje van zijn secretaresse om door te geven dat meneer niet in Stockholm, maar in Gotenburg is. Het enige waardoor ze niet ontploft, is de gedachte dat ze bijna op wintersportvakantie gaat met haar drie beste vriendinnen. Ze reist hem achterna en alsnog probeert Thorvald haar te ontlopen, alleen heeft hij geen rekening gehouden met haar vastberadenheid…

Dit vind ik van het boek

Oké tijd om mijn mening over dit boek met jullie te gaan delen. Tja, ik noem het een mening omdat iedereen een boek anders ervaart, en ik verder door mijn dyslectie niet op taalfouten etc. let! Maar wel kan ik jullie meenemen in mijn beleving van het verhaal, en of het goed in elkaar zit.

Laten we beginnen met de cover van God Jul. Daar krijg je toch gelijk een heerlijk lekker winters gevoel van. Het bracht mij in elk geval gelijk in de kerstsfeer zoals je zag. De cover past daarnaast natuurlijk erg goed bij het verhaal. De titel vind ik ook heel leuk verzonnen!

Als we dan naar het verhaal gaan dan wil ik beginnen met een complimentje voor Esther Stui. Want ze heeft voor mij de sfeer in Zweden perfect weten te omschrijven. En stiekem wil ik nu niks liever dan naar Zweden toe. Het is mooi hoe ze het warme gevoel en de prachtige natuur heeft verwerkt in het verhaal. Daarnaast heeft ze met Thorvald en Madeleine twee ijzersterke hoofdpersonages weten neer te zetten. Natuurlijk is het een feelgood. Dus weten we allemaal hoe het verhaal afloopt, maar de weg ernaar toe is vol verrassingen.

Daarnaast vind ik het supermooi om te zien hoe Esther toch wat beladen onderwerpen in het verhaal heeft weten te verwerken. Zo komen er meerdere thema’s aan bod zoals vriendschap, familie en vertrouwen. En nog iets, maar daar ga ik niet te veel over vertellen. Want dan verklap ik teveel van het verhaal. Wel kan ik vertellen dat dit boek dus veel meer is dan gewoon een simpel feelgood boekje. Het is een prachtig samenspel van mooie personages, een prachtige omgeving en boeiende thema’s die het verhaal interessant houden van begin tot eind.

Elke keer ben ik weer verbaasd over hoe snel Esther zichzelf blijft ontwikkelen. Elk boek, elk verhaal heeft weer diepere lagen en beter ontwikkelde personages. Elk boek leest nog vlotter weg dan het vorige boek. Ik kan oprecht zeggen dat Esther Stui met haar boeken mijn hart heeft veroverd en dat ze toch wel een van mijn favoriete Nederlandstalige auteurs is geworden. Dus als jij net als mij gek bent op een romantisch verhaal in een prachtige omgeving dan raad ik je God Jul van harte aan!

Liefs, Melanie

Op zoek naar meer feelgood boeken lees dan ook eens Vlieg met me mee van Annette van Zuijlekom de Zeeuw.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie, dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. juni 13, 2024

    […] te gaan hebben. De cover vind ik prachtig en past supergoed bij het eerste deel in de Zweden serie God Jul. In het binnenwerk zie je ook regelmatig een schets van een belangrijke plek in het boek en deze is […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *