Persoonlijk: Een week uit mijn leven.

Hey lieve allemaal, op Mels Day ga ik jullie natuurlijk vertellen over mijn dagen. In het begin zal ik dit doen door middel van week blogs. Maar het kan maar zo zijn dat ik besluit om dit per dag te gaan doen. Maar momenteel maak ik nu ook weer niet zoveel mee dat het niet in een weekblog past. De donderdagen zullen vanaf nu voor de week blogs zijn. Een week uit mijn leven genoemd.

Een week uit mijn leven.

Donderdag 4 april

Vandaag was een beetje een saaie dag. De afgelopen week slaap ik al een paar dagen niet zo goed. Er was een belangrijke brief onderweg en die kwam maar niet aan. En daar lag ik dus helaas wakker van. Daarnaast werd er vandaag een dierbaar famillie lid geopereerd en dat is altijd een beetje spannend. Ik begon de ochtend dan ook met een lekker gekookt eitje van vriend lief, en een kopje chocolade melk. Dat kopje chocomel is echt mijn verslaving zoals voor sommige koffie is.

Daarna kwam E mijn begeleider vanuit de wmo die mij helpt om weer wat meer structuur in mijn huis en leven te krijgen. We hebben een week schema gemaakt. Daarnaast hebben we een begin gemaakt aan het structureren van mijn boekenkamer. Afscheid nemen van boeken is behoorlijk lastig maar ja nu liggen ze op de kast in de kast voor de kast op de tafel etc. Dus helaas is het tijd om afscheid te nemen van een paar van mijn pareltjes. Ik kan er helaas geen kasten bij blijven zetten. Daarna ging ik even op mijn nieuwe fiets boodschappen doen. Vorige week kreeg ik een nieuwe fiets van mijn partner en daar ben ik erg blij mee! De regen en omweersbui die ik na het boodschappen doen op mijn koppie kreeg vond ik dan weer iets minder fijn.

De rest van de dag heb ik eigenlijk niet zoveel gedaan want al mijn energie was helaas al weer op.

Vrijdag 5 april

Vanochtend was ik al vroeg mijn bed uit! Vrijdag is sinds 2 weken therapie dag. En vanochtend was de therapie afspraak al om 9.00. Het is ongeveer 20 minuten rijden dus de wekker ging om 8 uur. En na een nacht met weinig slaap was dat erg vroeg. Therapie dagen zijn zwaar er komen een hoop emoties vrij. Die emoties heb ik jaren onderdrukt om maar op mijn benen te kunnen blijven staan.

Waar we vorige week bezig waren met confrontatie therapie voor mijn angsten, werd er deze week een beginnetje gemaakt aan cognitieve therapie. Daarnaast blijven we natuurlijk bezig met de confrontaties van mijn angsten.

Hoewel therapie er flink inhakt merk ik wel dat het veel met me doet. Zoals ik al zei komen er een hoop emoties los. Maar ik ontdek ook dat mijn grootste angst niet de angst was die ik dacht, dat ik verdrietig ben om dingen waarvan ik dacht dat ik daar geen last van had. En dat ik wel heel erg doem denk en me eigen naar beneden haal.

Wat voor sommige mensen misschien wel herkenbaar is. Het gevoel dat je niet goed genoeg bent het jezelf naar beneden halen. Neem nou mijn blog ik ben er trots op en vind hem kei mooi! Maar dan heb je ook dat stemmetje dat zegt van maar die en die vind het vast verschrikkelijk. Ik moet echt leren op mezelf te vertrouwen en naar mezelf te luisteren.

Dus vandaag neem ik dan verder ook rust, ik zal wat was weg werken, verder gaan aan mijn boekenkamer en wat koken maar voor de rest wordt het een dagje van even helemaal niks. Gewoon alle emoties en gevoelens even laten komen.

Zaterdag 6 april

We begonnen deze prachtige zaterdag met de kwali van de f1 gewoon lekker in bed. Heel spannend was het niet maar het blijft leuk om te kijken. Daarna hebben we even snel ontbeten met een eierkoek en toen was het tijd om een rondje langs de boer te doen. We hebben hier in de buurt niet zo heel veel boeren maar we kopen wel graag lokaal bij de boer ons eten. We begonnen bij boer 1 waar ze vooral vlees en yoghurt verkopen. Ik haalde speklappen voor de babi pangang die ik binnenkort met jullie zal delen. Verder haalde ik aardbeien yoghurt, worstjes, varkenshaas en een knoflook en stukje gember.

Tijd om naar boer 2 te gaan een van mijn favorieten boeren. Het is namelijk weer asperge tijd dus een bezoekje aan de asperge boer mag zeker niet ontbreken. Ik haalde 1,5 kilo gebroken geschilde asperges, 2 kersen, 2 appel en 2 aarbeien flappen, een doosje aarbeien, hollandaise saus en aspergesoep mix. Meestal maak ik de saus zelf en de soep ook helemaal. Maar aangezien ik nog veel last van mijn handen heb doen we deze week iets makkelijker.

Op naar boer 3 dat is de aardappelen boer. Die heeft altijd aardappelen en seizoensgroente uit eigen kas. Hier haalden we de eitjes want die zijn hier het goedkoopst! Een lekkere krop sla een komkommer wat appels en pruimen en dat was het. We hebben ook nog het een en ander in huis dus we kunnen weer even vooruit.

Waarom we zoveel mogelijk vers bij de boer kopen.

De reden dat we zoveel mogelijk bij de boer kopen is dat het allemaal onbewerkt voedsel is grotendeels en het vlees dat we hebben gekocht is van dieren die geen antibiotica hebben gehad. Wij houden van ons stukje vlees zo nu en dan maar willen wel dat het gezond en goed vlees is en ook de diertjes het goed hebben. Door onze spullen direct bij de boer te halen zien we ook waar het vandaan komt. En daarnaast probeer ik wat kilootjes kwijt te raken. Dit is enorm lastig want veel stress, veel te weinig eten en wat ik kan eten is vaak toch wat ongezonder. Door veel lokaal te kopen hoop ik toch weer wat meer gezond eten binenn te krijgen.

Na onze bezoekjes aan de boer heb ik het gras gemaaid en heeft mijn partner de tegels in de tuin schoon gespoten. Dat ziet er al weer een stuk frisser uit. Ook krijgt mijn magnolia eindelijk bloemen! En dat ziet er natuurlijk super mooi uit. Er moet nog veel gebeuren in de tuin we moeten nog een rekje maken voor de frambozen struiken zodat die niet zo door buigen. Verder hebben we 2 zwarte bes, een kiwibes en een kiwi struik gepland en daar moet nog goede voeding om heen. Ons gras is meer onkruid en we twijfelen een beetje of we er groentes gaan kweken, bloemen gaan zaaien, struiken gaan planten of nieuw gras gaan leggen. Ik neig naar groente kweken of bloemetjes zaaien het een scheelt een hoop in de portomonee en het andere is goed voor de bijtjes die we nodig hebben! Wat zouden jullie doen?

In de avond was het tijd voor een gezellige bbq bij mijn moeder thuis. We hebben eerst nog even snel mijn camera opgehaald bij de fotograaf. Deze maakte geen goede foto’s meer maar naar een grondige schoonmaak beurt is die weer helemaal in orde yes! De bbq was erg gezellig.

Een week uit mijn leven Zondag 7 april

Het is alweer de laatste dag van het weekeinde. Voor vandaag hadden we geen wilde plannen. Maar uiteindelijk hebben we behoorlijk wat dingen gedaan. Zo begonnen we met de f1 race en een lekker ontbijtje! Daarna was het tijd om weer naar onze favoriete alpacafarm te gaan. De alpaca’s zijn volgende week op hun wolligst voor ze geschoren worden. Dus ze zijn heerlijk fluffy en lekker zacht. Kon ik daar gelijk even uitproberen of mijn camera weer naar behoren werkte. Gelukkig werkte mijn camera weer prima. Kan ik mooi deze week weer wat oefenen want door alle problemen aan mijn hand heb ik de laatste tijd niet veel foto’s meer gemaakt.

Na een beetje stoeien op de bank waarbij ik een flinke bult op mijn bibs op liep besloten we om ook nog een stukje te gaan fietsen. Ik heb vorige week namelijk een nieuwe fiets gekregen van mijn vriend en die moet natuurlijk wel gebruikt worden. Heel ver kom ik nog niet op de fiets we hebben in totaal 15 minuten gefietst en het voelde alsof ik de hoogste berg ter wereld had beklommen. Geen conditie en spieren die door mijn hms niet willen meewerken maken het niet makkelijk! Maar hé ik heb het wel gedaan of het nou 15 min of een half uur is het is beter dan niks.

Daarna heb ik lekker wat aan mijn blog gewerkt en weer een paar lesjes van de cursus potretfotografie gedaan. Want hoewel ik geen uren kan fotograveren vind ik het wel leuk om mezelf te blijven ontwikkelen zodat ik zo nu en dan mooie foto’s kan maken. Zoals in de collage hieronder de linker alpaca foto die vind ik echt geniaal.

En de rest van de zondag bestond uit rusten.

Maandag 8 april.

Eigenlijk had ik vandaag fysio maar Martijn had gisteren al keelpijn en werd vanochtend wakker met koorts. Mijn keel begint ook op te spelen en ik ben flink verkouden. Met mijn slikklachten een combi die ik niet zo goed kan hebben. Dus vandaag werd een rustig dagje met veel rusten, tv kijken, badderen, voor mijn ventje zorgen beetje koken en aan mijn blog werken. Maar vooral van alles niet teveel en niet te lang. Nou ja dat was tenminste het plan maar toen kreeg ik ook keelpijn en enorme last van mijn burning mounth syndroom. Om mezelf maar wat te doen te geven zodat ik er niet teveel aan denk heb ik van alles gedaan. Asperge soep en broodjes gemaakt, cola kip gemaakt en de was gedaan. Niet slim want nu heb ik nog meer last van mijn klachten plus van mijn rug.

En ik twijfel of ik deze week mijn haar weer rood zal verven zoals de foto die ik heb gebruikt voor de banner. Deze foto is vorig jaar gemaakt en ik mis mijn lange rode haar. (Jup ik weet het waarom een oudere foto gebruiken voor een banner, nou gewoon omdat ik momenteel behoorlijk onzeker ben over me eigen, en dit is een mooie foto)

Oh ja en ik las het boek Bij hoog en Laag van Jacodine van de Velde uit en schreef hier een recensie over.

Dinsdag 9 april.

Vandaag was niet helemaal mijn dag. De ochtend was redelijk oké ik maakte babi Pangang uit de slowcooker. Schreef wat kaartjes voor postcrossing, en werkte wat aan mijn blog. Maar daarna storte ik totaal in en kreeg koorts en voelde me belabberd. Dus lekker bij vriendlief op de bank gekropen. Mijn Brace brande heel erg en toen ik hem afdeed had ik een flinke allergische huid reactie het was helemaal rood en vol kleine blaasjes. Jup helaas toch echt allergisch voor siliconen. Niet handig want als ik voor de optie permante brace weer kies is dat wel het beste materiaal omdat een zilveren splint niet voldoende steunt. Maar goed het is nu een dag later dat ik dit stukje typ en de allergische reactie is nog niet helemaal weg.

In de avond wilde ik een halve paracetamol slikken en die bleef helaas weer hangen dus paniek! En daar heb ik nu nog last van al die gedachten als wat als ik gestikt was, wat als die paracetamol nog vast zit etc. Terwijl logisch weet ik dat het niet gebeurd want het is ruim 8 uur later, Paracetamol smelt ook nog eens langzaam etc maar ja zeg dat maar eens tegen de andere gedachten die overheersen. Een voordeel het is wel een goed voorbeeld voor de therapie waar ik mee bezig ben.

De laatste dag van Een week uit mijn leven woendag 10 april.

En we sluiten deze Een week uit mijn leven af op de woensdag! Vandaag doe ik even rustig aan. Ik kan mijn brace niet om dus moet ik heel voorzichtig doen met mijn hand. Dus ik ga lekker wat aan mijn blog werken, buiten wat zitten lezen want het zonnetje schijnt! Ik ben bezig in de kostschool serie van Jenny. En vandaag komt de nieuwe Jennifer L Armentrout binnen en daar kijk ik enorm naar uit. Dus gewoon een dagje genieten veel thee en water drinken en gewoon even pas op de plaats.

Ik hoop dat jullie deze Een week uit mijn leven leuk vonden. Morgen start ik met de nieuwe Een week uit mijn leven die jullie volgende week donderdag weer kunnen lezen.

Ik wens je een hele fijne week.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Wanda schreef:

    Leuk dat je ons op deze manier een inkijkje geeft in je dagelijkse beslommeringen. En, 15 minuten fietsen is een ontzettend mooi begin hoor!

  2. Malou schreef:

    Leuk om te lezen wat je afgelopen week allemaal gedaan hebt. Wat zien die alpaca’s er schattig uit zeg!

  3. Interessant om te zien wat je allemaal hebt gedaan. Ik vind zo’ n kijkje in iemand’s leven altijd heel leuk. En ik kan me goed voorstellen dat het lastig is om keuzes te maken voor je boekenkamer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *