Schakelmagie van Johanna Lime

Hey lieve allemaal, Schakelmagie van Johanna Lime las ik alweer een tijdje geleden. Maar ja zoals jullie weten ging het niet zo goed met mij en ik had dus ook geen energie om er een recensie van te schrijven. Maar nu is het eindelijk zover! Tijd om mijn recensie van Schakelmagie met jullie te delen.

Recensie Schakelmagie.

Titel: Schakelmagie Auteur: Johanna Lime Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 7,5

Hier gaat Schakelmagie over.

Daniël en Irene reizen af naar Calliope. Wanneer op de heilige plaats van de Boselfen het huwelijk van Malon en Elibu voltrokken wordt, verdwijnt Daniël spoorloos. Om erachter te komen waar haar man gebleven is, moet Irene het orakel raadplegen. De wereld van de Boselfen kent vele geheimen. Experimentele talismans zijn het grootste gevaar. Het orakel ziet iets verschrikkelijks in haar visioen. Als Elibu dat hoort, wordt ze woest. Irene ontdekt waar de wisselende stemmingen van de Woestijnelf vandaan komen. Ze moeten naar de plek die Elibu nooit meer wilde bezoeken. In hun zoektocht naar Daniël trotseren de vrienden vele gevaren. Zelfs als het hun zal lukken om de vijand te stoppen, is de verandering die ze moeten ondergaan revolutionair.

Dit vind ik van het boek.

Laten we beginnen bij de cover van het boek. Deze vind ik eigenlijk wel mooi het past perfect bij de andere boeken en bij een sci-fi verhaal. Ook de titel van het boek past perfect bij het verhaal. Schakelmagie is het derde deel in de Interplanetair serie. Ik Ruimtestad deel 1 en geestenpoort deel 2 natuurlijk ook gelezen. Deze vond ik erg goed en dat lees je ook in de recensies. Bij dit derde deel had ik wat moeite om in het verhaal te komen. Voor mij werd er iets teveel informatie gedumpt in de eerste hoofdstukken waardoor ik echt even wat moeite had om in het verhaal te komen.

Maar na de eerste paar hoofdstukken kwam ik er weer in en liet ik me weer meeslepen door alle mooie personages.Wat ik fijn vondt aan dit deel was dat het allemaal wat donkerder was het was dus lekker spannend. Daarnaast zat er een hoop magie in dit boek en ik ben natuurlijk gek op magie. Johanna Lime is wat dat betreft echt een ster in het combineren van Fantasie met sci-fi. Door de plekken waar dit verhaal zich in afspeelt waan je jezelf op een buitenaardse planeet. Maar door de magie en de mooie personages waan je jezelf in een heerlijke fantasie plek.

Al met al vind ik alle drie de boeken bij elkaar een geweldige serie. In boek 1 maak je echt kennis met alle personages en de planeten, in deel 2 beleven we een episch avontuur en in boek 3 vind je een mix van beide. Als we het hebben over fantasie en Sci-fi van eigen bodem dan mag je de boeken van Johanna Lime zeker niet overslaan.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Johanna Lime schreef:

    Heel erg bedankt voor de recensie, Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *