De C is voor Celia van Heleen Blesgraaf

Hey lieve allemaal, afgelopen week wist ik niet zo goed welk boek ik moest lezen. Ik had meer dan genoeg keus maar ik kon gewoon niet kiezen. Dus besloot ik om met me ogen dicht een boek te kiezen en dat werd De C is voor Celia. Dit boek had ik bij mede bookstagrammers en bloggers al regelmatig voorbij zien komen. Maar op een of andere manier sprak het me niet aan. Maar ik moet mijn mening veranderen want dit boek heeft mij echt weten te verrassen. Waarom dat vertel ik hieronder.

Hier gaat De C is voor Celia over.

De zestienjarige Celia helpt goed mee in het huishouden, dat kan ook niet anders met twaalf broers en zussen. Maar vanaf het moment dat hun gezin wordt gevolgd voor een realityserie, komen alle verhoudingen binnen hun gezin op scherp te staan. Het lijkt wel alsof er bepaalde rollen voor hen geschreven zijn… Maar het is toch juist de realiteit die de makers vast willen leggen? Of zit het misschien toch iets anders in elkaar?

Dit vind ik van het boek.

Yes tijd om het over De C is voor Celia te gaan hebben. Je hebt het al een beetje in de intro kunnen lezen dit boek zou ik niet zo snel

Oppakken in de boekhandel. Met de cover is niet zo heel veel mis ik denk dat hij prima bij de young adult doelgroep aansluit. Maar de titel en de flaptekst maakte me niet echt nieuwsgierig. Maar nadat ik heb boek heb gelezen moet ik wel zeggen dat de titel super goed bij het verhaal past.

Ik denk dat dit laat zien hoe belangrijk de buitenkant van een boek is. Het verhaal zelf dat is een totaal ander verhaal. Want met het verhaal heeft Heleen me compleet weten te verrassen.

Het verhaal geeft prima weer hoe groot de impact kan zijn bij mensen die in dit geval op tv komen van online comments. Mensen denken vaak niet na hoe groot de impact is van wat ze zeggen en doen. En ook denken mensen vaak niet na over hoeveel er geknipt en geplakt wordt. Ik kon voelen in het verhaal dat Heleen wist waar ze over schreef ze heeft zich goed ingelezen.

Het was dan ook niet zo moeilijk om mee te leven met Celia en haar gezin. Misschien komt dit deels ook omdat ik vroeger als basisschool meisje van 12 mee heb gedaan aan een tv show. Met wie o wie zijn hartedieven gingen wij opzoek naar een nieuwe vrouw voor onze vader. We hadden ons eigen opgegeven voor de grap en nooit verwacht dat we uiteindelijk op tv zouden komen. Na heel veel selectie rondes werden wij toch uitgekozen. Super leuk maar wij wisten op dat moment niet wat er op ons af kwam. Sociale media waren er nog bijna niet maar mijn klasgenoten keken natuurlijk wel. Ik werd na de uitzending nog tijden gepest op school. Had ik toen geweten wat ik nu weet had ik nooit meegedaan. Wat anderen van mij vinden is namelijk ook een van de dingen waar ik vaak over pieker net zoals Celia doet.

Ik vind het dapper en knap hoe Heleen zo’n belangrijk thema heeft gekozen om een verhaal over te schrijven. Daarnaast is het gewoon een super leuk en uniek verhaal. Ik geef deze ya dan ook een mooie 9

Heel veel liefs, Melanie

Wil je De C is voor Celia zelf lezen koop je boek dan bij je favoriete boekhandel!

Benieuwd naar mijn andere recensies lees dan ook eens mijn recensie van De maagd van Augusta geschreven door Emma Anna.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling. Dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk ***

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *