Bij Hoog en Laag van Jacodine van de Velde

Hey lieve allemaal, Bij hoog en laag is het nieuwste boek van Jacodine van de Velde. Laat dit boek zich nou afspelen in het mooie Zeeland. Sterker nog de plaatsen die in het boek voorbij komen liggen dicht bij de geboorteplaats van mijn partner. Mijn partner is namelijk een echte Zeeuw. Ik kon dus echt niet wachten om dit boek te gaan lezen.

Recensie Bij hoog en laag.

Titel: Bij hoog en laag Auteur: Jacodine van de Velde Uitgeverij: Dutch Venture Publishing Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat Bij Hoog en laag over.

Na een moeilijke periode besluit Mare in haar eentje de kerstdagen in het huisje van haar opa en oma in Zeeland door te brengen. Tijdens een wandeling belandt ze in de strandtent waar ze als kind vaak kwam. Daar ontmoet ze Boris, de kok van het paviljoen. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen hen en wanneer dat voorzichtig uitbloeit tot meer, blijkt de man van weinig woorden juist een heel verhaal met zich mee te dragen. Door een ontmoeting met Wannes, Boris’ opa én een oude jeugdvriend van Mares eigen grootvader, ontstaat er echter niet alleen een zoektocht naar de geschiedenis van haar familie, maar ook naar zichzelf. Lukt het Mare om haar weg te vinden wanneer blijkt dat Boris’ verleden haar dromen onmogelijk maakt?

Dit vind ik van het boek.

Zoals meestal begin ik bij de buitenkant van het boek. Daarmee bedoel ik natuurlijk de cover en de titel. De cover van Bij Hoog en Laag vindt ik super mooi. Ik vind het tof dat hij niet te veel verschillende kleuren heeft en dat er een vuurtoren op staat. Ik vind de titel echt geniaal gevonden hij is niet alleen prachtig maar past ook perfect bij het boek.

Dan is het tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Zoals ik al een beetje verklapte in mijn intro tekst speelt het verhaal zich af in het mooie Zeeland. Vlakbij de plek waar mijn vriend vandaan komt. Er kwamen dan ook heel veel plekken in het verhaal voor die voor mij herkenbaar zijn. Dat maakte dat ik regelmatig een glimlach op mijn gezicht kreeg. Maar natuurlijk vind ik dit boek niet alleen leuk omdat het een feest van herkenning is.

Jacodine van de Velde is namelijk een kei in het bedenken van personages en deze op een mooie manier te beschrijven in haar verhalen. En dat is ook in dit boek niet anders. Het leuke vind ik dat hoewel de focus op de hoofdpersonages ligt er ook zoveel bij personages zijn die mij bij blijven. Denk bijv aan de eigennaar van de strandtent in dit verhaal of aan de zus van Boris. Ik zie gelijk voor me hoe zij is en wat zij doet in het dagelijkse leven. Er is een scene in het boek die ik echt super leuk vindt maar ik wil geen spoilers geven. Maar denk aan zee en regenlaarzen als je het boek leest. Dan weetje precies wat ik bedoel.

De band die Boris en Mare opbouwen is prachtig. Ik vond het mooi om mee genomen te worden op hun liefdesverhaal. Bij Hoog en Laag is natuurlijk een feelgood dus we kunnen van te voren wel een beetje raden hoe het verhaal af loopt. Maar de weg erna toe is er een zoals bij elke feelgood vol met pieken en dalen. Maar vooral de kleine vleugjes humor en de houding van Boris brachten dit keer een lach op mijn gezicht.

Al met al is dit gewoon een heerlijke feelgood zoals een feelgood moet zijn.

Heel veel liefs, Melanie

Koop het boek van Jacodine van de Velde bij je favoriete boekhandel!

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. nicole orriens schreef:

  Dit klinkt als een heel fijn boek, en wat leuk dat het een Nederlands boek is. Die zijn in mijn ervaring toch vaak in de minderheid.

 2. Kijkje in huis en tuin schreef:

  Het lijkt me een heerlijke roman om te lezen, ideaal voor op je nachtkastje of als je op vakantie gaat.

 3. Malou schreef:

  Dit lijkt me een heerlijk boek, ik hou wel van dit soort feel good verhalen.

 4. Sandra schreef:

  Dit klinkt als een fijne roman. Ik heb er hier nog wel enkele liggen die ik moet lezen, maar zet hem toch op mijn lijstje

 5. Kiki schreef:

  Klinkt als een leuk boek. Na allemaal studie boeken en pittige stof denk best fijn van de zomer zoiets erbij te gaan lezen. Even wat luchtigs.

 6. Wat leuk, klinkt als een heerlijk boek dat lekker wegleest.

 7. Claire schreef:

  Ik ben dol op heerlijke feel good verhalen! Dit boek gaat dan ook zeker op mijn wensenlijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *