Ontdek Alpacafarm Vorstenbosch: Activiteiten, Praktische Informatie & Meer

Hallo lieve allemaal, een van mijn doelen dit jaar is om vaker toch weer een uitje te maken. Een uitje maken vind ik met mijn paniek en slikklachten nog erg lastig. Maar hé ik hoef niet gelijk naar de andere kant van de wereld toe te gaan. Er zijn ook zoveel leuke uitjes dicht bij huis te vinden. In deze blog wil ik met jullie een van mijn favoriete uitjes op dit moment delen. Namelijk de Alpacafarm in Vorstenbosch. Op deze alpacafarm zijn wij regelmatig te vinden. Soms kort en soms wat langer want je kunt er echt heel veel verschillende dingen doen.

Praktische informatie Alpacafarm Vorstenbosch.

Laten we even beginnen met de praktische informatie. Ben je na het lezen van mijn blog nieuwsgierig geworden naar een van de activiteiten bij alpacafarm Vorstenbosch neem dan een kijkje op hun website. En dan natuurlijk het adres: Alpacafarm Vorstenbosch Leeghandseweg 10a 5476 VD Vorstenbosch. Let op de alpacafarm is niet bereikbaar met het openbare vervoer. De prijzen varieren natuurlijk per activiteit maar je kan de boerderij ook gratis bezoeken. De farm is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 maar met feestdagen en vakanties hebben ze vaak extra openingsdagen houdt deze dus zeker in de gaten.

Nou dan is het tijd om jullie te vertellen wat je allemaal kan doen bij Alpacafarm Vorstenbosch.

Lekker spelen en de alpaca’s voeren.

Ik begin met de gratis activiteit. Je kan de boederij namelijk gratis bezoeken. Bij een gratis bezoekje kun je de alpaca’s bewonderen met de konijntjes knuffel en gewoon genieten op het terras. Als je gewoon voor een kort bezoekje gaat verkopen ze ook bekertjes voer! Super leuk want dan kunnen jij of je kindjes de alpaca’s vanaf het hek voeren.

Een meet & Greet met de alpaca’s bij alpacafarm vorstenbosch.

Een meet en greet met de alpaca’s is super leuk zeker als je voor het eerst de farm bezoekt. Je krijgt namelijk vooraf een praatje in een aparte ruimte. Hier staan natuurlijk ook al een paar alpaca’s. Er wordt van alles verteld over de alpaca’s hoeveel kleuren wol ze hebben, waar ze vandaan komen en ga zo maar even door. Na het praatje ga je samen met een medewerker de wei in. Je mag dan letterlijk tussen de alpaca’s door lopen en ze voeren. Sommige laten zich zelfs even aaien. Al vind niet elke alpaca dat even fijn. Je hebt ruim de tijd om bij de diertjes in de wei te zijn en je kan ook super leuke foto’s maken.

Ben je nou al vaker geweest maar wil je wel lekker even de wei in dan kun je ook kiezen voor de optie voeren. Dan mag je ook de alpaca’s voeren in de wei maar heb je niet het praatje vooraf.

Wandelen met de alpaca’s

De alpaca’s maken ook graag een lekkere wandeling. Je kan dus ook een wandeling reserveren. Je gaat dan met alpaca’s wandelen in de bossen van natuurgebied De Maashorst. Je wordt begeleid door één van hun enthousiaste collega’s die je tijdens de alpaca wandelingen van alles leert over de alpaca. Er is ook ruim voldoende tijd om leuke foto’s te maken van je gezelschap en de alpaca die je begeleidt. Deze optie heb ik zelf nog nooit gedaan omdat ik niet zolang kan wandelen maar ik heb van betrouwbare bronnen vernomen dat dit erg leuk is.

Eten en drinken.

Yes er zijn ook genoeg opties om lekker iets te eten en drinken tijdens je bezoekje aan Alpacafarm Vorstenbosch. Je kan namelijk bijvoorbeeld kiezen voor een picknick bij de alpaca’s in de weide. Een lekker hapje en drankje op het terras of in de gezellige schuur. Of wat dacht je van een heerlijke uitgebreide high tea in combinatie met zo’n lekkere wandeling. In de winterperiode kun je zelfs heerlijk pizza’s eten in de lounge.

En dan is er nog veel meer.

Yup en dan heb ik nog niet eens alles gehad zo is er ook Yoga bij de alpaca’s, is er een kleine camping bij de farm waar je heerlijk kan logeren. En hebben ze zo nu en dan leuke evenementen. Zo is het 14 april vol in de wol! De alpaca’s zijn momenteel op hun fluffies maar dat is natuurlijk veel te warm in de zomer. Dus de alpaca’s worden binnenkort geschoren. Tijdens vol in de wol is er een hooizolder bioscoop, wordt er muziek gedraaid door een dj is er een puruaanse proeverij en een fotowedstrijd waarbij je een picknick tussen de alpaca’s kan winnen.

Op 19 mei is het dan Vol uit de wol en kun je bijvoorbeeld leren vilten met alpacawol. Maar mijn favoriete activiteit is denk ik winter wonderland. Dan is de boerderij in winterse sferen. Staan er allemaal kraampjes en warme kampvuurtjes heerlijk!

Dus ik zou zeggen breng deze te gekke farm gezellig een bezoekje.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Rory schreef:

  Oe dat lijkt mij best heel erg leuk om te doen. Vaak gehoord over alpaca-boerderijen en het contact met deze te lieve diertjes. Gek dat we dat eigenlijk helemaal niet regelmatig doen. Leuke en laagdrempelige tip!

 2. Wanda schreef:

  Een vriendin is daar ook geweest en vond het ook een ontzettend leuk uitje. Ikzelf vind die alpaca’s eigenlijk een beetje eng, dus of ik er bij in de buurt kom… pfff

  • admin schreef:

   Je kunt gelukkig ook gewoon voor het hek blijven staan. Maar als je ze niet voert blijven ze ook gewoon lekker knabbelen aan het gras in de wei

 1. mei 16, 2024

  […] gingen we in de middag even naar Alpacafarm Vorstenbosch want daar is de eerste baby alpaca geboren en die moeten we natuurlijk even gaan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *