Vlieg met me mee geschreven door Annette van Zuilekom de Zeeuw

Hallo lieve allemaal, de afgelopen periode las ik vooral heel veel Feelgood boeken. Is dat herkenbaar dat je in een periode waarin je even wat minder lekker in je vel zit je juist wat meer vrolijke verhalen wil lezen. Ik vergeet dan altijd even mijn zorgen en wordt er gelijk vrolijk van. Zo,n heerlijk feelgood verhaal is Vlieg met me mee wat is geschreven door Annette van Zuilekom de Zeeuw. In onderstaande recensie vertel ik je wat ik van dit boek vindt.

Recensie Vlieg met me mee

Titel: Vlieg met me mee Auteur: Annette van Zuilekom de Zeeuw Genre: Feelgood Uitgeverij: Zara4Books Cijfer: 9

Hier gaat Vlieg met me mee over.

Adam van Zuiderveen is piloot bij Amsterdam Airlines, kortweg Adam Air. Hij woont in een monumentaal pand aan de Prinsengracht en heeft een groep trouwe vrienden om zich heen verzameld. Dat hij als enige van hen nog vrijgezel is, bevalt hem helemaal niet. In verband met zijn werk gaat hij zelden uit en hij acht de kans dan ook zeer klein dat hij de liefde van zijn leven ooit nog tegen zal komen.

Zijn vrienden begrijpen het probleem niet, hij reist immers wekelijks met mooie stewardessen naar tropische oorden. Maar Adam houdt zijn werk en zijn privéleven strikt gescheiden. Hij wil net als zijn vader gezagvoerder worden, maar zijn vader stond bekend als een vrouwenverslinder en die reputatie wil hij niet krijgen. Het is vrijwel onmogelijk om een stewardess eerst beter te leren kennen voor hij haar mee op date vraagt, want op iedere vlucht is de crew weer anders. Adams vriend Charles, die op de planning werkt, weet daar wel iets op.

Sasha Kalani is stewardess. Ze is een echt familiemens en ze probeert er niet te veel bij stil te staan dat ze de ware man om zelf een gezin mee te stichten nog niet gevonden heeft. Gelukkig heeft ze veel plezier in haar werk en met haar vriendinnen. Wanneer ze op haar hotelkamer in Nice op haar iPad ziet dat Adam van Zuiderveen de copiloot is op haar volgende vlucht naar Santo Domingo, zet ze zich schrap voor een vervelende confrontatie. Een half jaar eerder vloog ze met deze aantrekkelijke man naar New York en sindsdien heeft ze nog een big appeltje met hem te schillen.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals gewoonlijk met de cover. Deze neemt me gelijk mee naar een heerlijk tropisch eiland. En door de schaduw van het vliegtuig leg je gelijk de link met vliegen. De titel is prima en de flaptekst maakte me nieuwsgierig. Al met al heeft dit boek dus een prima jasje aan.

Dan is het tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Ik vind het leuk om te zien dat Annette van een auteur die verhalen met een spirituele ondertoon schreef, is veranderd na een huize feelgood auteur! Ze is hier al een paar boeken mee bezig. Maar ik denk dat je nu een echte Annette van Zuilekom weer kan herkennen aan haar schrijfstijl. Ze schrijft vlot en luchtig maakt hier en daar een grapje, maar zorgt er toch voor dat het boek diepgang heeft.

Dit boek zal je zeker verwarmen in deze koude dagen. De personages in dit boek vind ik echt super leuk. Vooral omdat je bij beide soms denkt van nou wat een piep .Maar dan blijkt dat er een verhaal achter zit. De vrienden van Adam vind ik echt geniaal gevonden. Er zit een stukje in het boek waarbij de mannen de dames opvrolijken. En tja ik kan er niet teveel over zeggen maar ik zag deze scene helemaal voor me. De verschillende karakters van de vrienden kwamen hier goed in naar voren. Het was met zoveel humor en plezier geschreven.

Hier en daar zit er misschien een cliché teveel in. Maar aan de andere kant past dat ook wel weer bij deze heerlijke feelgood. Ik kan dan ook iedereen die van een heerlijke luchtige feelgood houdt dit boek aanraden.

Liefs, Melanie

Opzoek naar nog meer leuke feelgood boeken lees dan ook mijn recensie van Bij hoog en bij laag van Jacodine van de Velde

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. juni 13, 2024

    […] zoek naar meer feelgood boeken lees dan ook eens Vlieg met me mee van Annette van Zuijlekom de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *