Chocolade cake met walnoten

Hey lieve allemaal, mijn partner had zin in iets lekkers maar we hadden eigenlijk niks in huis.Maar nu heb ik eigenlijk altijd wel roomboter, eieren en bloem in huis. Dat is de perfecte basis voor een lekkere cake. Maar echt veel chocolade of andere smaken had ik dan weer niet in mijn kast. Deze cake is dus eigenlijk ontstaan vanuit allemaal restjes in mijn voorraadkast. Maar het is gelijk een van onze favorieten cakes geworden. Het is een iets stevigere cake een beetje brownie achtig! Deze Chocolade cake met walnoten is zeker niet gezond maar wel ontzettend lekker. Ik zou zeggen maak hem eens een keer en oordeel zelf

Chocolade cake met walnoten.

Ingrediënten voor een cake vorm van 30 cm.

250 gram boter op kamertemperatuur

een snufje zout

250 gram bloem

250 gram suiker

5 eieren op kamertemperatuur

2 tl bakpoeder

95 ml melk

5 eetlepels nesquik

100 gram pure chocolade

1,5 handje walnoten.

Zo maak je de chocolade cake met walnoten.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Je kunt hier je cakevorm invetten. Maar ik bedek hem altijd met een velletje bakpapier echt ideaal je cake komt er altijd makkelijk uit.

Doe de suiker met de boter, het zout en de suiker in een kom en klop dit minimaal 5 minuten lekker luchtig. (Ik ben zo blij dat mijn kenwood dit klusje voor mij doet).

Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft.

Daarna meng je de melk met de Nesquik en giet dit bij het cakemengsel en roert het er goed doorheen.

Als het Nesquik mengsel is opgenomen door de mix hak je de chocolade en walnoten fijn en roert deze ook voorzichtig door het cake beslag heen.

Zet de cake in het midden van de oven en bak hem in 60 tot 75 min gaar! De cake is gaar als een breinaald er schoon uit komt.

Laat de cake een beetje afkoelen. Haal hem uit de bakvorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Snij de cake in plakken en serveer met een dotje slagroom.

Eetsmakelijk.

Liefs, Melanie

Trek in iets hartigs probeer dan eens mijn Pizza Rolletjes super makkelijk en snel te maken.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling. Dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk ***

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Frederique schreef:

  Ik ga dit binnenkort eens testen. Ik ben gek op cake, op Nesquik en op walnoten dus het kan niet echt fout gaan 😉

 2. Kijkje in huis en tuin schreef:

  Wat een heerlijk recept, ik ben dol op choclade en noten. Het lijkt me dan ook heerlijk.

 3. Jouvence schreef:

  Dit ziet er heerlijk uit! Ik maak altijd graag een chocolade bananenbrood met stukjes chocolade erin.

 4. Helen ten Napel schreef:

  Heerlijk…toch maar x maken

 5. Claire schreef:

  Wat een bijzonder recept! Chocolade en walnoten zijn wat mij betreft altijd een goede match.

 6. Eat Live Travel schreef:

  Lekker! Ik ben sowieso dol op chocoladecake. Leuk om met ‘restjes’ iets nieuws te maken.

 7. Tess schreef:

  Bij het lezen van dit recept loopt het water al in de mond. Ik ben dol op chocolade en op cake

 1. mei 3, 2024

  […] Opzoek naar iets lekkers voor bij de chocolademelk maak dan eens mijn chocolade cake met walnoten. […]

 2. juni 15, 2024

  […] Geen zin in iets hartigs probeer dan eens mijn Chocolade cake met walnoten. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *