De maagd van Augusta geschreven door Emma Anna

Hallo lieve allemaal, lezen is zoals ik in mijn voorstel bericht al schreef een van mijn grote passies. Voorheen deelde ik mijn recensies op bookstamel.com maar van deze website ga ik afscheid nemen. Ik vind het zonde om al mijn recensies verloren te laten gaan dus neem ik ze mee naar Melsday.com. Dit zal niet binnen 1 dag gebeuren maar stuk voor stuk. Want ik ga ze wel allemaal wat fijn tunen en herschrijven want sommige zijn al meer dan 5 jaar oud. De eerste recensie die ik hier plaats is van het boek De maagd van Augusta dat is geschreven door Emma Anna. Ik heb bijna al haar boeken gelezen. Je kan wel zeggen dat het een van mijn favoriete auteurs is. Heel veel lees plezier.

Recensie De maagd van Augusta

Titel: De maagd van Augusta Auteur: Emma Anna Uitgeverij: Emma Books Genre: Historische roman Cijfer: 9

Hier gaat de maagd van Augusta over:

De achttienjarige Charlotte woont al zolang ze zich kan heugen in het bordeel van Madam Augusta, samen met een groep jonge vrouwen die als maagd worden verkocht aan hoge heren. Maar Charlotte, veel te lang en veel te gewoontjes, valt niet in de smaak, en het geduld van Madam Augusta begint langzaam op te raken. Charlotte zelf kijkt er überhaupt niet naar uit om met een hoge Heer te slapen, waarna ze een aantal jaar lang haar levensschuld zal moeten afbetalen door voor haar madam te blijven werken. Maar op een avond, wanneer het bordeel weer eens hog bezoek krijgt, keert het tij.

Dit vind ik van het verhaal.

Zoals altijd beginnen we met de cover van het boek. Ik ben normaal niet zo van de foto’s op een cover maar ik moet bekennen dat Emma Anna met deze foto op de cover en de kleuren die zijn gebruikt het gevoel voor het verhaal perfect heeft weergegeven. De titel is passend en doeltreffend ik werd er gelijk nieuwsgierig door.

De maagd van Augusta is niet het eerste historische verhaal dat ik van Emma Anna heb gelezen. Eerder las ik al Hart van het Beest een hertelling van het beroemde sprookje Bella en het Beest. En het boek De gifmengster. Beide ook prachtige boeken. Maar waar Hart van het Beest altijd mijn favoriet was komt De maagd van augusta zeker in de buurt.

Waar ik namelijk bang was dat de emotie in de personages zou ontbreken omdat het een Novelle is bleek niets minder waar te zijn dan dat. De personages in dit verhaal zijn namelijk ontzettend goed uitgewerkt en het is dan ook niet moeilijk om je onder te laten dompelen in hun leven. Zowel het mannelijke als het vrouwelijke personage zitten echt steen goed in elkaar. Je kunt bijna letterlijk hun emoties voelen tijdens het lezen. Daarnaast vind ik dat Emma Anna de beperking van het mannelijke personage ontzettend goed heeft verwerkt in het verhaal. Het is niet over de top maar precies goed.

Dit boek is een prachtig boek om te lezen en zeker handig om mee te nemen als je eens wat minder tijd hebt om te lezen. Yes ik kan niks anders dan zeggen dat dit wederom een pareltje is van Emma Anna.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Helen ten Napel schreef:

  Ik hou van behalve schrijven ook veel van lezen .dit is een boek wat ik in mijn achterhoofd ga houden

 2. Kijkje in huis en tuin schreef:

  Ik vind de foto op de cover erg mooi, het past echt bij het boek.

 3. Claire schreef:

  Kun je bookstamel niet online laten staan en hier vanaf 0 beginnen? Het lijkt mij zoveel werk om alles over te zetten

  • admin schreef:

   Daar heb ik helaas niet de middelen voor. Bookstamel kan tot oktober online blijven. Ik ga ook zeker niet alles meenemen en wat ik meeneem word herschreven en aangepast. Ik wil vooral de recepten, recensies en korte verhalen meenemen.

 4. Jouvence schreef:

  Dit klinkt als een erg interessant en spannend boek. Weer eens wat anders dan anders. Ik moet toegeven dat ik eigenlijk te weinig lees.

 5. Tess schreef:

  Ik ken deze auteur niet. Ik leest meestal thrillers en biografieën over muzikanten

 1. juni 4, 2024

  […] naar de andere boeken van Emma Anna lees dan ook eens mijn recensie van De maagd van Augusta en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *